«Αυτή είναι η πορεία προς το τέλος»: Ο καθηγητής Γουργουλιάνης εξηγεί με απλά λόγια πώς θα τελειώσει η πανδημία
Βρείτε μας στο

Μια μακρινή- και άσχημη- ανάμνηση. Και αν. Η συντριπτική πλειονότητα σχεδόν έχει διαγράψει από την συλλογική μνήμη το ότι μέχρι… χθες είχαμε πανδημία. Και, εδώ που τα λέμε, καλά κάνει: ο covid μπορεί να τρομοκράτησε σύσσωμο τον πλανήτη για μια γεμάτη διετία, μπορεί να δημιούργησε την αίσθηση πως δε θα τελειώσει ποτέ, όμως όπως τα πάντα στην ζωή ακόμα και οι πιο δυσάρεστες καταστάσεις (όπως, δυστυχώς, και οι ευχάριστες) κάποτε τελειώνουν.

Περί covid ο ηλεκτρονικός λόγος. Από τις αρχές του 2020 έως και μέχρι το περασμένο καλοκαίρι περίπου ο πλανήτης χόρευε στο ρυθμό των lockdown, των αποστάσεων, των δύο πολύ κρίσιμων εβδομάδων και ούτω απεχθές καθεξής.

Η τρομολαγνεία έγινε εθνικό σπορ για κάθε έθνος, όμως μέσα στη γενικότερη μαυρίλα της συγκεκριμένης περιόδου υπήρξαν και ψύχραιμες φωνές που έκαναν τη διαφορά.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων στα γαλανόλευκα μέρη μας, ο κύριος Γουργουλιάνης. Ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Θεσσαλίας με τον μεστό του λόγο μακριά από υστερίες και κορώνες εφιαλτικών αποχρώσεων ενημέρωνε το κοινό, έθετε προς δημόσιο διάλογο στοιχεία κι όχι θεωρίες συνωμοσίας που κάποιος, κάπου, κάποτε έβγαλε από το κεφάλι του και δικαίως κέρδισε τον σεβασμό των πάντων.

«Δημιουργούμε στρατιές φοβισμένων ανθρώπων»: Ο καθηγητής Γουργουλιάνης ρίχνει φως στο εγκληματικό λάθος μετά την πανδημία

Πλέον, με τον covid (λόγω των σωτήριων εμβολίων αλλά και της αναμενόμενης ανοσίας που ανέπτυξε ολόκληρος σχεδόν ο πληθυσμός) να έχει «εξασθενίσει» τα μέτρα έχουν αρθεί και η πολυπόθητη, μέχρι πριν μερικούς μήνες, κανονικότητα έχει επανέλθει στο 100%.

Στο εκατό τοις εκατό είπαμε; Γράψτε λάθος: υπάρχει ακόμα το φλέγον ζήτημα των υγειονομικών.

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Κι εδώ, για νιοστή φορά, ο Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης φρόντισε να βάλει τα πράγματα στην σωστή τους βάση: «Κανένα νόημα δεν έχουν τα rapid τεστ. Δημιουργούμε στρατιές φοβισμένων ανθρώπων. Στο ερώτημα αν υπάρχει λόγος διαγνωστικών τεστ στους υγειονομικούς, απαντάω κατηγορηματικά όχι. Οι υγειονομικοί δεν πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ. Εγώ ήμουν εκείνος που υποστήριζα φανατικά την ανάγκη του εμβολιασμού στους υγειονομικούς, επιχειρηματολογώντας μάλιστα για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού τους. Σ αυτή την φάση δεν έχει κανένα νόημα ο έλεγχος με τεστ. Οι υγειονομικοί πρέπει να γυρίσουν στις θέσεις τους, χωρίς τεστ, χωρίς τίποτε άλλο. 

Είμαστε σε μια άλλη εποχή, εδώ και ενάμιση χρόνο και όμως συνεχίζουν ακόμα και επίσημοι φορείς να μην το κατανοούν. Το λέω για άλλη φορά: τα τεστ στις πλατείες δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα. Νομίζω ότι από κεκτημένη εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ η συγκεκριμένη οδηγία, μαζί και μια δυσκολία να πάρεις πίσω τα μέτρα που θέσπισες. Δείτε ακόμα γίνεται αναφορά στη λέξη “κρούσμα”. Είναι μια κακόηχη λέξη, η οποία ακολουθεί συνήθως την επιδημητική νόσο, η οποία πλέον δεν είναι υφιστάμενη», ανέφερε σχετικά για το θέμα, στέλνοντας τον παραλογισμό στο πυρ το εξώτερον.

Ελπίζουμε μόνο, αυτή τη φορά, η παραμονή του εκεί να διαρκέσει για μία διευρυμένη αιωνιότητα.

Το εσώτερον, γνώμη μας, δεν ταιριάζει καθόλου στον παραλογισμό…