Πάνω από 8/10 είσαι Τόλης Κοτζιάς: Στο κουίζ των ελληνικών ομάδων στα Final 4 οι περισσότεροι «πατώνουν». Εσύ;
Βρείτε μας στο

Ελλάδα και Final Four είναι έννοιες τόσο συγγενικές όσο οι εκλογές και το μόριο «θα». Από το 1988 που καθιερώθηκε ο συγκεκριμένος τρόπος ανάδειξης του πρωταθλητή Ευρώπης, η χώρα μας είναι δεύτερη σε συμμετοχές πίσω από την Ισπανία, αλλά (φυσικά) πρώτη σε τρόπαια, λόγω του εξαιρετικού ποσοστού επιτυχίας του Παναθηναϊκού.

Την ερχόμενη Τρίτη ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να κάνει το 3-2 απέναντι στη Φενερμπαχτσέ και να φτάσει στο 12ο Final Four της ιστορίας του. Αυτή τη στιγμή είναι μαζί με τον Παναθηναϊκό στις 11 συμμετοχές, ενώ τρεις έχει βεβαίως ο Άρης και από μία ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Το σύνολο 27, με τους Ισπανούς να έχουν φτάσει – με τη φετινή πρόκριση της Μπαρτσελόνα – στις 38, που θα γίνουν 39 αν η Ρεάλ ολοκληρώσει την ανατροπή απέναντι στην Παρτίζαν.

Κάπως έτσι, σκεφτήκαμε ότι είναι ιδανικό το timing να σας… πετάξουμε την μπάλα και να τεστάρουμε τις γνώσεις σας πάνω στα «ελληνικά» Final 4. Θα μπορούσαμε να συμπληρώσουμε αβίαστα πολύ περισσότερες ερωτήσεις, αλλά αρκεί μια δεκάδα με ελεγχόμενης δυσκολίας ερωτήσεις για να διαπιστώσουμε αν βλέπατε τους αγώνες της τελικής τετράδας μόνο όταν συμμετείχε η ομάδα που υποστηρίζετε. Αν πράγματι ισχύει κάτι τέτοιο, ακόμα και ένα 6/10 θα μοιάζει υπέρβαση…

Loading…