Έτσι παρακάμπτουν τα μέτρα: Το νέο, μεγάλο κόλπο των αρνητών με τους εμβολιασμούς
Βρείτε μας στο
Newsroom

Έτσι παρακάμπτουν τα μέτρα: Το νέο, μεγάλο κόλπο των αρνητών με τους εμβολιασμούς

Θα είναι σαν να έχουν κάνει το εμβόλιο, αλλά δεν θα το ‘χουν κάνει

Το μεγαλύτερο στοίχημα της κυβέρνησης πλέον είναι να πείσει εκείνους που φοβούνται ή έχουν πιστέψει τερατώδεις θεωρίες συνωμοσίας να κάνουν το εμβόλιο. Και αν για τους πρώτους η σωστή ενημέρωση από επίσημα χείλη μπορεί να φέρει αποτελέσματα για τους δεύτερους το παιχνίδι θεωρείται και είναι χαμένο.

Οι ορκισμένοι αρνητές όχι μόνο δεν πρόκειται να αλλάξουν γνώμη, αλλά κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να πείσουν και τους αναποφάσιστους να μην κάνουν το εμβόλιο. Και αυτό δεν είναι το μοναδικό κακό. Οι ίδιοι άνθρωποι φέρονται σύμφωνα με καταγγελίες να προσπαθούν να τινάξουν το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας στον αέρα με ένα απλό, πλην σατανικό κόλπο.

Η καταγγελία αναγνώστη που δημοσιεύτηκε στο liberal.gr και τη στήλη του Θανάση Μαυρίδη φέρνει στο φως μια κομπίνα των αρνητών που παρακάμπτει μέτρα και ποινές. Τι ακριβώς φέρονται να κάνουν; Προσποιούνται ότι νόησαν για να αποφύγουν το εμβόλιο, το οποίο πλέον δεν χρειάζονται καθώς θα έχουν στα χέρια τους πιστοποίηση φυσικής ανοσίας.

Το κλειδί της υπόθεσης είναι να βρουν έναν… πρόθυμο μικροβιολόγο (υπάρχουν και οι λιγοστές εξαιρέσεις στον κανόνα των άριστων επαγγελματιών του είδους). Μετά όλα γίνονται απλά: Δήλωση ότι νόσησαν, βεβαίωση μικροβιολόγου, δήλωση του στον ΕΟΔΥ και 14 μέρες άδεια πληρωμένη για καραντίνα σπίτι. Μετά το πέρας των δυο εβδομάδων ο αρνητής με το χαρτί που βεβαιώνει ότι νόσησε μπορεί για τουλάχιστον 6 μήνες να κυκλοφορεί παντού και να μην τον πιάνει κανένα μέτρο και καμία ποινή, αν και ανεμβολίαστος.

Αν το συγκεκριμένο κόλπο αρχίσει να υιοθετείται συστηματικά από την πλειονότητα των αρνητών, τότε πέρα από την καραμπινάτη παρανομία και την ανηθικότητα του πράγματος ενσκήπτει και ένα ακόμα πρόβλημα. Απομακρύνεται ακόμα περισσότερο ο στόχος του χτισίματος τείχους ανοσίας της αγέλης γιατί τα ποσοστά που θα βλέπουμε θα είναι αλλοιωμένα, καθώς ένα σημαντικό ποσοστό τους θα είναι fake.

Όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς ο έλεγχος από την πλευρά της κυβέρνησης δεν είναι εύκολος, ειδικά όταν μιλάμε για ανθρώπους αποφασισμένους να δώσουν τον… υπέρ πάντων αγώνα κατά του εμβολίου, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τους στη ζωή.