Το να ισχυριστεί κανείς πως τα πράγματα με τον κορωνοϊό στη χώρα μας βαίνουν καλώς αποτελεί κλασικό παράδειγμα ατόμου που εθελοτυφλεί- και σε ζητήματα υγείας το να εθελοτυφλείς δεν είναι απλά επικίνδυνο, είναι εγκληματικό.
Τα καθημερινά κρούσματα αγγίζουν πια τις 5.000 (και είναι θέμα χρόνου, φυσικά, να τις ξεπεράσουν), ενώ το ακόμα πιο στενόχωρο είναι πως ο αριθμός των ημερήσιων θανάτων είναι πια αρκετά υψηλός (ακόμα 44 συμπολίτες μας έχασαν την ζωή τους σήμερα Κυριακή), όπως και ο αντίστοιχος των διασωληνωμένων (421).
Το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα μπορεί να ξεκίνησε με κάποια άλφα ορμή, όμως πλέον σχεδόν έχει… παγώσει, μια και οι αρνητές δε θέλουν με τίποτα να εμβολιαστούν και να θωρακίσουν όσο περισσότερο γίνεται τον οργανισμό τους, με αποτέλεσμα να είμαστε συνολικά, ως κοινωνία, ευάλωτοι.
Το νέο σχέδιο της κυβέρνησης στην προσπάθεια να πείσει τους αντιεμβολιαστές γνωστοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (30/10): θα υπάρξει καθημερινή καμπάνια με sms στα κινητά όσων παραμένουν πεισματικά «απέναντι» στα διαθέσιμα σκευάσματα, στην προσπάθεια να πειστούν.
Πιο συγκεκριμένα, από αύριο και καθημερινά θα στέλνονται μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα 450.000 ανεμβολίαστων μέχρι να νοσήσουν ή να εμβολιαστούν,
Τα προσωπικά δεδομένα παραχωρήθηκαν από την πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ και πλέον κάθε μέρα οι ανεμβολίαστοι θα λαμβάνουν ένα διαφορετικό sms.
Πέραν του ηθικού του πράγματος (μιλάμε για προσωπικά δεδομένα, άλλωστε), είναι απορίας άξιο αν πιστεύει κανείς πως άτομα που βλέπουν γύρω τους 50-60-100 άτομα να χάνουν την ζωή τους επί 1.5 χρόνο στην Ελλάδα των 16.000 νεκρών πια από τον covid και αρνούνται να εμβολιαστούν, αίφνης θα λάβουν ένα sms και θα τρέξουν να κάνουν το εμβόλιο.
Κι επειδή εμείς δεν είμαστε ούτε εμπειρογνώμονες ούτε λοιμωξιολόγοι, ας δούμε λίγο καλύτερα τι ακριβώς είπε επ’ αυτού του μέτρου ο καθηγητής του LSE Ηλίας Μόσιαλος για την «εκστρατεία πειθούς»:
«Δεν είναι καλή ιδέα, δεν ξέρω ποιος την είχε, αλλά να την πάρουν πίσω. Δηλαδή αυτό έλειπε από τους ανεμβολίαστους; Το sms; Οταν έχει γίνει τόση συζήτηση και τόση ενημέρωση; Νομίζω πως θα έχει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα, ενώ θ’ ανακύψει ζήτημα με τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής πολιτικής της Υγείας.
Κλείνοντας, μάλιστα, ο κ. Μόσιαλος είπε το προφανές, αυτό που ούτε οι εμβολιασμένοι ούτε, εξυπακούεται, οι ανεμβολίαστοι φροντίζουν να κάνουν: «Πριν αρχίσουμε να συζητάμε νέα μέτρα, τα οποία μπορεί να χρειαστούν, αλλά ας αρχίσουμε πρώτα να εφαρμόζουμε όσα υπάρχουν, συστηματικά. Κι αυτό είναι θέμα κυρίως της πολιτείας».
Σαφής και ξεκάθαρος, όμως το ερώτημα είναι τι γίνεται όταν μιλάς ξανά και ξανά εις ώτα μη ακουόντων και ατόμων που ακόμα και τώρα, ακόμα και με τόσο «ξύλο» παγκοσμίως από την πανδημία προς την ανθρωπότητα, εξακολουθούν να κάνουν λόγο για συνωμοσίες και λοιπές αηδίες…