Πόσα θα πληρώσεις για μια βουτιά σε 6 οργανωμένες παραλίες της Μυκόνου
Βρείτε μας στο
Newsroom

Τουριστικό «χαστούκι» -20%: Την πάτησε για τα καλά φέτος η Μύκονος…

Πανικόβλητη η αγορά για το δίμηνο Απριλίου - Μαΐου.

Αντίθετα από τα αναμενόμενα είναι τα μέχρι στιγμής στοιχεία που αφορούν τις τουριστικές αφίξεις στη Μύκονο, και ενώ όλα τα στοιχεία έδειχναν πως το φετινό καλοκαίρι θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία από άποψη τουρισμού στο νησί των ανέμων. Ωστόσο, οι αφίξεις που σημειώθηκαν τόσο τον Απρίλιο, όσο και τον Μάιο, διαψεύδουν αυτή την εκτίμηση.

Συγκεκριμένα και με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η πτώση στο τουριστικό προϊόν του νησιού κυμαίνεται ανάμεσα σε 15-25% και αφορά το νησί συνολικά, σύμφωνα με στοιχεία από ξενοδόχους και καταστηματάρχες της εστίασης και της αγοράς γενικότερα.

Όσον αφορά την αιτία της πτώσης, οι ταξιδιωτικοί συνεργάτες των μεγάλων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων είναι σαφείς και λένε πως ευθύνονται οι μεγάλες αυξήσεις που έχουν σημειωθεί τόσο στα διαθέσιμα καταλύματα, όσο και στις υπηρεσίες που παρέχονται στο νησί γενικότερα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται η αίσθηση πως η υπεραξία που δημιουργείται είναι πέρα από κάθε όριο και οι υποψήφιοι τουρίστες ψάχνουν για εναλλακτικούς προορισμούς.

Σημειώνεται πως καθώς το πρώτο δίμηνο της σεζόν έχει ήδη φύγει, η απογοήτευση έκανε πολλούς από τους ενδιαφερόμενους του νησιού να ρίξουν τις τιμές, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το κατά πόσο οι μειώσεις της τελευταίας στιγμής μπορεί να αντιστρέψουν το κλίμα.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στο νησί, είναι ότι η αγορά επικεντρώνεται στην επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν μέχρι τον Νοέμβριο, ώστε να καταφέρει να καλύψει τα «σπασμένα» του πρώτου διμήνου.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως εκτός της Μυκόνου και η Σαντορίνη είδε τα νούμερα των τουριστών να πέφτουν κατακόρυφα για το ίδιο χρονικό διάστημα ακολουθώντας τη Μύκονο, αφού τα τελευταία χρόνια έχει επίσης αποκτήσει τη φήμη ενός υπερβολικά ακριβού προορισμού.

 

Πρόστιμο 3.000 ευρώ κι αφαίρεση άδειας : Αν φεύγεις για 3ήμερο Καθαράς Δευτέρας, κόψε αυτήν την συνήθεια στο αμάξι
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Πρόστιμο 3.000 ευρώ κι αφαίρεση άδειας : Αν φεύγεις για 3ήμερο Καθαράς Δευτέρας, κόψε αυτήν την συνήθεια στο αμάξι