Γιατί δεν συζητάμε περισσότερο αυτό που έγινε στους Παξούς το Σάββατο;
Βρείτε μας στο

Είναι μία είδηση που τη διαβάζεις, την ξαναδιαβάζεις, και εύχεσαι να είναι πρωταπριλιά και κάποιος να διαθέτει μια διεστραμμένη αίσθηση του (μηδενικού) χιούμορ, προκειμένου να αισθανθείς καλύτερα με τον εαυτό σου.

Δυστυχώς, το ημερολόγιο έγραφε 10 Δεκεμβρίου του 2022 και με αυτά τα πράγματα ουδείς «παίζει»: μια 60χρονη γυναίκα στους Παξούς υπέστη βαρύ εγκεφαλικό το Σάββατο, ωστόσο λόγω της κακοκαιρίας ήταν αδύνατη η διακομιδή της σε κάποιο νοσοκομείο εκτός νησιού. Το μοιραίο αποτέλεσμα; Πέθανε λίγο αργότερα.

Πιο συγκεκριμένα, αμέσως μετά το επεισόδιο κατέστη σαφές πως η άτυχη γυναίκα πρέπει να μεταφερθεί το ταχύτερο δυνατό σε νοσηλευτικό ίδρυμα, καθώς στους Παξούς ήταν αδύνατο να λάβει την φροντίδα που έπρεπε. Το πλησιέστερο, όμως, ήταν στα Ιωάννινα (!) και τα πράγματα δεν ήταν καθόλου εύκολα για τη μεταφορά της.

Γιατί δεν συζητάμε περισσότερο αυτό που έγινε στους Παξούς το Σάββατο;

Το σκάφος συνοδεία γιατρού από το Κέντρο Υγείας αναχώρησε από τους Παξούς στις 17:30. Κατάφερε και έφτασε στην Πλαταριά όπου ανέμενε ασθενοφόρο για να την μεταφέρει στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα το οποίο είχε ενημερωθεί από το μεσημέρι.
Η ηλικιωμένη γυναίκα όμως στη διαδρομή κατέληξε και οδηγήθηκε στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι του Κέντρου Υγείας Παξών η παροχή υπηρεσιών κατά την διάρκεια της χειμερινής περιόδου δεν είναι μία απλή υπόθεση και οι διακομιδές προς τα Ιωάννινα, σε μέρες που μπορεί ο καιρός να έχει αγριέψει, εξαιρετικά δύσκολες.

Γιατί δεν συζητάμε περισσότερο αυτό που έγινε στους Παξούς το Σάββατο;

Για να το κάνουμε, λοιπόν, λιγάκι πιο… λιανά: μια γυναίκα έχασε την ζωή της γιατί ήταν αδύνατο να λάβει την ιατρική περίθαλψη που έπρεπε με βάση την κατάστασή της- κι ολ’ αυτά, εν έτει 2022 σε μία ευρωπαϊκή (ενός λεπτού ηλεκτρονική σιγή…) χώρα.

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Το ακόμα πιο τρομακτικό στην όλη υπόθεση; Κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά πως αυτή ήταν η ακροτελεύτια φορά που συνέβη κάτι τέτοιο, μιας και, κατ’ ουσίαν, οι βαριά ασθενείς σε πολλές περιοχές πέραν των αστικών κέντρων εξαρτώνται αποκλειστικά από τις διαθέσεις του καιρού.

Έχει λιακάδα; Βελτιώνονται οι πιθανότητές σου να επιβιώσεις.

Βρέχει, φυσάει, έχει καταιγίδες; Λυπούμαστε, ατυχήσατε.

Αδιανόητο, πραγματικά, και όμως ελληνικό…