Σε 3 χρόνια απ' την Pfizer: Έτσι θα λειτουργούν τα mRNA εμβόλια για τον καρκίνο που τον μετατρέπουν σε απλή νόσο
Βρείτε μας στο

Φθινόπωρο, πια. 1 Σεπτεμβρίου, πράγμα που σημαίνει πως σιγά-σιγά η ζέστη αρχίζει να υποχωρεί, κάτι που μεταφράζεται (σε βάθος διμήνου περίπου) σε περισσότερους κλειστούς χώρους και, ως εκ τούτου, σε βούτυρο στο ψωμί του κορωνοϊού.

Ναι, δυστυχώς, ο covid συνεχίζει να είναι εδώ και να βάζει πολύ δύσκολα, λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, σε ολόκληρο τον πλανήτη, καθώς τα ημερήσια κρούσματα, οι διασωληνωμένοι και, δυστυχώς, οι θάνατοι έχουν αρχίσει να παίρνουν εκ νέου την ανιούσα.

Η ανθρωπότητα έχει στα χέρια της ένα μεγάλο, σωτήριο «όπλο»: τα εμβόλια, τα οποία μπορεί να μειώνουν μεν τις πιθανότητες να κολλήσει κανείς αλλά δεν τις μηδενίζουν. Ωστόσο, σχεδόν εξαλείφουν την πιθανότητα του να νοσήσει κανείς σοβαρά και αποτρέπουν σε ποσοστό που αγγίζει το 100% το θάνατο.

Λύση ακόμα και για τους αρνητές: Η Pfizer φέρνει το τέλος της πανδημίας πιο κοντά με τον «Αναστολέα Πρωτεάσης»

Βέβαια, ως γνωστόν, υπάρχουν και οι αρνητές, οι οποίοι επιμένουν στις απόψεις τους και παραμένουν ανεμβολίαστοι. Αυτή τους η επιλογή καθιστά σχεδόν αδύνατη τη δημιουργία τείχους ανοσίας (κάτι που, για να μη γελιόμαστε, είναι εξαιρετικά δύσκολο ούτως ή άλλως με την Δέλτα) και δημιουργούν σοβαρότατη πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ωστόσο, τα νέα που έρχονται από το στρατόπεδο της Pfizer  είναι πάρα πολύ ευχάριστα, κι αυτό γιατί στο βάθος αρχίζει να φαίνεται ξεκάθαρα πια η λύση και για όσους δε θέλουν να εμβολιαστούν: ο φαρμακευτικός κολοσσός που έφερε προ 10 μηνών ένα από τα πρώτα αποτελεσματικά εμβόλια κατά του κορωνοϊού, βρίσκεται αρκετά κοντά στο να «βγάλει» και φάρμακο που θα βοηθήσει τα μέγιστα στην καταπολέμηση της πανδημίας.

Όπως ανακοίνωσε και επισήμως μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Άλμπερτ Μπουρλά, η Pfizer ξεκίνησε τη δεύτερη φάση (από τις τρεις συνολικά που απαιτούνται) των κλινικών δοκιμών του αντιιικού φαρμάκου της.

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

«Θα χρειαστούμε τόσο τα εμβόλια, όσο και τα φάρμακα για να νικήσουμε τον ιό», έγραψε σχετικά ο Μπουρλά παραθέτοντας το Δελτίο Τύπου της ίδιας της εταιρίας, το οποίο μας πληροφορούσε πως σήμερα Τετάρτη (1/9) ο πρώτος εθελοντής έλαβε την πρώτη δόση ώστε να εκτιμηθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του φαρμάκου, το οποίο έχει την κωδική ονομασία PF-07321332.

Πρόκειται για έναν αναστολέα της πρωτεάσης, ειδικά σχεδιασμένο για να χορηγείται δια του στόματος σε ενήλικους ασθενείς, οι οποίοι εμφανίζουν συμπτώματα του κορωνοϊού αλλά δεν νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και δε διατρέχουν τον κίνδυνο να παρουσιάσουν σοβαρή ασθένεια και να χρειαστούν νοσηλεία ή, πολύ χειρότερα, να χάσουν την ζωή τους.

Στην διπλή δοκιμή παίρνουν μέρος 1.140 άτομα που θα λαμβάνουν το PF-07321332 ή ένα ψευδοφάρμακο κάθε 12 ώρες για πέντε ημέρες.

Καταλαβαίνει εύκολα λοιπόν κανείς πως αν αποδειχτεί αποτελεσματικό το συγκεκριμένο φάρμακο (κάτι για το οποίο οι ιθύνοντες της Pfizer είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι) τότε θα μπορεί να συνταγογραφείται και να το λαμβάνουν άτομα που έχουν αρχίσει να εμφανίζουν συμπτώματα, σταματώντας την περαιτέρω εξάπλωση του ιού και αποτρέποντας, εννοείται, τη νοσηλεία.

Λύση ακόμα και για τους αρνητές: Η Pfizer φέρνει το τέλος της πανδημίας πιο κοντά με τον «Αναστολέα Πρωτεάσης»

Αυτό σε συνδυασμό με τα εμβόλια αναμένεται να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στην πανδημία, η οποία, όπως λένε οι εμπειρογνώμονες, θ’ αρχίσει να «υποχωρεί» πλην εξαιρετικού απροόπτου από τις αρχές του 2022 αν δεν υπάρξει κάποιο καινούργιο στέλεχος του ιού, ακόμα πιο μεταδοτικό και επικίνδυνο από το Δέλτα.

Όταν με το καλό, λοιπόν, έρθει και το φάρμακο, τότε το τέλος θα είναι πάρα πολύ κοντά.

Υπομονή, προσοχή και τήρηση των μέτρων και όλα θα πάνε καλά…