Το κάνουμε μηχανικά, αλλά είναι ζωτικής σημασίας: Εσύ ξέρεις γιατί η επιβίβαση στ’ αεροπλάνα γίνεται μόνο από τ’ αριστερά;
Βρείτε μας στο

Είναι κάποια πράγματα, τα οποία μπορεί να κάνουμε συχνά, ωστόσο τα κάνουμε και μηχανικά με αποτέλεσμα να μη σκεφτόμαστε για ποιο λόγο κάνουμε κάτι με κάποιο τρόπο και όχι με κάποιο άλλο.

Ένα από αυτά αφορά τα αεροπλάνα και την πολύ συχνή επιλογή ως ταξιδιωτικού μέσου. Είτε το επιλέγουμε, είτε όχι το αεροπλάνο ως ταξιδιωτικό μέσο, σίγουρα έχουμε προσέξει πως η επιβίβαση γίνεται πάντα από την αριστερή πλευρά του αεροσκάφους, ενώ από τη δεξιά πλευρά οι πόρτες ανοίγουν για να φορτωθούν τα προϊόντα που μας προσφέρονται από το πλήρωμα κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Έτσι ενώ τις πόρτες που βρίσκονται στην αριστερή πλευρά του αεροσκάφους, τις χρησιμοποιούν οι επιβάτες, τις πόρτες που βρίσκονται στη δεξιά πλευρά τις χρησιμοποιεί το πλήρωμα.

Μια άλλη εκδοχή είναι ότι επειδή η θέση του κυβερνήτη, βρίσκεται πάντα στην αριστερή πλευρά, είναι πιο εύκολο και πιο χρήσιμο για τον πιλότο να μπορεί να εκτιμά την απόσταση του αεροσκάφους από τα terminal του εκάστοτε αεροδρομίου. Ακολούθως μπορεί να σταματά το αεροσκάφος στο σωστό σημείο για να κάθεται καλά η φυσούνα.

Υπάρχει και άλλη μια εξήγηση η οποία ανάγεται στη ναυτική παράδοση. Σύμφωνα με αυτή, παλαιότερα οι πρεπε να επιβιβάζονται στις βάρκες μόνο από την αριστερή πλευρά οι σχεδιαστές αεροπλάνων ακολούθησαν το ίδιο μοτίβο.

Φυσικά, όπως σε όλα υπάρχει και σε αυτή την περίπτωση μια εξαίρεση. Η μόνη φορά που δεν θα επιβιβαστείτε από την αριστερή πλευρά, εάν ταξιδεύετε με αεροσκάφος, είναι σε περίπτωση που τύχει να ταξιδέψετε με κάποιο μικρό διθέσιο αεροσκάφος, που συνήθως είναι ιδιωτικό.

«Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη