Πάνω από 7/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις από μια φωτό 10 ιστορικά πρόσωπα της χώρας που 2/3 Έλληνες αγνοούν;

Πολλές φορές ακούμε ονόματα ιστορικά, διαβάζουμε σημαντικά γεγονότα στα οποία υπήρξαν παρόντες, σε αποφασιστικής σημασίας θέσεις για την πορεία μίας χώρας, αλλά ποτέ δεν μπορούμε να θυμηθούμε τα πρόσωπά τους.

Τα ονόματά τους πασίγνωστα από τα βιβλία της ιστορίας, τους δρόμους που έχουν πάρει τιμητικά, ντοκιμαντέρ ιστορικά αλλά και διηγήσεις των παππούδων μας που τους έζησαν είτε ως σύγχρονοί τους ενήλικες είτε ως παιδιά.

Στο σημερινό κουίζ αυτά τα πρόσωπα που ζητάμε να βρειτε είναι όλοι πρωθυπουργοί της Ελλάδας από το μακρινό παρελθόν, άνω των 30 χρόνων. Όλοι τους διαδραμάτισαν σημαντικές στιγμές, θετικές ή αρνητικές, στη σύγχρονη πορεία της χώρας. Κάποιοι από αυτούς με ολιγόμηνες θητείες, άλλοι με πολυετή δράση στο πρωθυπουργικό θώκο.

Μπορείς να τους αναγνωρίσεις αν σου δώσουμε μόνο μία φωτογραφίας τους και μία ιστορική βοήθεια; Σε αυτό το κουίζ 2/3 δεν μπορούν να αναγνωρίσουν και τα 10 πρόσωπα από μια φωτό. Εσύ θα κάνεις τη διαφορά;

Θα καταφέρεις να το κάνεις μόνο σε 5 λεπτά; Μην περιμένεις άλλο, το πιο δύσκολο ιστορικό κουίζ πρωθυπουργών σε περιμένει!

ΕΚΚΙΝΗΣΗ