Δεν είναι μόνο οι 105 νεκροί: Ο τρομακτικός δείκτης που φανερώνει πως η πανδημία έχει «ξεφύγει» στην Ελλάδα
Βρείτε μας στο

Κάποιες φορές τα πολλά λόγια και οι ακόμη περισσότερες αναλύσεις είναι φτώχεια. Την ώρα που το τέταρτο κύμα του κορωνοϊού προελαύνει στην Ελλάδα η συζήτηση για το πώς και πότε θα τελειώσει ο εφιάλτης βρίσκεται στα χείλη όλων.

Οι επιστήμονες προβλέπουν ότι αν δεν υπάρξει κάποια νέα μετάλλαξη το 2022 θα είναι η χρονιά-ορόσημο που θα σημάνει την αρχή του τέλους του κορωνοϊού. Δεν σταματούν να προειδοποιούν όμως ότι το τέλος είναι άμεσα συνυφασμένο με την εμβολιαστική κάλυψη κάθε χώρας.

Αυτή είναι και η απάντηση στο ερώτημα γιατί η Ελλάδα δέχεται τόσο μεγάλη πίεση αυτή την περίοδο και τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα από την αντίστοιχη περυσινή που δεν υπήρχαν εμβόλια και οι πολίτες ήταν αθωράκιστοι απέναντι στον ιό.

Η πολύ πιο μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα άλλαξε τα δεδομένα, όμως το παράδειγμα άλλων χωρών δείχνει ότι μπορεί να ανακοπεί η ορμή της. Ο κορωνοϊός θα τελειώσει και θα γίνει ενδημικός όταν η εμβολιαστική κάλυψη στον γενικό πληθυσμό ξεπεράσει το 80%. Δεν πρόκειται για αυθαίρετη πρόβλεψη, ούτε για προφητεία δίχως στοιχεία.

Δείτε στον πίνακα που ακολουθεί τους θανάτους στις χώρες που έχει εμβολιαστεί το 80% και πάνω του πληθυσμού τους και κάντε τη σύγκριση με τα άλλα κράτη που βρίσκονται κάτω από 70%. Η διαφορά είναι τρομακτική και δείχνει εκτός από την αλήθεια τον δρόμο και τον τρόπο για το τέλος της πανδημίας και στην Ελλάδα.

Αν η αύξηση των εμβολιασμών που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες συνεχιστεί, τότε τους επόμενους μήνες ο ιός θα γίνει ενδημικός και θα πάψει να σκορπάει το θάνατο. Στο χέρι μας είναι…

Μια εικόνα, χίλιες αλήθειες: Η φωτό που δείχνει πότε τελειώνει το 4ο κύμα στην Ελλάδα και γίνεται ενδημικός ο covid (Pic)

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…