Μπάνιο, ταβέρνα, βιβλία: Στο νησί με τις βγαλμένες από καρτ ποστάλ παραλίες κάνεις διακοπές με κλειστό κινητό (Pics)
Βρείτε μας στο

Βαθιά το χέρι στην τσέπη είναι αναγκασμένοι να βάλουν, όσοι πολίτες έχουν επιλέξει φέτος κάποιο προορισμό για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, καθώς οι τιμές σε ακτοπλοϊκά, αλλά και καταλύματα έχουν πάρει την ανηφόρα.

Χαρακτηριστικό αυτού είναι το σχόλιο του γενικού διευθυντή του ΙΕΛΚΑ, Λευτέτη Κιοσσέ, ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε πως «Αυτό που έχουμε μετρήσει εμείς είναι οι επιθυμίες και οι διαθέσεις των Ελλήνων καταναλωτών. Ένα πολύ σημαντικό ποσοστό, περίπου ένας στους δύο καταναλωτές (52%) δεν θα κάνουν διακοπές το 2023 και από αυτούς που θα κάνουν η πλειοψηφία, δύο στους τρεις από αυτούς που θα κάνουν θα έχουν μειωμένη δαπάνη».

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως φέτος, έχει ανέβει το ποσοστό των εκδρομέων οι οποίοι επιλέγουν να μείνουν σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, τα οποία έχουν και κουζίνα, προκειμένου να έχουν την δυνατότητα να μαγειρέψουν το δικό τους φαγητό.

«Όλο και περισσότεροι καταναλωτές αποφεύγουν το ξενοδοχείο και πηγαίνουν ή σε ενοικιαζόμενα δωμάτια ή στις πλατφόρμες ενοικιαζόμενων καταλυμάτων, είτε επιλέγουν να μαγειρεύουν στις διακοπές τους» είπε, ειδικότερα, ενώ ενημέρωσε πως το ποσοστό όσων επιλέγουν να μαγειρεύουν εκείνες τις μέρες ανέρχεται σε 42%.

Μία άλλα λύση, όπως είπε, ο Λευτέρης Κιοσσές είναι η κλασική λύση του εξοχικού της οικογένειας ή κάποιου φίλου.

Επιπλέον, χαρακτηριστική ήταν και η τοποθέτηση του Νίκου Χουντρή, εκπροσώπου του web – Greece.gr, στο οποίο έκανε λόγο για νωχελικό ξεκίνημα στη σεζόν.

Σχολιάζοντας για την κίνηση στις ταξιδιωτικές ιστοσελίδες ο επιχειρηματίας ανέφερε ότι υπάρχουν προσιτές λύσεις, όπως η Πρέβεζα που κάποιος μπορεί να πάει πληρώνοντας για δωμάτιο 50 ευρώ. «Τον Αύγουστο το ίδιο δωμάτιο από τα 50 ευρώ που είναι σήμερα θα είναι περίπου με 90 ευρώ» ανέφερε επισημαίνοντας ότι η περιοχή συνδυάζει πάρα πολλά πράγματα για νέα ζευγάρια και οικογένειες.

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)