Κρούει ξανά τον κώδωνα του κινδύνου: Η νέα πανδημία και το εμβόλιο των 100 ημερών που τρομάζουν τον Μπιλ Γκέιτς
Βρείτε μας στο

Ήταν το 2015 όταν ο ιδρυτής της Microsoft προφήτεψε την εξάπλωση μίας πανδημίας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Ted Talk, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που διοργανώνει συνέδρια με σκοπό τη διάδοση ιδεών που αξίζουν.

Ο Γκέιτς είχε εκτιμήσει τότε ότι ένας ιός θα μπορούσε να προσβάλλει τον άνθρωπο και μάλιστα με άμεσο και εύκολο τρόπο, όσο εκείνος θα βρίσκεται στο αεροπλάνο ή σε ένα κατάστημα, προειδοποιώντας παράλληλα για το γεγονός ότι ο πλανήτης δεν ήταν έτοιμος να αντιμετωπίσει μία θανατηφόρα πανδημία.

Ο 65χρονος μεγιστάνας, επανέρχεται με νέες προβλέψεις και είναι εξίσου… κινδυνολόγος με την τελευταία φορά που αναφέρθηκε στις απειλές που μπορεί να αντιμετωπίσει προσεχώς η ανθρωπότητα.

Ο Μπιλ Γκέιτς κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την επόμενη πανδημία που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο πλανήτης, τονίζοντας πως το επίπεδο προετοιμασίας είναι ανεπαρκές. Θα περίμενε κανείς ότι τα σχεδόν δυο χρόνια μάχης με τον αόρατο εχθρό του covid θα είχαν κάνει την ανθρωπότητα να πάρει το μάθημά της και να είναι πια έτοιμη να αντιμετωπίσει το επόμενο χτύπημα της φύσης που ίσως έρθει πιο γρήγορα απ’ ό,τι περιμέναμε λόγω της κλιματικής αλλαγής:

«Το επίπεδο προετοιμασίας μας είναι χαμηλότερο από ό,τι περίμενα» σημειώνει ο συνιδρυτής της Microsoft εστιάζοντας στο πιο βασικό που θα πρέπει να κάνουν τα κράτη. Να στηρίξουν και να χρηματοδοτήσουν την έρευνα ώστε η επιστήμη να φέρει εις πέρας τον στόχο των 100 ημερών: «Χρειάζεται να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε ένα εμβόλιο να μπορεί να παρασκευαστεί εντός 100 ημερών αλλά και αυτό να είναι διαθέσιμο για χρήση σε παγκόσμια κλίμακα εντός των επόμενων 100 ημερών».

Δυστυχώς η ανθρωπότητα σήμερα δεν έχει φτάσει ακόμα σε αυτό το σημείο την ώρα που η κλιματική αλλαγή και η βιοτρομοκρατία θα μπορούσαν να την αιφνιδιάσουν περισσότερο και απ’ τον κορωνοϊό.

Ο Αμερικανός μεγιστάνας ο οποίος έπεσε μέσα σε όλες τις προβλέψεις του από την αρχή της πανδημίας (προέβλεψε το ξέσπασμα του κορωνοϊού και τα εμβόλια που θα φέρουν σχετική ομαλοποίηση της κατάστασης μέσα στο 2021) προβλέπει ότι το 2022 θαείναι η χρονιά- ορόσημο για το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού: «Έως τα τέλη του 2022 θα έχουμε βασικά επιστρέψει πλήρως στην κανονικότητα». Δεν σταματάει να φωνάζει όμως ότι θα πρέπει από τώρα το βλέμμα μας να είναι στραμμένο στην επόμενη πανδημία. Χρόνος υπάρχει ακόμα, περιθώριο εφησυχασμού κανένα…

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…