Η πολυετής παρουσία του Ψαριανού στη Βουλή είναι δείγμα της πολιτικής μας κατρακύλας
Βρείτε μας στο

Τον τελευταίο μήνα έχουμε πάρει άπειρα δείγματα για να νιώσουμε κατάθλιψη με την ποιότητα που διεξάγεται ο πολιτικός διάλογος, άρα και με τα πρόσωπα που καλούμαστε σε μερικούς μήνες να τοποθετήσουμε ξανά σε θέση βουλευτή αντιπολίτευσης ή βουλευτή κυβέρνησης.

Από τη μία έχουμε τον Πολάκη ως τρανό παράδειγμα, από την άλλη ένα συμπίλημα προσώπων. Φαίνεται όμως πως η ΝΔ ένιωθε άβολα που δεν είχε κι αυτή τον δικό της Πολάκη. Κι αφού δεν μπορούσε να τον παράξει εκ των έσω, τον έφερε με μεταγραφή.

Εξάλλου, κι αυτός θεωρεί τσιφλίκι του τους κλειστούς χώρους και καπνίζει. Ηλεκτρονικό μεν, αλλά κι αυτό απαγορεύεται από το νόμο. Η συντεχνία όμως γύρω του αγρόν αγοράζει. Αφού όλοι τα ίδια μυαλά κουβαλάνε.

Η πολυετής παρουσία του Ψαριανού στη Βουλή είναι δείγμα της πολιτικής μας κατρακύλας

Ο κύριος Γρηγόρης Ψαριανός μας καλεί να τον ψηφίσουμε για Ευρωβουλευτή. Αυτή τη φορά φέρει την πολιτική στάμπα της Νέας Δημοκρατίας. Αδυνατώντας να καταμετρήσουμε τις αλλαγές κομμάτων που έχει κάνει, θέλουμε πρώτα να του αναγνωρίσουμε ότι έχει το θάρρος να αλλάζει μυαλά. Κι αυτό είναι γόνιμο στην πολιτική.

Θα προτιμούσαμε βέβαια αυτό να εκφραζόταν από καλύτερους πολιτικούς εκπροσώπους. Κι αυτό το γράφω γιατί πραγματικά αυτό που έγραψε στο προφίλ του στο Facebook είναι το λιγότερο κατρακύλα. 

Αναφερόμενος σε εκπροσώπους της καλλιτεχνικής κοινότητας που στο παρελθόν στήριξαν με δημόσιες ατομικές και συλλογικές ανακοινώσεις τον ΣΥΡΙΖΑ, τους αποκάλεσε σκουπίδια. Τους έβαλε μάλιστα σε αντιπαραβολή με τους 64 που υπογράφουν μια επιστολή όπου καταγγέλλουν το αφήγημα της ηθικής ανωτερότητας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική

Χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Στα χρόνια τού αντιμνημονίου κάποια σκουπίδια (σ.σ. χοντρό ακούγεται αυτό και άδικο…) όπως η Χαρούλα Αλεξίου, ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Παύλος Χαϊκάλης, η Σμαράγδα Καρύδη, η Νατάσα Μποφίλιου, η Άντζυ Σαμίου, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Γιώργος Πάντζας, η Άννα Παναγιωτοπούλου, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η Μυρσινούλα Λοΐζου, η Έλενα Ακρίτα, η Άννα Βαγενά, μαζί με μερικούς τυχάρπαστους πανεπιστημιακούς, ανέλαβαν αυτόκλητα την πνευματική εκπροσώπηση τής χώρας και συνέβαλλαν τα μέγιστα στο να φορτωθούμε στην πλάτη μας για 4,5 χρόνια την αριστερή συμμορία που μας κυβερνά. Ευτυχώς σήμερα κάτι δείχνει ν’ αλλάζει».

Αφήνω στην άκρη το γεγονός ότι έβαλε μέσα σε αυτούς και τη Σμαράγδα Καρύδη συγχέοντας την με τον πατέρα της Ντίνο και εστιάζω στον χαρακτηρισμό του. Αποκαλεί σκουπίδια που τόλμησαν να έχουν, άκουσον άκουσον, μια πολιτική προτίμηση και ιδεολογία. Και τους εγκαλεί επειδή η προτίμηση τους αποδείχτηκε κούφια σε αυτά τα 4 χρόνια.

Λες και το παρελθόν ή το παρόν του κυρίου Ψαριανού είναι εμβριθές σε τρομερές πολιτικές επιλογές. Δηλαδή όποιοι έχουν μια αριστερή ιδεολογία ή όποιοι είχαν μπουχτίσει από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, είναι σκουπίδια. Τι να κάνουμε κύριε Ψαριανέ; Σε αυτή τη χώρα και με πολιτικά όντα όπως εσείς, έχουμε φτάσει σε τέτοια απελπισία που προσπαθούσε να πιαστούμε από τον οποιονδήποτε.

Μήπως να σας θυμίσουμε ότι κάποτε υποστηρίζατε αυτούς που τώρα αποκαλείτε συμμορία; Ή να ρωτήσουμε αν το κόμμα στο οποίο βρίσκεστε τώρα είναι ένας πολιτικός παράδεισος; Όλη η πολιτική ευφυΐα μαζεύτηκε στη Νέα Δημοκρατία μάλλον και δεν μας έχει ενημερώσει κανείς. 

Πολιτικά λυσσαλέοι άρπαγες είναι και αυτοί που τώρα αποκαλείτε συμμορία, αλλά και αυτοί στους κόλπους των οποίων εισχωρήσατε. Γιατί πριν από την τωρινή συμμορία, υπήρχε μια άλλη πρασινογαλάζια. Εκτός κι αν ανακάλυψε κανείς τη μία και μοναδική πολιτική αλήθεια και είναι σε θέση να γνωρίζει ποιος είναι κάθε φορά ο σωστός δρόμος. Αλλά καταλαβαίνω. Το γαρ πολύ της καρέκλας γεννά παραφροσύνη.

Κι αν ήμουν στη θέση της Σμαράγδας Καρύδη θα θεωρούσα τίτλο τιμής το να με αποκαλεί σκουπίδι κάποιος σαν τον κύριο Ψαριανό. Γιατί όταν σε βρίζει ένας τύπος που είναι η επιτομή του οπορτουνιστή και του οφα, μάλλον έχει αντίθετα κριτήρια από την κοινή λογική για το τι συνιστά ένα σκουπίδι.

Κατά τ΄άλλα, συνεχίζει η πολιτική σκηνή να επενδύει στην παρασιτολογία και στον διχασμό. Συνεχίζει να τοποθετεί ανθρώπους απέναντι της. Α, αυτοί είναι αριστεροί αναρχοάπλυτοι και μπαχαλάκηδες. Α, αυτοί είναι δεξιά λαμόγια. Αυτός είναι ο άρρωστα πλασμένος κόσμος των παροικούντων τη Βουλή. Όλα είναι ασπρόμαυρα.

Απαγορεύεται να υπάρχει νοήμων άνθρωπος που να αυτοπροσδιορίζεται ως δεξιός ή αριστερός. Όχι. Εμείς είμαστε της ΝΔ, άρα οι αριστεροί είναι σκουπίδια. Εμείς είμαστε του ΣΥΡΙΖΑ άρα οι δεξιοί κι οι φιλελέδες είναι κουστουμάτα σκουπίδια.

Κι αυτοί οι τύποι, δυστυχώς, θα βρίσκονται και για την επόμενη τετραετία εκεί. Να μας πουλάνε ηθικοφροσύνη κι ανωτερότητα.