σνακ
Βρείτε μας στο

Όλοι μας είχαμε σαν παιδιά τα αγαπημένα φαγητά αλλά και αυτά που δεν πλησιάζαμε ποτέ. Είτε λόγω γεύσης, είτε λογω μυρωδιάς ή ακόμα και λόγω εμφάνισης. Κανείς όμως δεν μπορούσε να αντισταθεί σε ένα σακουλάκι λαχταριστά σνακ. Εκεί όλα τα παιδιά και όχι μόνο είμαστε ενωμένοι.

Συνήθως μπουκώναμε το στόμα με μία χούφτα από αυτά, οι πιο ανυπόμονοι, και τα αφήναμε να λιώνουν. Άλλοι τα προτιμούσαμε τραγανά να κάνουν κρατς κρατς σε κάθε μπουκιά.

Τα χέρια μονίμως λερωμένα από τα σνακ, έπρεπε να τα γλείψεις για να πάρεις και την τελευταία γεύση, ειδικά όσων σνακ είχαν θρυμματιστεί στο κάτω μέρος της σακούλας. Η σακούλα δεν πετιόταν ποτέ αν δεν είχε αδειάσει τελείως.

Πόσο καλά θυμάσαι όμως τα σνακ αυτά των παιδικών μας χρόνων; Κάποια από αυτά συνεχίζουν ακάθεκτα την πορεία τους. Ακόμα και αν άλλαξαν συσκευασία ή ιδιοκτήτρια εταιρεία. Η γεύση τους κατά βάση παραμένει αναλλοίωτη και το ίδιο και η δημοφιλία τους στα ράφια των σούπερ μάρκετ και των περίπτερων/ψιλικατζίδικων.

Θα μπορούσες να αναγνωρίσεις δέκα από τα πιο χαρακτηριστικά αυτά σνακ μόνο από τη ρετρό συσκευασία τους; Θα το έκανες υπό την πίεση 4 μόνο λεπτών;

Άνοιξε μία σακούλα από τα σύγχρονα σνακ, τρώγε με το ένα χέρι και προσπάθησε να απαντήσεις στην κρεμάλα με το άλλο. Εγγυημένα θα αυξηθεί η απόλαυση του κουίζ.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ