κανάλι
Βρείτε μας στο

Οι ελληνικές τηλεοπτικές σειρές είναι σχεδόν από την αρχή της ελληνικής τηλεόρασης το μεγάλο όπλο των καναλιών για να τραβήξουν την πλειοψηφία του τηλεοπτικού κοινού. Πριν φτάσουμε στην εποχή των ξένων σειρών, πριν το Netflix, το HBO και το AMC υπήρξε μία άλλη περίοδος. Πριν τα τούρκικα σήριαλ και τα ριάλιτι πάρουν τη μερίδα του λέοντος στην πίτα των θεαματικοτήτων ο Έλληνας τηλεθεατής ταυτιζόταν με άλλους τηλεοπτικούς ήρωες. Μιλάμε για την εποχή που η ελληνική οικογένεια ή και ο καθένας μας μόνος του άραζε στον καναπέ και παρακολουθούσε ελληνικές σειρές. Το κάθε κανάλι είχε τις δικές του επιτυχίες και ακόμα και τα μη παραδοσιακά κανάλια όσον αφορά τις ελληνικές παραγωγές σήριαλ έκαναν κατά καιρούς τις προσπάθειές τους. Κάποιες σειρές είναι τόσο συνδεδεμένες με το κανάλι που προβλήθηκαν που σχεδόν έγιναν σύμβολα του τηλεοπτικού σταθμού.

Οι περισσότεροι μπορούμε να θυμηθούμε τον πάταγο που έκαναν οι ελληνικές σειρές της δεκαετίας του 90. Ειδικά αυτές των πρώτων ιδιωτικών σταθμών Αυτή η ξαφνική αύξηση των ελληνικών παραγωγών βέβαια οδήγησε και στο ξενόφερτο φαινόμενο κάποιες από αυτές να κόβονται γρήγορα. Σειρές που δεν μπορούσαν να ανανεωθούν για δεύτερη σεζόν. Ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος και οι παραγωγές πολλές. Ο χρόνος μεταξύ του τέλους του κεντρικού δελτίου ειδήσεων μέχρι τις 12 το βράδυ γέμιζε με ελληνικές σειρές. Σιγά σιγά γέμιζαν και οι απογευματινές ;ώρες με σαπουνόπερες και άλλες καθημερινές σειρές. Η ελληνική τηλεόραση τρεφόταν από τις δικές της παραγωγές και ο κόσμος τη στήριζε.

Το κουίζ αυτό δημιουργήθηκε με το σκεπτικό να τσεκάρεις και να ελέγξεις τόσο τη μνήμη σου όσο και τις γνώσεις σου. Πόσο εύκολη είναι μία αντιστοίχιση των σειρών με τεράστια θεαματικότητα με το κανάλι που προβλήθηκαν; Πολύ εύκολη αν είχες στοιχειωδώς φαν της ελληνικής τηλεόρασης. Πόσο εύκολο όμως είναι να αντιστοιχίσεις σειρές που δεν προβλήθηκαν πολλές φορές; Σειρές που τελείωσαν σε μόλις μία σεζόν; Αρχίζει και δυσκολεύει το πράγμα; Θυμάσαι ή γνωρίζεις ποιο κανάλι έπαιζε μια σειρά ασπρόμαυρη που έτυχε να δεις σε ψηφιακό κανάλι της ΕΡΤ; Μπορείς να ταξιδέψεις πίσω στο παρελθόν με το μυαλό σου; Τότε που σειρές δεν έβλεπες από το λάπτοπ αλλά από την μεγάλη τηλεόραση του σαλονιού;

Κουίζ: Μπορείς να αντιστοιχίσεις τις σειρές με το κανάλι που προβλήθηκαν;

Μπορείς άραγε να ξεχωρίσεις τα δημόσια κανάλια; Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά. Η λεπτομέρεια στην πρώτη προβολή επίσης. Μπορεί να είδες τη σειρά σε επανάληψη χρόνια μετά την προβολή της σε κάποιο δημόσιο κανάλι που είχε αλλάξει πια το όνομά του. Στο κουίζ άλλο ΕΡΤ, άλλο ΕΤ1, άλλο ΝΕΤ. Αν θέλεις να αριστεύσεις πρέπει να αποδείξεις ότι θυμάσαι και αυτές τις μικρές αλλά σημαντικές διαφορές Δε μας νοιάζει το λογότυπο που είχε το κανάλι προβολής. Μας νοιάζει το ακρινές όνομά του καναλιού την περίοδο που παιζόταν η σειρά που ψάχνουμε. Δε θα δεις Ρετιρέ, Λάμψη, Κωνσταντίνου και Ελένης στις ερωτήσεις. Δεν το θέλεις να απαντάς σε ερωτήσεις που μπορεί να απαντήσει και το 10χρονο ανιψάκι σου. Το ξέρεις και το ξέρουμε. Θέλεις να παίξεις σε κάτι πιο δυνατό. Να η ευκαιρία. (αυτό δεν μετράει για σειρά, ήταν παιχνίδι ανάδειξης ταλέντων)

Μπορείς να θυμηθείς σε ποιο κανάλι προβλήθηκε η κάθε ελληνική τηλεοπτική σειρά από την δημιουργία του πρώτου ελληνικού σταθμού έως σήμερα;