Κουίζ Λατινικών: Νομίζεις ότι ξέρεις τι σημαίνουν οι 13 πιο γνωστές φράσεις;
Παιχνίδια

Κουίζ Λατινικών: Νομίζεις ότι ξέρεις τι σημαίνουν οι 13 πιο γνωστές φράσεις;

Όσο λιγότερα σωστά, τόσο το καλύτερο, για να δείξουμε ότι τα λατινικά δεν πρέπει να φύγουν.

Είμαι ένα παιδί της θεωρητικής κατεύθυνσης. Η θεωρητική δεν ήταν μια επιλογή. Ήταν ένα πάθος. Σε κάθε της μάθημα. Τα λατινικά ήταν ένα από τα δύο μαθήματα που την έκαναν τόσο όμορφη. Η απόφαση να τα αφαιρέσουν εντελώς με βρίσκει αντίθετο, αλλά εγώ σίγουρα δεν είμαι αντικειμενικός.

Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την αξία τους ως διδασκαλία. Την λογική βάση που έθεταν και θέτουν σε κάθε εγκέφαλο. Τη συμβολή τους στο να δημιουργούμε συνοχή, να βρίσκουμε τη συνάφεια μεταξύ πραγμάτων και να ξέρουμε ότι αν το ένα πάει έτσι, τότε και το άλλο που του μοιάζει θα ακολουθήσει τους ίδιους κανόνες.

Τα λατινικά επίσης συμβάλλουν σε μια πιο εύκολη απορρόφηση των σημερινών ξένων γλωσσών. Όλες οι γλώσσες της Δυτικής Ευρώπης είναι βασισμένες στα λατινικά. Γερμανικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Ρουμάνικα, Πορτογαλικά. Αυτό μεγεθύνει ακόμα περισσότερο την αξία τους.

Εμείς όμως δεν παίρνουμε αποφάσεις για τα σχολικά μαθήματα. Εμείς μπορούμε να σου δώσουμε την ευκαιρία να τεστάρεις τις γνώσεις σου και να δεις αν τα θυμάσαι ακόμα καλά. Ειδικά αν έβγαλες θεωρητική, αυτό το τεστ θα σου θυμίσει πολλές όμορφες στιγμές. Δεν χρειάζεται να σου πω ότι με κάτω από 10/13 ξαναγυρνάς στο σχολείο…