πλοίο
Βρείτε μας στο
Παιχνίδια

Έγκλημα στο πλοίο: Ποιος σκότωσε τον καπετάνιο στο κατάστρωμα;

Όταν βρίσκεσαι στον ανοιχτό ωκεανό, η ώρα και τα περιθώρια να βρεθεί ο ένοχος πιέζουν.

Η ώρα έδειχνε 7,30 μμ, ο ήλιος κόντευε να δύσει όταν ένας απόκοσμος ήχος πυροβολισμού ακούστηκε από το κεντρικό κατάστρωμα του ιαπωνικού κρουαζιερόπλοιου.

Λίγη ώρα μετά εργαζόμενοι και ταξιδιώτες είχαν σχηματίσει ένα κύκλο γύρω από το πεσμένο πτώμα του καπετάνιου. Μια σφαίρα στην πλάτη είχε διαπεράσει τον πνεύμονά του και τον είχε σωριάσει αιμόφυρτο. Ο θάνατος ήταν σχεδόν άμεσος. Από τα μεγάφωνα του καραβιού ζητήθηκε να παρουσιαστούν όσοι ήταν αστυνομικοί, ιατροί ή ασχολούνταν με το έγκλημα.

Η νεαρή Ελληνίδα εγκληματολόγος Όλγα Γιαννάτου, απολάμβανε την ηλιοθεραπεία της, λίγο πριν πέσουν οι τελευταίες ακτίνες του ήλιου και αποσυρθεί στο δωμάτιό της, όταν άκουσε την ανακοίνωση από το μεγάφωνο που βρισκόταν ακριβώς πάνω από το κεφάλι της. Για κάποιο λόγο η δυνατή μουσική στα ακουστικά της δεν της επέτρεψε να ακούσει τον πυροβολισμό.

Αφού γύρισε στην καμπίνα της και ντύθηκε παρουσιάστηκε στην ρεσεψιόν. Οι ανακρίσεις με την βοήθεια των αξιωματικών και η εξέταση της σκηνής του εγκλήματος κράτησαν ελάχιστα. Όλες οι ανακρίσεις έδειξαν ότι ο καπετάνιος είχε μιλήσει με τέσσερα άτομα λίγο πριν τον μακάβριο θάνατό του. Δεκαπέντε λεπτά πριν ακουστεί ο πυροβολισμός.

Οι τέσσερις ύποπτοι ήταν όλοι μέλη του πληρώματος. Η Όλγα Γιαννάτου ζήτησε από τους τέσσερις τους να της πούνε τι έκαναν τα τελευταία δεκαπέντε λεπτά από τη στιγμή που χωρίστηκαν με τον καπετάνιο μέχρι τη στιγμή που ακούστηκε ο πυροβολισμός.

πλοίο

Ο πρώτος που απάντησε ήταν ο μάγειρας. «Έφυγα επειγόντως για την κουζίνα. Είχα αφήσει το κρέας να ξεπαγώνει. Στς 7.30 έπρεπε να μπει στον φούρνο για να βγει στις 8.15 ακριβώς. Την ώρα που σερβίρουμε το βραδινό στο εστιατόριο του πλοίου.»

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Δεύτερος στη σειρά ο λοστρόμος. Σε σπαστά αγγλικά εξήγησε ότι πήγε να ξαπλώσει γιατί αισθανόταν αδιάθετος. Είχε πάρει μόλις την άδεια από τον καπετάνιο και γύριζε στην καμπίνα του. Ο πυροβολισμός τον ξύπνησε ενώ μόλις είχε κλείσει τα μάτια του.

Τρίτος απάντησε ο γιγαντόσωμος ασυρματιστής. «Μίλησα στον καπετάνιο για το πρόβλημα που είχε ο ασύρματος. Μου ζήτησε να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να επισκευαστεί μέχρι να πιάσουμε τον επόμενο λιμάνι. Έψαχνα στην αποθήκη την εργαλειοθήκη για να τον επισκευάσω. Και τότε άκουσα το μπαμ του όπλου»

Τελευταίος μίλησε ο πρωτόμπαρκος μούτσος: «Ο καπετάνιος μου ζήτησε να διορθώσω τη σημαία του πλοίου γιατί είχε ανέβει κατά λάθος ανάποδα. Έτρεξα να την φτιάξω και λίγο μετά άκουσα τον πυροβολισμό»

Η Όλγα τους κοίταξε, χαμογέλασε και έδειξε στους αξιωματικούς τον ένοχο.

Ποιος είχε κάνει τον φόνο στο πλοίο και πως τον κατάλαβε η νεαρή εγκληματολόγος;

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΕΔΩ