Ούτε απαγορεύσεις, ούτε μεταλλάξεις: Το διάγραμμα του καθηγητή Γουργουλιάνη δείχνει την πραγματική εικόνα της πανδημίας στην Ελλάδα
Βρείτε μας στο

Το 99,8% των επιστημόνων σε όλο τον κόσμο λέει το αυτονόητο. Ότι ο μοναδικός τρόπος για να τελειώνουμε με τον κορωνοϊό είναι το εμβόλιο. Οι πολίτες των χωρών που έδειξαν εμπιστοσύνη στους επιστήμονες (και όχι σε τσαρλατάνους «γιατρούς» του διαδικτύου) τώρα δρέπουν τους καρπούς της επιλογής τους, επιστρέφοντας σε συνθήκες κανονικότητας. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα η Δανία, η οποία έδειξε το δρόμο σε όλη την Ευρώπη.

Στην αντίπερα όχθη χώρες όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία με το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμένων στην Ευρώπη, βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα κόκκινα.

Την προηγούμενη Τετάρτη η Ρουμανία ανακοίνωσε τους αριθμούς – ρεκόρ των 18.863 νέων κρουσμάτων και 574 θανάτων! Από τους 43.000 και πλέον ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του covid-19 και των επιπλοκών του, το 13% έχει εκπνεύσει το φετινό Οκτώβριο (περίπου 5.600). Τις 20 πρώτες μέρες του μήνα, ο θάνατος από τη λοίμωξη χτυπά κάθε 5 λεπτά κατά μ.ό. Οι εικόνες στις ΜΕΘ, στα νοσοκομεία και τα νεκροτομεία είναι αντίστοιχες Ιταλίας Μαρτίου 2020. Ο ιδιοκτήτης του γραφείου κηδειών «Cocos» στο Πλοϊέστι δηλώνει ότι η δραστηριότητα τόσο στο γραφείο κηδειών του, όσο και σε ολόκληρη τη βιομηχανία, έχει αυξηθεί κατά 50%!

«Δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά αυτό στα 12 χρόνια που είμαι εγώ στη δουλειά. Συστήνω σε όλους να πάνε να εμβολιαστούν γιατί σε διαφορετική περίπτωση είναι πολύ πιθανό να καταλήξουν στα χέρια μας…», δήλωσε με αφορμή το εγκληματικά χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού στη χώρα. Ενώ ο μέσος όρος στην Ε.Ε. είναι στο 74,4%, η Ρουμανία έχει «κολλήσει» στο 36%, αλλά υπάρχει και κάτι… χειρότερο απ’ αυτό: το αντίστοιχο ποσοστό για τα άτομα άνω των 80 ετών είναι μόλις 20%!

Την ίδια ώρα η Βουλγαρία βρίσκεται επίσης σε κατάσταση συναγερμού. Τα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ έχουν γεμίσει και αυτή τη στιγμή οργανώνεται σχέδιο μεταφοράς των ασθενών σε νοσοκομεία γειτονικών χωρών, προκειμένου να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ανθρώπινες ζωές.

Όλα αυτά δεν συμβαίνουν σε ένα παράλληλο σύμπαν, αλλά στη γειτονιά μας. Κι όμως ακόμα και σήμερα υπάρχουν πολίτες (αλλά και πολιτικοί) που αμφισβητούν την αξία του εμβολιασμού με αποτέλεσμα το τείχος ανοσίας στη χώρα μας να βρίσκεται ακόμα πολύ μακριά.

Ο καθηγητής Γουργουλιάνης, ένας επιστήμονας που έχει κατορθώσει να κερδίσει τον σεβασμό ακόμα και των αρνητών με ένα απλό γράφημα έδειξε την αλήθεια για τα εμβόλια που κάποιοι αρνούνται να δουν:

Πρόστιμο 3.000 ευρώ κι αφαίρεση άδειας : Αν φεύγεις για 3ήμερο Καθαράς Δευτέρας, κόψε αυτήν την συνήθεια στο αμάξι
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Πρόστιμο 3.000 ευρώ κι αφαίρεση άδειας : Αν φεύγεις για 3ήμερο Καθαράς Δευτέρας, κόψε αυτήν την συνήθεια στο αμάξι

«Περισσότεροι θάνατοι -λιγότεροι εμβολιασμοί… λιγότεροι εμβολιασμοί- περισσότεροι θάνατοι. Η πατρίδα μας, περίπου στη μέση» έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο καθηγητής Πνευμονολογίας και διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΓΝΛ.

Σε ένα απλό γράφημα που συγκρίνει την κατάσταση σε Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Ρουμανία και Βουλγαρία φαίνεται ξεκάθαρα αυτό που σημειώνει ο κ. Γουργουλιάνης. Όσο μικρότερο είναι το ποσοστό των εμβολιασμένων σε μια χώρα, τόσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των θανάτων. Και αυτό τα λέει όλα…

Η αλήθεια σε 1 φωτό: Ο καθηγητής Γουργουλιάνης με ένα απλό γράφημα τελειώνει την κουβέντα για τα εμβόλια στην Ελλάδα (Pic)

Δείτε αναλυτικά την ανάρτηση του καθηγητή Γουργουλιάνη.