Με τον τουρισμό στα ύψη: Η εικόνα-ντροπή που «πληγώνει» όσο τίποτα την Ελλάδα (Pics & Vid)
Βρείτε μας στο

Η Ελλάδα, ήταν ανέκαθεν η χώρα των αντιθέσεων. Μια χώρα που παρά τα πολλά στοιχεία της την καθιστούν ιδανική, πάντα είχε την τάση να κάνει ένα βήμα μπροστά και ενάμιση πίσω.

Με πιο απλά λόγια, στη χώρα μας, ακόμη και το 2023 υπάρχουν εικόνες που έρχονται, τόσο από το κέντρο, όσο και από την περιφέρεια, οι οποίες σε κάνουν να σκέφτεσαι εάν όντως ζεις σε ένα ευρωπαϊκό κράτος ή σε κάποια επαρχία της Βόρειας Αφρικής.

Η τελευταία εικόνα που επιβεβαιώνει λίγο έως πολύ τον παραπάνω ισχυρισμό έρχεται από το Διεθνές αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου, όπου λόγω νεροποντής που σημειώθηκε την Κυριακή, πλημμύρησε η αίθουσα των αναχωρήσεων στον δεύτερο όροφο που το κτίριο μάλιστα είναι καινούργιο.

Με τον τουρισμό στα ύψη: Η εικόνα-ντροπή που «πληγώνει» όσο τίποτα την Ελλάδα (Pics & Vid)

Οι ερασιτεχνικές εικόνες τουριστών, με τους υπαλλήλους να τοποθετούν κουβάδες και να επιστρατεύουν σφουγγαρίστρες, προκειμένου να επανέλθει ο χώρος των αναχωρήσεων στην ομαλότητα, δημιουργούν πολλά ερωτηματικά.

Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς κάθε φορά που βρέχει το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, σύμφωνα με μαρτυρία επιβάτη. «Η κακοτεχνία στη στέγη οφείλεται στον εργολάβο που ανέλαβε το έργο και δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει», είπε.

Με τον τουρισμό στα ύψη: Η εικόνα-ντροπή που «πληγώνει» όσο τίποτα την Ελλάδα (Pics & Vid)

Η ίδια κατάσταση επικράτησε και έξω από τον χώρο των αφίξεων όπου ο δρόμος θύμιζε λίμνη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η τουριστική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει και βρισκόμαστε μόλις λίγες ημέρες πριν την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού, όπου η τουριστική κίνηση σταδιακά θα αυξηθεί. Μάλιστα, για τη φετινή σεζόν, οι προβλέψεις έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Συγκεκριμένα, μόνο για τον μήνα Ιούνιο οι αφίξεις αναμένεται να αγγίξουν τα 4 εκατομμύρια, ενώ για Ιούνιο – Αύγουστο πρόκειται να αγγίξουν τα 11. Όπως είναι λοιπόν ευνόητο, τέτοιες εικόνες σε μια χώρα που υποτίθεται ότι η βαριά της βιομηχανία είναι ο τουρισμός, είναι τουλάχιστον μη αποδεκτές.

Σημειώνεται πως η βροχή που έπεσε το πρωί της Κυριακής στη Ρόδο, προκάλεσε μεγάλα προβλήματα και σε πολλές τουριστικές επιχειρήσεις και καταστήματα,  κυρίως σε Λίνδο, Φαληράκι,  αλλά και σε άλλες περιοχές όπου οι ιδιοκτήτες αναγκάστηκαν σχεδόν να σταματήσουν τη λειτουργία τους μέχρι να σταματήσει η βροχή.