Το τουρκικό ΥΠΕΞ διαψεύδει το δημοσίευμα της Die Welt: «Είναι φαντασιόπληκτο»

Το λάθος με τον Ερντογάν το κάνουμε εμείς…

Ο Σουλτάνος επέστρεψε στα όσα ξέρει εδώ και χρόνια.

Στα γνώριμα για αυτόν μονοπάτια, μετά τις διπλές εκλογές που διεξήχθησαν στην Τουρκία, επέστρεψε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αυτό προφανώς αφορά και τη χώρα μας. Ο τούρκος πρόεδρος, επέστρεψε στο σκηνικό έντασης σχετικά με τη Γαλάζια Πατρίδα  σε κοινές δηλώσεις που έκανε με τον πρόεδρο του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ,  από τα κατεχόμενα. Ο Ταγίπ Ερντογάν, ανάμεσα σε άλλα τόνισε πως για τος σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα «δεν υπάρχει άλλη διέξοδος, από την ειρήνη στις θάλασσες μας. Αν δεν θέλουν ειρήνη, θα εφαρμόσουμε άλλες πολιτικές. Δεν θέλουμε εμπόδια στο δρόμο μας. Ας δώσει το Αιγαίο σε όλο τον κόσμο το μήνυμα της παγκόσμιας θάλασσας»

Συμπληρώνοντας πως «Συζητήσαμε επίσης για το Κυπριακό. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της τουρκοκυπριακής πλευράς. Το αίτημα μου για μια διάσκεψη για ζητήματα που αφορούν την Ανατολική Μεσόγειο δεν ικανοποιήθηκε. Εμείς είμαστε πάντα ανοιχτοί στο διάλογο. Μιλήσαμε επίσης για την ανάγκη ισότιμης κατανομής των πόρων στην Κύπρο και στα περίχωρα της».

Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος δε δίστασε να επαναλάβει ότι ο μοναδικός τρόπος, προκειμένου να υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις των δυο κοινοτήτων στην Κύπρο, είναι να υπάρξει από την ελληνοκυπριακή πλευρά αναγνώριση του ψευδοκράτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Είναι αποκρουστικό, πώς το τρώτε;»: Το πεντανόστιμο ελληνικό πιάτο που οι ξένοι δε θα καταλάβουν ποτέ (Pic)

Έδιωξαν δημοσιογράφο

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Ερντογάν στο ψευδοκράτος, οι Αρχές απαγόρευσαν στον δημοσιογράφο της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας, Γενί Ντουζέν», Σερχάτ Ιντσιρλί, να καλύψει την επίσκεψη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο δημοσιογράφος της είχε ήδη μπει στο χώρο που θα μιλούσε ο Ερντογάν, όταν κάποιος αστυνομικός τον πλησίασε και του ζήτησε να απομακρυνθεί από τον χώρο.

Από την πλευρά του, ο ίδιος ο δημοσιογράφος υποστήριξε πως διαπιστεύθηκε για τη συγκεκριμένη συνάντηση στις 9 Ιουνίου ενώ μαζί είχε και την δημοσιογραφική του ταυτότητα.

Με αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώνονται οι φωνές, τόσο εντός, όσο και εκτός Τουρκίας που υποστήριζαν πριν τις εκλογές ότι τα όσα έκανε προεκλογικά ο Τούρκος πρόεδρος οφείλονται καθαρά στην βελτίωση της εικόνας του προεκλογικά, καθώς το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα είχαν στραμμένη την προσοχή τους και οι ΗΠΑ στην Τουρκία, με τον Τούρκο πρόεδρο να θέλει την επαναπροσέγγιση των σχέσεων λόγω και της έγκρισης για την προμήθεια των F-16 από τη χώρα του.