«Οι αεροσυνοδοί έκλαιγαν»: Τι συνέβη στην άγρια πτήση της Aegean τη Δευτέρα που έκανε βουτιά 20.000 ποδιών
Βρείτε μας στο

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε την προηγούμενη Δευτέρα, σε πτήση της Aegean που εκτελούσε το δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη για τη Βαρκελώνη της Ισπανίας και μετέφερε 156 επιβάτες. 

Το αεροσκάφος, ενώ βρισκόταν πάνω από την Ιταλία, βρέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης χάνοντας απότομα ύψος 20.000 ποδιών. Το γεγονός προκάλεσε πανικό στην καμπίνα των επιβατών, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο τραγουδιστής Τσέσνι Χόουκς, ο οποίος αφού κατάλαβε πως πρόκειται για κάτι σοβαρό, έστειλε φωνητικά μηνύματα στα παιδιά του αποχεραιτώντας τα.

Το αεροσκάφος Airbus A320, που εκτελούσε την πτήση, χάρη στην εμπειρία του πληρώματος, προσγειώθηκε με ασφάλεια στο Διεθνές αεροδρόμιο της Νάπολης, ενώ η φύση του προβλήματος που προκάλεσε την απότομη απώλεια ύψους, δε διευκρινίστηκε από την εταιρία.

«Κλάματα από τις αεροσυνοδούς»

Ο τραγουδιστής, Τσέσνι Χόουκς, μίλησε για το γεγονός στην εφημερίδα “The Sun”, λέγοντας «οι επιβάτες ήταν τρομοκρατημένοι καθώς έπεσαν οι μάσκες χωρίς προειδοποίηση. Νομίζαμε ότι θα πέσουμε. Τα αυτιά μας πονούσαν και τα μωρά έκλαιγαν. Ο πιλότος είπε από το μεγάφωνο «κατάβαση έκτακτης ανάγκης – κρατηθείτε».

«Μία από τις αεροσυνοδούς ήταν σε εμβρυϊκή θέση στο πάτωμα προσπαθώντας να φορέσει μια μάσκα ενώ προσπαθούσε επίσης να μας μιλήσει μέσω της ενδοεπικοινωνίας. Το αεροπλάνο έτρεμε και ταλαντευόταν τόσο απότομα που κοιτάξαμε έξω και μπορούσαμε να δούμε τη θάλασσα. Νομίζαμε ότι θα καταλήγαμε στο νερό. Η Κρίσι και εγώ κοιταχτήκαμε και αγκαλιαστήκαμε».

Ο Τσέσνι Χόουκς είπε πως φοβήθηκε πως ο ίδιος και η σύζυγός του δε θα τα κατάφερναν, ενώ άφησε μηνύματα στα τρία παιδιά του, μέσω εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, είπε «Αφήσαμε ένα φωνητικό μήνυμα στην οικογενειακή συνομιλία στο WhatsApp. Κλαίγαμε και οι δύο και είπαμε στα παιδιά πόσο περήφανοι ήμασταν για αυτά και πόσο πολύ τα αγαπούσαμε. Δεν υπήρχε καμία άλλη πληροφορία. Οι αεροσυνοδοί έκλαιγαν και όλοι γύρω μας ήταν σε κατάσταση πανικού. Τότε ξαφνικά το αεροπλάνο σταμάτησε να τρίζει και η κάθοδος επιβραδύνθηκε. Στο τέλος η προσγείωση ήταν εντάξει, αν και λίγο ανώμαλη».

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να σχολιάσει πως μετά το αίσιο τέλος της περιπέτειας που είχε ο ίδιος και οι συνεπιβάτες του, επευφημούσαν ενθουσιωδώς το πλήρωμα, ενώ μέσω Twitter δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και προσωπικά τον πιλότο του αεροσκάφους που εκτελούσε την πτήση.

«Όλο το πλήρωμα ήταν υπέροχο, ακόμα και η αεροσυνοδός που είχε τη δική της στιγμή. Και ευτυχώς καταφέραμε να διαγράψουμε το μήνυμα στο WhatsApp όταν προσγειωθήκαμε πριν το ακούσει κάποιο από τα παιδιά μας» έγραψε.