state
Βρείτε μας στο
Παιχνίδια

State of Decay 2: Είναι αυτό το καλύτερο παιχνίδι επιβίωσης ever;

Το gameplay μοιράζει αφειδώς υποσχέσεις και δεν ξέρουμε αν πρέπει να πάθουμε αμόκ.

Ήταν το 2016 όταν η Microsoft ανακοίνωνε την κυκλοφορία του State of Decay 2. Η δέσμευση της αφορούσε κυκλοφορία μέσα στο 2017, αλλά απ΄ό,τι φαίνεται κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Η άνοιξη του 2018 είναι το χρονικό όριο κι αυτό καθόλου δεν μας χαλάει, δεδομένου ότι χρειαζόταν λίγο χρόνο παραπάνω για να τελειοποιήσει συγκεκριμένα features. Κι αφού έκανε όλα τα μερεμέτια που ήθελε, μπορούμε να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα. Το State of Decay 2 έρχεται για να διεκδικήσει τη θέση του καλύτερου RPG της δεκαετίας και του καλύτερου survival game που είδαμε στη νέα χιλιετία.

Αυτό είναι δική μας εκτίμηση. Γιατί αν κάνεις μια βόλτα από τα γνωστά tech-gaming sites, όπως The Verge, IGN, Tech Insider κ.α., θα δεις να κάνουν λόγο για το καλύτερο rpg που είδαμε ποτέ σε αυτό το ύφος. Σίγουρα όσον αφορά στο XBOX 360. Zombie Apocalypse, επιβίωση και νέες δυνατότητες. Γιατί σε αντίθεση με το πρώτο, αυτή τη φορά έχεις την ευκαιρία να παίξεις ταυτόχρονα μαζί με άλλους 3 φίλους σου και να εισβάλλετε ο ένας στο περιβάλλον του άλλου. Άλλωστε, όπως λέει στο IGN ο CEO της εταιρείας που το δημιούργησε, αυτή ήταν μια απαίτηση των παιχτών.

Δεν πρόκειται όμως για ένα PvP game. Οι έτεροι παίχτες δε θα μπορούν να λειτουργήσουν κατά το δοκούν και να αγνοήσουν τους κανόνες της ύπαρξης τους στο δικό σου περιβάλλον. Όπως κι εσύ. Πρέπει να γίνουν μέρος της ιστορίας του άλλου περιβάλλοντος. Έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν το simulation σημαντικά.

Αυτό σημαίνει ότι το ενδεχόμενο να καταλήξεις νεκρός εξαιτίας μιας τακτικής του συμπαίχτη υπάρχει ως σενάριο. Το αυτό ισχύει φυσικά και για εκείνον ως προς εσένα. Το παιχνίδι θέλει την συνεργασία μεταξύ των παιχτών, χωρίς να την επιβάλλει. Αλλά σίγουρα έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε αν υπάρχει συνεργασία, τότε η εμπειρία «εμβύθισης» στο Zombie Apocalypse να αποκτήσει μεγαλύτερη διάσταση και ένταση.

Το State of Decay 2 θα διαθέτει 3 χάρτες που θα απαιτούν ο καθένας την ίδια περίπου διάρκεια που απαιτούσε ο ένας του πρώτου μέρους. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που αρχικά σχεδιάστηκε για MMO, αλλά στη συνέχεια της επεξεργασίας οι υπεύθυνοι της Undead Labs του άλλαξαν κατηγορία. Τα καύσιμα, το φαγητό και τα όπλα είναι περιορισμένης χρήσης, γι΄αυτό θα πρέπει να τα χρησιμοποιήσεις με σύνεση.