κουίζ γεωγραφίας

Βρες σε ποια χώρα βρίσκεται το χωριό: Θα κάνεις πάνω από 8/10 στο κουίζ γεωγραφίας Γ Γυμνασίου που οι μισοί Έλληνες χάνουν;

Και τα χωριά έχουν ψυχή.

Η γεωγραφία δεν είναι απλώς ένα μάθημα στο σχολείο, δεν είναι μόνο για κουίζ γεωγραφίας – είναι η πόρτα που ανοίγει την πρόσβαση σε κάθε γωνιά του πλανήτη μας. Από τις εντυπωσιακές πόλεις μέχρι τα κρυμμένα διαμάντια της φύσης, κάθε μέρος έχει τη δική του μοναδική ιστορία να αφηγηθεί. Και ανάμεσα στα αξιοθέατα που κάνουν τον κόσμο μας τόσο ξεχωριστό, είναι τα χωριά. Τα χωριά, αν και μικρά, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην τουριστική εμπειρία, καθώς διατηρούν παραδόσεις, πολιτισμό και τοπία που κόβουν την ανάσα.

Στο σημερινό κουίζ, θα εστιάσουμε σε δέκα από τα πιο διάσημα χωριά του κόσμου. Αυτά τα χωριά έχουν καταφέρει να κερδίσουν τη διεθνή προσοχή, είτε για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους, είτε για τα φυσικά τοπία που τα περιβάλλουν. Μερικά βρίσκονται κοντά σε παραλίες, άλλα στους πρόποδες βουνών, ενώ μερικά μοιάζουν να έχουν βγει από παραμύθι. Εκατομμύρια ταξιδιώτες τα επισκέπτονται κάθε χρόνο, και οι εικόνες τους εμφανίζονται σε καρτ ποστάλ και ταξιδιωτικά άρθρα ανά τον κόσμο.

Βρες τι λείπει απ’ τον χάρτη: Θα κάνεις πάνω από 8/10 στο δύσκολο κουίζ γεωγραφίας που χάνουν και οι πιο διαβασμένοι;

Το πρώτο κουίζ γεωγραφίας με χωριά

Πιστεύεις ότι μπορείς να αναγνωρίσεις αυτά τα διάσημα χωριά και να βρεις τη χώρα στην οποία βρίσκονται; Το κουίζ που ετοιμάσαμε θα δοκιμάσει τις γνώσεις σου πάνω στη γεωγραφία και ίσως σε εμπνεύσει για το επόμενο ταξίδι σου.

Μπορεί να έχεις ήδη επισκεφθεί κάποια από αυτά ή να τα έχεις δει σε ταινίες και ντοκιμαντέρ. Όμως, προσοχή. Μερικά ονόματα χωριών μπορεί να είναι πιο δύσκολο να εντοπιστούν απ’ όσο νομίζεις. Δοκίμασε τη μνήμη σου και την ικανότητά σου να ταυτοποιείς προορισμούς.