Η εξέγερση των «αθλίων»:  Το black out που σκοτείνιασε τη Νέα Υόρκη και φανέρωσε τη μαύρη ψυχή της
Βρείτε μας στο

Εκατομμύρια χρήστες του Χ (πρώην Twitter) έχουν δει τις τελευταίες ημέρες ένα βίντεο που έχει ήδη γίνει viral και αφορά έναν ουρανοξύστη 29 ορόφων στη Νέα Υόρκη, ο οποίος όμως δεν έχει παράθυρα.

Ομολογουμένως, πρόκειται για ένα από τα πιο περίεργα και μυστήρια κτίρια της Νέας Υόρκης, καθώς οι πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι εξαιρετικά λίγες.

Σε αντίθεση με τα γειτονικά κτίρια, τα οποία στεγάζουν ως επί το πλείστον γραφεία εταιριών, και μπορεί κανείς να δει στο εσωτερικό τους, ο συγκεκριμένος ουρανοξύστης δε φωτίζεται καθόλου και η απουσία παραθύρων, μετατρέπει το κτίριο τη νύχτα σε μια γιγάντια σκιά.

Επιπλέον, οι οπές που έχει το κτίριο ώστε να γίνεται εφικτός ο εξαερισμός στο εσωτερικό του, δημιουργούν έναν υπόκωφο θόρυβο που δημιουργείται κατά κύριο λόγο από την κυκλοφορία των γειτονικών δρόμων, αλλά και τις σειρήνες περιπολικών και ασθενοφόρων.

«Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη

Ένα πρόσθετο στοιχείο που επιτείνει την αχλή μυστηρίου γύρο από το συγκεκριμένο κτίριο, του οποίου το όνομα είναι Long Lines Building, αποτελεί το γεγονός ότι δε βρίσκεται σε κάπόιο από τα γνωστά μέρη της Νέας Υόρκης, αλλά αντίθετα σε μια απομακρυσμένη συνοικία του Lower Manhattan, ενώ ανήκει στην εταιρία τηλεπικοινωνιών της Νέας Υόρκης, AT&T.

Εκείνο όμως που προκαλεί τη μεγαλύτερη εντύπωση, είναι πως σύμφωνα με πληροφορίες του Intercept,  ο συγκεκριμένος ουρανοξύστης, αποτελεί το αρχηγείο της υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, και χρησιμοποιείται για την αξιοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων, φαξ και δεδομένων Διαδικτύου.

Όσον αφορά τα δομικά και τεχνικά του χαρακτηριστικά, είναι το ίδιο ενδιαφέροντα, καθώς το συγκεκριμένο κτίριο είναι αρκετά παλιό.

Συγκεκριμένα, Ο ουρανοξύστης ξεκίνησε να χτίζεται το 1969 και ολοκληρώθηκε το 1974. Έχει 29 ορόφους χωρίς παράθυρα και τρία ακόμα υπόγεια επίπεδα.

Τον σχεδιασμό του ουρανοξύστη ανέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφείο John Carl Warnecke & Associates, του οποίου το μεγάλο όραμα ήταν «να δημιουργήσει ένα νευραλγικό κέντρο επικοινωνίας σαν ένα «φρούριο του 20ου αιώνα, όπου πρωτόνια και νετρόνια θα αντικαθιστούσαν τα δόρατα και τα βέλη και θα πολιορκούσαν ήσυχα έναν στρατό μηχανών».