Βρες τη χώρα και την πρωτεύουσά της: Το μοναδικό κουίζ γεωγραφίας που κανείς ως τώρα δεν έχει κάνει 10/10! Εσύ;
Βρείτε μας στο

Η αγάπη του Menshouse για τα κουίζ γεωγραφίας όπως γνωρίζουν οι αφισιονάδος αναγνώστες του είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Κουίζ γεωγραφίας για κάθε επίπεδο γνώσεων, για κάθε εξειδίκευση, για κάθε ήπειρο ή χώρα, για ό,τι θα μπορούσε να τεστάρει γνώσεις γύρω από το αγαπημένο αυτό θέμα.

Κάθε φορά όμως μπορεί να βρεθεί και ένα κουίζ, ακόμα και γι’ αυτούς που αρίστευσαν σε όλα τα προηγούμενα, το οποίο μπορεί να σε οδηγήσει στα άκρα, να σε δυσκολέψει πιο πολύ από όλες τις προηγούμενες φορές, να τεστάρει αν πραγματικά είσαι στο πιο υψηλό επίπεδο γνώσεων στην παγκόσμια γεωγραφία.

Ένα τέτοιο κουίζ είναι το σημερινό, ένα κουίζ χωρίς άλλες βοήθειες πέρα από τη θέση της χώρας στον χάρτη. Δε ζητάμε όμως τη χώρα. Όχι, αυτή τη φορά ακόμα και αν τη βρεις εύκολα το ζητούμενο είναι άλλο. Ζητάμε την πρωτεύουσα.

Η δυσκολία λοιπόν είναι διπλή αφού μέσα σε πέντε λεπτά πρέπει να αναγνωρίσεις και τη χώρα αλλά και να θυμηθείς αν ξέρεις και την πρωτεύουσά της. Θα τα καταφέρεις; Κανείς ως τώρα δεν έχει κατορθώσει να κάνει το 10/10. Θα γίνεις ο πρώτος;

ΕΚΚΙΝΗΣΗ