Μια εικόνα, χίλιες αλήθειες: Η φωτό που δείχνει πότε τελειώνει το 4ο κύμα στην Ελλάδα και γίνεται ενδημικός ο covid (Pic)

Τα λέει όλα
Δεν είναι μόνο οι 105 νεκροί: Ο τρομακτικός δείκτης που φανερώνει πως η πανδημία έχει «ξεφύγει» στην Ελλάδα
24 Νοεμβρίου 2021 | 12:57

Κάποιες φορές τα πολλά λόγια και οι ακόμη περισσότερες αναλύσεις είναι φτώχεια. Την ώρα που το τέταρτο κύμα του κορωνοϊού προελαύνει στην Ελλάδα η συζήτηση για το πώς και πότε θα τελειώσει ο εφιάλτης βρίσκεται στα χείλη όλων.

Οι επιστήμονες προβλέπουν ότι αν δεν υπάρξει κάποια νέα μετάλλαξη το 2022 θα είναι η χρονιά-ορόσημο που θα σημάνει την αρχή του τέλους του κορωνοϊού. Δεν σταματούν να προειδοποιούν όμως ότι το τέλος είναι άμεσα συνυφασμένο με την εμβολιαστική κάλυψη κάθε χώρας.

Αυτή είναι και η απάντηση στο ερώτημα γιατί η Ελλάδα δέχεται τόσο μεγάλη πίεση αυτή την περίοδο και τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα από την αντίστοιχη περυσινή που δεν υπήρχαν εμβόλια και οι πολίτες ήταν αθωράκιστοι απέναντι στον ιό.

Η πολύ πιο μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα άλλαξε τα δεδομένα, όμως το παράδειγμα άλλων χωρών δείχνει ότι μπορεί να ανακοπεί η ορμή της. Ο κορωνοϊός θα τελειώσει και θα γίνει ενδημικός όταν η εμβολιαστική κάλυψη στον γενικό πληθυσμό ξεπεράσει το 80%. Δεν πρόκειται για αυθαίρετη πρόβλεψη, ούτε για προφητεία δίχως στοιχεία.

Δείτε στον πίνακα που ακολουθεί τους θανάτους στις χώρες που έχει εμβολιαστεί το 80% και πάνω του πληθυσμού τους και κάντε τη σύγκριση με τα άλλα κράτη που βρίσκονται κάτω από 70%. Η διαφορά είναι τρομακτική και δείχνει εκτός από την αλήθεια τον δρόμο και τον τρόπο για το τέλος της πανδημίας και στην Ελλάδα.

Αν η αύξηση των εμβολιασμών που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες συνεχιστεί, τότε τους επόμενους μήνες ο ιός θα γίνει ενδημικός και θα πάψει να σκορπάει το θάνατο. Στο χέρι μας είναι…

Menshouse.gr © 2022 - All Rights Reserved