Μικρούτσικος
Βρείτε μας στο

Ας είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Όσο κι αν αναθεματίζουμε την ελληνική τηλεόραση, έχουμε μετρήσει αμέτρητες ώρες που στηθήκαμε μπροστά στο κουτί για να παρακολουθήσουμε κάτι. Κι αυτό το κάτι δεν είναι λόγος περηφάνιας. Το αντίθετο μάλιστα. Είναι λόγος να πηγαίνουμε σε ψυχολόγο και να βρίσκει εκεί την αιτία για τα ψυχικά μας τραύματα. Ιδίως εμείς που γυρνούσαμε από το σχολείο στις αρχές και τα μέσα της περασμένης δεκαετίας, της δεκαετίας που δεν είχαμε τίποτα σοβαρό να ασχοληθούμε, το να γυρίσουμε σπίτι, να πετάξουμε την τσάντα και να ανοίξουμε τηλεόραση ήταν must. Και φυσικά πέφταμε σε εκπομπές υψηλής σύλληψης. Στον δρόμο που χάραξε ο Αντρέας Μικρούτσικος.

Εγώ για παράδειγμα θυμάμαι να γυρίσω σπίτι και να βάζω Alter. Να βλέπω την εκπομπή της Σκορδά και να πορώνομαι με τη στήλη που έλεγε τα νούμερα τηλεθέασης. Το 2009 ήταν και εντελώς διαφορετικά τα πράγματα. Ακόμα δεν είχαμε ως δεδομένο να τα αναζητήσουμε στο Google. Αυτή η εκπομπή της Φαίης είναι μέσα στις 10 που καλείσαι να βρεις στην κρεμάλα.

Εννοείται πως δεν απουσιάζει και ο μετρ της τρασίλας, ο Αντρέας Μικρούτσικος. Εγκαινίασε μια ολόκληρη σχολή στην ελληνική πραγματικότητα. Πάνω στο δικό του legacy πάτησαν όλοι οι υπόλοιποι.

Ακόμα όμως κι εκείνος, ο έτερος μεγάλος Ανδρέας της Ελλάδας, δε θα μπορούσε να τις βρει όλες. Κάποιες πρέπει να θάφτηκαν πολύ βαθιά στις καμένες μας αναμνήσεις. Αν μπορέσεις να τις ανασύρεις, τότε…δεν έζησες γαμάτα παιδικά χρόνια. Να μη λέμε ψέματα μεταξύ μας. Σου αναγνωρίζουμε όμως ότι η τόση καλτίλα σε κάνει φίλο μας. Γιατί κι εμείς μη νομίζεις, τα ίδια μυαλά κουβαλάμε.