Μήπως όλη αυτή η αντι-ρωσική υστερία βγάζει πιο δυνατό τον Πούτιν;
Βρείτε μας στο
Newsroom

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το 70% που αλλάζει άρδην τα δεδομένα…

Δυστυχώς, πέραν του πολέμου της Χαμάς με το Ισραήλ συνεχίζει να μαίνεται κι εκείνος Ρωσίας-Ουκρανίας.

Ενδιαφέρονται και αντιφατικά είναι τα ευρήματα πρόσφατης δημοσκόπησης του Levada-Centr που πραγματοποιήθηκε στη Ρωσία, σχετικά με τη συνέχιση ή μη του πολέμου στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, ενώ το 70% των Ρώσων υποστηρίζει ότι πρέπει να τερματιστούν οι εχθροπραξίες, την ίδια στιγμή το 57% εξ αυτών πιστεύει ότι τα εδάφη που αποκτήθηκαν, δεν πρέπει να δοθούν πίσω στην Ουκρανία.

Με απόφαση Πούτιν το 70%

Σημειώνεται πως η δημοσκόπηση διεξάγεται σε μηνιαία βάση, από το Levada-Centr, και οι ερωτηθέντες χωρίστηκαν σε δυο ομάδες.

Στην πρώτη ομάδα τέθηκε η εξής ερώτηση: «Εάν αυτή την εβδομάδα ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αποφάσιζε να τερματίσει τη στρατιωτική σύγκρουση με την Ουκρανία, θα υποστηρίζατε ή όχι αυτή την απόφαση;»

Το 37% απάντησε «σίγουρα υποστηρίζω», το 33% «μάλλον θα υποστηρίξω», το 12% «σίγουρα όχι», το 9% «μάλλον όχι», το 9% «δυσκολεύομαι να απαντήσω».

Να μην επιστραφούν τα κατακτηθέντα εδάφη

«Είναι αποκρουστικό, πώς το τρώτε;»: Το πεντανόστιμο ελληνικό πιάτο που οι ξένοι δε θα καταλάβουν ποτέ (Pic)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Είναι αποκρουστικό, πώς το τρώτε;»: Το πεντανόστιμο ελληνικό πιάτο που οι ξένοι δε θα καταλάβουν ποτέ (Pic)

Στη δεύτερη ομάδα των ερωτηθέντων τέθηκε το εξής ερώτημα «Εάν αυτή την εβδομάδα ο πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, αποφάσιζε να τερματίσει τη στρατιωτική σύγκρουση με την Ουκρανία και να επιστρέψει τα προσαρτημένα εδάφη της Ουκρανίας, θα υποστηρίζατε ή όχι αυτή την απόφαση;»

Το 16% απάντησε «σίγουρα θα υποστηρίξω», το 18% «μάλλον θα υποστηρίξω», το 19% «μάλλον δε θα υποστηρίξω», το 38% «σίγουρα δε θα υποστηρίξω», το 10% «δυσκολεύομαι να απαντήσω».

Επιπλέον, στο ερώτημα που τέθηκε σχετικά με το αν θα πρέπει να συνεχιστεί ο πόλεμος ή να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την ειρήνευση στην περιοχή, η πλειονοψηφία των ερωτηθέντων τάχθηκε υπέρ των διαπραγματεύσεων.

Συγκεκριμένα, το 56% είπε πως είναι απαραίτητο να ξεκινήσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες, ενώ το 37% τάχθηκε υπέρ της συνέχισης του πολέμου.

Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζει και το στοιχείο των ηλικιακών ομάδων που τάχθηκαν υπέρ ή κατά της συνέχισης του πολέμου, καθώς άτομα ηλικίας 55 ετών και άνω, σε ποσοστό 45%, ενώ σε άτομα ηλικίας 18 έως 24 ετών το ποσοστό αυτό φθάνει στο 23%.