Αλλάζει όλα του τα σχέδια: Τότε βλέπει ο Μπιλ Γκέιτς ότι το σαρωτικό πέρασμα της Όμικρον θα φέρει το τέλος της πανδημίας
Βρείτε μας στο

Τα εμβόλια δεν έχουν την ίδια ισχύ απέναντι στη μετάλλαξη Όμικρον, τα μονοκλωνικά επίσης, ενώ αμφιβολίες εκφράζονται και για την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων της Merck και της Pfizer απέναντι στο νέο στέλεχος. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον κι ενώ ο ΠΟΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το τσουνάμι που έρχεται θα περίμενε κανείς ότι οι προβλέψεις για το μέλλον θα ήταν ζοφερές.

Κι όμως ο Μπιλ Γκέιτς ο οποίος έχει πέσει εν πολλοίς μέσα στις περισσότερες προβλέψεις του από την αρχή της πανδημίας βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο, αν και παραδέχεται ότι οι μέρες που έρχονται θα είναι οι πιο δύσκολες που έχουμε ζήσει:

«Την ώρα που η ζωή φαινόταν ότι επιστρέφει στο φυσιολογικό, μπαίνουμε στο χειρότερο μέρος της πανδημίας», σημείωσε, ακυρώνοντας όλα τα πλάνα που είχε κάνει για τις επόμενες εβδομάδες. Η Όμικρον καταπίνει κάθε σχέδιο για διακοπές, ξεκούραση και επιστροφή στην κανονικότητα και ο ιδρυτής της Microsoft το γνωρίζει καλά αυτό. Γνωρίζει όμως επίσης ότι το βίαιο πέρασμα της Όμικρον και η επικράτησή της μέσα σε λίγες εβδομάδες σε όλο τον κόσμο μπορεί να επιταχύνει τις εξελίξεις και να φέρει πιο κοντά το τέλος του εφιάλτη.

Ο Μπιλ Γκέιτς εδώ και ένα χρόνο προβλέπει ότι εντός του 2022 θα δούμε το τέλος της πανδημίας. Κι ο τυφώνας Όμικρον δεν αλλάζει την πρόβλεψή του. Ο Γκέιτς εκτιμά ότι το νέο κύμα της πανδημίας θα έχει τελειώσει μέχρι τον Μάρτιο επειδή η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται τόσο γρήγορα: «Αυτοί οι λίγοι μήνες μπορεί να είναι κακοί, καθώς η Όμικρον θα είναι σύντομα σε κάθε χώρα του κόσμου, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι αν κάνουμε τα σωστά βήματα, η πανδημία μπορεί να τελειώσει το 2022».

Ο μεγιστάνας εκτιμά ότι το πρώτο τρίμηνο του 2022 εκτός από τους εμβολιασμένους θα αποκτήσει ανοσία και το συντριπτικό ποσοστό των ανεμβολίαστων καθώς θα μολυνθεί από την Όμικρον, με αποτέλεσμα στα μισά της άνοιξης να έχει χτιστεί ένα τείχος ανοσίας τόσο ισχυρό που θα μπορεί να ανακόψει την προέλαση του ιού.

Εν ολίγοις ο Γκέιτς λέει ότι η Όμικρον επιταχύνει τις εξελίξεις και φέρνει με βίαιο τρόπο το τέλος της πανδημίας. Όσοι δεν εμβολιαστούν θα μολυνθούν και θα αποκτήσουν έτσι ανοσία. Σε κάθε περίπτωση εκτιμά ότι εντός του 2022 ο κορωνοϊός θα γίνει ενδημικός και θα γραφτεί έτσι το φινάλε του εφιάλτη.

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας