Μπιλ Γκέιτς: Η AstraZeneca επιβεβαίωσε τη χειρότερη πρόβλεψη για την πανδημία που έχει κάνει ως τώρα
Βρείτε μας στο

Το όνομά του Μπιλ Γκέιτς ενεπλάκη με τον έναν ή τον άλλον τρόπο σε κάθε θεωρία συνωμοσίας που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η τοποθέτηση τσιπ ανίχνευσης στο ανθρώπινο σώμα μέσω των εμβολίων, η επιδίωξή του να μειώσει τον πληθυσμό της Γης και να αποκομίσει κέρδη από την εξάπλωση του ιού συνθέτουν το βασικό «κατηγορητήριο» των υπερψεκασμένων για τον άνθρωπο που έχει δαπανήσει ήδη 1,75 δισ. δολάρια για να ενισχύσει τον ΠΟΥ στην προσπάθεια καταπολέμησης του Sars-CoV-2!

Για τον περισσότερο κόσμο βέβαια, ο Μπιλ Γκέιτς παραμένει ένα διανοούμενος, πρωτοπόρος στη σκέψη, με την ευχέρεια (και τη ματαιοδοξία…) να ασχολείται πια με πανανθρώπινα ζητήματα, έχοντας εξασφαλίσει το μέλλον και των οχτασέγγονών του.

Πριν από λίγο καιρό o 65χρονος μεγιστάνας, επανήλθε με μια νέα πρόβλεψη με αφορμή τις εξελίξεις στην πανδημία του κορωνοϊού. Την ώρα που ο πλανήτης προσπαθούσε να αποκρούσει το χτύπημα του covid ο Γκέιτς σημείωνε ότι εκείνο που τον ανησυχεί περισσότερο στην πανδημία είναι… αυτό που έρχεται. Με τη ματιά στο μέλλον έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τον επόμενο ιό που θα είναι πολύ χειρότερος από τον κορωνοίό.

Σε διαδικτυακή συνέντευξη του, ο Γκέιτς αναφέρθηκε στο επίπεδο προετοιμασίας των κοινωνιών για μελλοντικούς κινδύνους και δεν είχε ενθαρρυντικές απαντήσεις για αυτό, θεωρώντας ότι η «κλιματική αλλαγή» και η «βιοτρομοκρατία» θα μπορούσαν να τις αιφνιδιάσουν περισσότερο απ’ ό,τι ο κορωνοϊός:

«Υπάρχουν πολλές μολυσματικές ασθένειες του αναπνευστικού, οι οποίες μάλιστα είναι πολύ τρομακτικές γιατί μπορείς να προσβληθείς οπουδήποτε. Η μία έχει να κάνει με την κλιματική αλλαγή. Ο απολογισμός των θανάτων θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος από αυτόν που έχουμε στην πανδημία», εκτίμησε κατόπιν σχετικής ερώτησης ο Γκέιτς, προτού αναφερθεί σε έναν τεχνικά κατασκευασμένο ιό. «Θα μπορούσε να δημιουργηθεί από κάποιον που θα ήθελε να προκαλέσει μία καταστροφή. Η αντιμετώπιση ενός τέτοιου ιού θα είναι πιο δύσκολη από αυτή μίας επιδημίας που προέρχεται από τη φύση».

Εν ολίγοις ο Γκέιτς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για έναν νέο ιό, πολύ χειρότερο από τον κορωνοϊό που ο πλανήτης δεν θα μπορεί να αντιμετωπίσει όπως κάνει τώρα, 2 χρόνια μετά την εμφάνιση του covid.

Λίγους μήνες μετά η δικαίωση των προβλέψεων του Μπιλ Γκέιτς ήρθε από τα πλέον έγκυρα χείλη. Η δημιουργός του εμβολίου της AstraZeneca επιβεβαίωσε χθες την πρόβλεψή του ότι υπάρχει μεγαλύτερη απειλή για την ανθρωπότητα σε σχέση με τον κορωνοϊό.

140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s

Η πανδημία του κορωνοϊού που έχει σκοτώσει περισσότερους από πέντε εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως έως τώρα, απέχει πολύ από το να έχει τελειώσει, όπως δείχνει και η εμφάνιση της νέας μετάλλαξης Όμικρον, ενώ η επόμενη πανδημία μπορεί να είναι ακόμη πιο φονική, προειδοποίησε η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Σάρα Γκίλμπερτ, δημιουργός του εμβολίου Οξφόρδης/AstraZeneca.

Η Γκίλμπερτ ανέφερε ότι μετά από δύο χρόνια πανδημίας Covid-19 εξαιτίας ενός ιού που έχει μολύνει περισσότερους από 265 εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο, πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι ο επόμενος πανδημικός ιός «μπορεί να είναι ακόμη πιο μεταδοτικός ή ακόμη πιο θανατηφόρος ή και τα δύο ταυτόχρονα. Αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που ένας ιός απειλεί τις ζωές μας και τη διαβίωση μας. Η αλήθεια είναι ότι ο επόμενος μπορεί να είναι χειρότερος». Σημείωσε μάλιστα ότι «όπως επενδύουμε στις ένοπλες δυνάμεις, στην κατασκοπεία και στη διπλωματία προκειμένου να αμυνθούμε από πολέμους, πρέπει επίσης να επενδύσουμε σε ανθρώπους, έρευνα, παραγωγή και θεσμούς για να αμυνθούμε ενάντια στις πανδημίες».

Σχετικά με την Όμικρον, είπε ότι η νέα μετάλλαξη περιέχει μεταλλάξεις που είναι γνωστό ότι αυξάνουν τη μεταδοτικότητα του κορωνοϊού και ότι τα αντισώματα που δημιουργούνται μετά από εμβολιασμό ή προηγούμενη νόηση, μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματικά όσον αφορά την αποτροπή μιας λοίμωξης λόγω της Όμικρον. Διευκρίνησε όμως ότι αυτό «δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη και μειωμένη προστασία έναντι της σοβαρής νόσου και του θανάτου. Μέχρι να μάθουμε περισσότερα, ας είμαστε επιφυλακτικοί και ας πάρουμε μέτρα για να επιβραδύνουμε την εξάπλωση της νέας παραλλαγής».