Τη βλέπουν και δεν ξέρουν πώς να κινηθούν: Τι σημαίνει η πινακίδα που 9/10 Έλληνες οδηγοί αγνοούν
Βρείτε μας στο

Παρόλο που κάποιοι οδηγούμε αρκετά χρόνια, ωστόσο πρέπει να παραδεχτούμε πως υπάρχουν αρκετά σήματα οδικής κυκλοφορίας των οποίων δε γνωρίζουμε ακριβώς ή και καθόλου τη σημασία τους ή πως πρέπει να κινηθούμε όταν βλέπουμε στον δρόμο τα συγκεκριμένα σήματα.

Το φαινόμενο αυτό συμβαίνει κυρίως, είτε επειδή όταν δίναμε εξετάσεις για την άδεια κυκλοφορίας δεν ήμασταν όσο προσεκτικοί χρειαζόταν, είτε επειδή τα χρόνια έχουν περάσει και λίγο πολύ οδηγούμε μηχανικά, είτε ακόμα επειδή κάποια από τα σήματα οδικής κυκλοφορίας, δε τα συναντάμε παρά μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, οπότε αρκετά σπάνια με αποτέλεσμα να μη θυμόμαστε τη σημασία τους.

Το παρακάτω σήμα ενημερώνει τους οδηγούς που το βλέπουν πως σύντομα τελειώνει η άσφαλτος και ακολουθεί χωματόδρομος, οπότε πρέπει να μειώσουν ταχύτητα ώστε να μην προκαλέσουν κάποια ζημιά στο όχημά τους.

Τη βλέπουν και δεν ξέρουν πώς να κινηθούν: Τι σημαίνει η πινακίδα που 9/10 Έλληνες οδηγοί αγνοούν

Ένα άλλο ενδεχόμενο σε περίπτωση που κάποιος οδηγός μπει με μεγάλη ταχύτητα στον χωματόδρομο, είναι να προκαλέσει ατύχημα από την απότομη αλλαγή του οδοστρώματος.

Επίσης, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που από την απότομη αλλαγή του οδοστρώματος μπορεί κάποιο από τα λάστιχα να κλατάρει, υποβάλλοντάς μας σε περαιτέρω ταλαιπωρία, οπότε την επόμενη φορά που θα δείτε το συγκεκριμένο σήμα, να είστε προσεκτικοί.

 

«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Δε θα πέσει φωτιά να μας κάψει, αν πούμε το προφανές...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Δε θα πέσει φωτιά να μας κάψει, αν πούμε το προφανές...