Πρόστιμο 3.000 ευρώ κι αφαίρεση άδειας : Αν φεύγεις για 3ήμερο Καθαράς Δευτέρας, κόψε αυτήν την συνήθεια στο αμάξι
Βρείτε μας στο

Τέσσερις συλλαβές, μια γλυκιά μελωδία. Μία μικρή υπενθύμιση, εν είδει νοσταλγικής τζούρας, για το παλιό ΠΑΣΟΚ, το ορθόδοξο, που μας δίδαξε όλους πώς γίνεται. Ένα βαθιά ελληνικό «δικαίωμα», ξεκάθαρα αναφαίρετο.

«Τριήμερο».

Τριήμερο, ρε φίλε. Το οποίο, βέβαια, αν είχαμε πράγματι ΠΑΣΟΚ δε θα ήταν τριήμερο μόνο, αλλά θα παίρναμε και κάνα δυο μέρες ακόμα από την σημαία, ένα τηλεφώνημα για δήθεν αρρώστια, να σου και το επόμενο ΣΚ, κάναμε 10 μερούλες χωρίς να πάρει χαμπάρι κανείς τίποτα.

Όπως και να ‘χει, όμως, κι επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι, παίρνουμε το 3ημεράκι μας εν όψει Καθαράς Δευτέρας και λέμε κι ευχαριστώ. (Εκεί καταντήσαμε…)

Ταραμάς, χαλβάς, θαλασσινά και όστρακα, λαγάνα, εννοείται… Καθόλου άσχημα. Και, φυσικά, πέταγμα χαρταετού.

Πρόστιμο 3.000 ευρώ κι αφαίρεση άδειας : Αν φεύγεις για 3ήμερο Καθαράς Δευτέρας, κόψε αυτήν την συνήθεια στο αμάξι

Καλό θα ήταν αυτό το τελευταίο να περιοριστεί σε κυριολεκτικό επίπεδο και όχι θεωρητικό, γιατί αν κάποιος αποφασίσει να είναι πιο… Έλληνας απ’ όσο πρέπει και ενδώσει στη νούμερο ένα συνήθεια των περισσότερων οδηγών στη χώρα μας, τότε η έξοδος του τριημέρου θα μετατραπεί τάχιστα σε έξοδο.

«Είναι αποκρουστικό, πώς το τρώτε;»: Το πεντανόστιμο ελληνικό πιάτο που οι ξένοι δε θα καταλάβουν ποτέ (Pic)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Είναι αποκρουστικό, πώς το τρώτε;»: Το πεντανόστιμο ελληνικό πιάτο που οι ξένοι δε θα καταλάβουν ποτέ (Pic)

Βαρύ. Μεγάλο. Όπως λέμε «τσουχτερό πρόστιμο».

Καταλάβατε πού το πάμε, έτσι;

Όχι; Ωραία: στο κάπνισμα εν ώρα οδήγησης.

Σύμφωνα με τον ΚΟΚ το κάπνισμα απαγορεύεται εδώ και πολύ καιρό (ασχέτως που πολλοί τον γράφουν εκεί που δεν πιάνει αντικαπνιστικό μελάνι) και οι παραβάτες τιμωρούνται όχι απλά αυστηρά, αλλά σε βαθμό που να λένε «Τι βλακεία έκανα!» και να ορκίζονται πως δε θα το ξανακάνουν…

…μέχρι, δηλαδή, ν’ ανοίξουν το επόμενο πακέτο.

Και, προσέξτε: το πρόστιμο δεν έχει να κάνει μόνο με το αν καπνίζει ο οδηγός, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος μέσα στο όχημα.

Πρόστιμο 3.000 ευρώ κι αφαίρεση άδειας : Αν φεύγεις για 3ήμερο Καθαράς Δευτέρας, κόψε αυτήν την συνήθεια στο αμάξι

Πιο συγκεκριμένα, το πρόστιμο έχει οριστεί στα 1.500 ευρώ ανεξαρτήτως αν μιλάμε για οδηγό ή συνεπιβάτη, ενώ στην περίπτωση που πρόκειται για όχημα δημόσιας χρήσης, το πρόστιμο διπλασιάζεται και φτάνει τα 3.000 ευρώ.

Δεν είναι, όμως, μόνο τα 3.000 ευρώ. Πέραν των χρημάτων ο παραβάτης θα δει την άδειά του να του αφαιρείταιγια 30 ημέρες ανά διαπιστωθείσα παράβαση, κάτι που σημαίνει ότι αν εντοπιστεί, για παράδειγμα, να καπνίζει και ένας επιβάτης εκτός από τον οδηγό, το διάστημα αφαίρεσης του διπλώματος διπλασιάζεται.

Καλό τριήμερο είπαμε; Δεν είπαμε. Να πούμε, λοιπόν: καλό τριήμερο.

Με προσοχή στους δρόμους κι ας χαρμανιάσετε, δεν πειράζει…