Μπασκετικό τεστ μνήμης: Θυμάσαι τα ονόματα 10 cult προπονητών των 90's;

Ξέρετε ποια είναι η διαφορά ποδοσφαίρου και μπάσκετ; Αυτό εδώ το θέμα. Όχι ως θέμα. Αλλά ως περιεχόμενο. Οι γηραιότεροι του Menshouse – όλοι τους δηλαδή εκτός εμού – συνέβαλλαν τα μέγιστα για να βρούμε τις πιο καλτ προπονητόφατσες του μπάσκετ στις δεκαετίες του ’90. Κάποιοι συνεχίζουν μέχρι σήμερα τα κοντσέρτα τους. Είτε σε πάγκους είτε σε τηλεοράσεις. Αλλά το στίγμα τους το έδωσαν για τα καλά σε εκείνη την δεκαετία που ήταν τω όντι η κορυφαία που έχει ζήσει η ελληνική λίγκα. Και παρά το γεγονός ότι όλοι τους αποκαλούνται καλτ από εμάς και άλλους, έχουν αφήσει έργο.

Ιδίως οι Έλληνες που θα συναντήσεις, συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να μεταδίδουν την φιλοσοφία τους. Αταίριαστη με την εποχή ίσως, αλλά το πνεύμα τους παραμένει ακμαίο. Είναι καλτ όμως γιατί αυτό ακριβώς τους συμβαίνει. Μεταπήδησαν από την εποχή τους στις επόμενες εποχές χωρίς να φοβούνται αν θα φανούν παρωχημένοι ή ξεπερασμένοι. Γι΄αυτό και ως μπασκετικοί που είμαστε τους δίνουμε ένα credit περισσότερο.

Εκτός από καλτ σε επίπεδο προπονητικής, αρκετοί ήταν και είναι καλτ ως μορφές. Από τα ρούχα τους που ακόμα και τότε θεωρούνταν πολύ προχωρημένες επιλογές ή κιτς, μέχρι τα μαλλιά και τις ατάκες τους. Το «Στιβ Γιατζόγλου» στυλ λανσαρίστηκε από τους περισσότερους.

Εγώ ως νέος απέτυχα οικτρά σε αυτή την κρεμάλα. Για την ακρίβεια είναι η πρώτη φορά που μιλάω για μπάσκετ και νιώθω ελλιπής σε γνώσεις. Εσύ πόσους από τους κυρίους πιστεύεις ότι ξέρεις;

ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Αν σου άρεσε πάτα