Αναγνώρισε το διάσημο άγαλμα από 1 φωτό: Αν κάνεις πάνω από 2 λάθη σε αυτό το κουίζ, τότε δεν είσαι όσο διαβασμένος πιστεύεις
Βρείτε μας στο

Έχοντας αφήσει αριστουργήματα στη σύγχρονη αλλά και στην προϊστορική εποχή, η γλυπτική συνεχίζει ακόμα και σήμερα να αποτελεί μία από τις πιο εντυπωσιακές μορφές τέχνης με τα υλικά που χρησιμοποιούν οι γλύπτες να αλλάζουν μέσα στους αιώνες δημιουργώντας πολιτιστικούς θησαυρούς ανυπολόγιστης αξίας.

Πέτρα, μάρμαρο, ξύλο, χαλκός, χρυσός, ασβεστόλιθος, γυαλί και ατέλειωτα άλλα υλικά κόπηκαν και πλάστηκαν δημιουργώντας αγάλματα και γλυπτά τα οποία έγιναν σύμβολα ολόκληρων πολιτισμών και σε πολλές περιπτώσεις τα πιο αναγνωρίσιμα μνημεία πόλεων αλλά και χωρών.

Κάποια από αυτά τα αγάλματα- σύμβολα σου ζητάμε να αναγνωρίσεις στο κουίζ που ακολουθεί. Θα καταφέρεις από μία μόνο φωτογραφία τους και ελάχιστες βοηθητικές πληροφορίες να θυμηθείς το όνομα του αγάλματος;

Ελάχιστοι θα καταφέρουν να κάνουν 10/10 και αν είσαι ένας από αυτούς θα μπορείς να είσαι περήφανος για την ευρυγνωσία των καλλιτεχνικών σου γνώσεων.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ