Ώρα «ενηλικίωσης»: Η μεγάλη κίνηση του Αλέξη Τσίπρα
Βρείτε μας στο

Η συνολική κατάσταση στη χώρα μας εσχάτως δεν είναι ακριβώς και η «οπτικοποίηση» του μισογεμάτου ποτηριού- κάθε άλλο: ο κορωνοϊός συνεχίζει την αποκρουστική του επέλαση στην Ελλάδα, αφήνοντας πίσω του σε καθημερινή βάση 100+ νεκρούς, την στιγμή που το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται, στην καλύτερη των περιπτώσεων, στα όριά του.

Μέσα σ’ αυτή τη δαιδαλώδη κατάσταση ήρθε και το νέο κύμα ακρίβειας σε βασικά αγαθά, προκειμένου να δέσει το ερεβώδες γλυκό, το οποίο ουδείς επιθυμούσε να δοκιμάσει. Κι όμως, τώρα μοιάζει με το κυρίως γεύμα μας κάθε μέρα…

Τα πράγματα στον τομέα της υγείας έγιναν ακόμα πιο «γκρίζα» μετά τη δημοσιοποίηση της μελέτης Τσιόδρα και Λύτρα, σύμφωνα με την οποία αν υπήρχε λιγότερη πίεση στο ΕΣΥ θα είχαν σωθεί περισσότερες από 1.500 ζωές, Κατ’ ουσίαν, δηλαδή, τεκμηριώθηκε με τον πλέον επιστημονικό τρόπο αυτό που άπαντες υποψιαζόμαστε: ότι το ΕΣΥ έχει «καταρρεύσει» και οι γιατροί δίνουν άνισο αγώνα απέναντι στη λαίλαπα του covid.

Με αφορμή αυτή τη μελέτη, λοιπόν, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας σήμερα στην Βουλή είπε πως «Όφειλε να είχε παραιτηθεί ο πρωθυπουργός μετά από αυτήν την αποκάλυψη. Δεν θα το περάσετε έτσι, μέσα σε αυτό το περιβάλλον δολοφονήθηκαν άνθρωποι το καταλαβαίνετε το συνειδητοποιείτε τι έχει συμβεί στη χώρα», προκαλώντας την έντονη αντίδραση των ανθρώπων του κυβερνώντος κόμματος.

Ώρα «ενηλικίωσης»: Η μεγάλη κίνηση του Αλέξη Τσίπρα

«Δολοφονήσατε τους ανθρώπους, αυτό κάνετε, είναι ντροπή σας , δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι αυτή είναι η πραγματικότητα είτε σας αρέσει είτε δεν σας αρέσει. Δεν θα το ξεπεράσετε», επέμεινε ο Π. Κουρουμπλής, με τον προεδρεύοντα της Βουλής να καλεί τους πάντες στην τάξη και «συνέστησε» στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να μην προκαλεί.

Ο κ. Κουρουμπλής, ωστόσο, σε έντονο ύφος είπε ότι δεν πρόκειται να ανακαλέσει. «Δεν ανακαλώ, τουλάχιστον αναγνώρισε το λάθος πέθαναν άνθρωποι το καταλαβαίνετε αυτό το πράγμα. Πέθαναν άνθρωποι άδικα αυτή είναι η αλήθεια τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο».

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»

Τα όσα είπε σήκωσαν, αναμένομενα, τσουνάμι, με τους πάντες να του ζητούν ν’ ανασκευάσει. Το αυτό έκανε και ο Αλέξης Τσίπρας, που ζήτησε ξεκάθαρα από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να προβεί σε διορθωτική δήλωση, ειδάλλως θ’ αναγκαστεί να τον διαγράψει.

Ο κ. Κουρουμπλής δεν ανακάλεσε και σε μια σπάνια, για την Ελλάδα, αρχηγική κίνηση ο πρώην πρωθυπουργός τον διέγραψε με συνοπτικές διαδικασίες. Μάλιστα απέστειλε αυτοστιγμεί, σχεδόν, επιστολή και στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, ανακοινώνοντάς του πως ο Κουρουμπλής διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ώρα «ενηλικίωσης»: Η μεγάλη κίνηση του Αλέξη Τσίπρα

Και μπορεί πολλοί να θεωρούν αυτονόητη ή επιβεβλημένη την συγκεκριμένη απόφαση του Τσίπρα, όμως μόνο τέτοια δεν είναι: σε μια περίοδο που η κυβέρνηση βάλλεται από πλείστες μεριές, η εύκολη λύση θα ήταν ν’ αφήσει έναν βουλευτή του να «επιτεθεί» με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μένος προς την Νέα Δημοκρατία κι εν συνεχεία, ενδεχομένως μετά από 1-2 μέρες, να προβεί στη διαγραφή του ή να προσπαθήσει να τον «συνετίσει», κερδίζοντας τον εύκολο εντυπωσιασμό στο ενδιάμεσο.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, αντιλαμβανόμενος πως οι συγκεκριμένες εκφράσεις δεν ταιριάζουν στη Βουλή (ιδίως σε μια Βουλή από την οποία λείπει, ευτυχώς, η Χρυσή Αυγή) και αποτελούν αήθες χτύπημα κάτω από τη μέση, αντέδρασε αστραπιαία και έκανε αυτό που έπρεπε.

Αυτονόητο, θα πουν οι πολέμιοι του πρώην πρωθυπουργού. Ναι, δεκτό, μόνο που το αυτονόητο έχει πάψει εδώ και πολύ καιρό ν’ αποτελεί κανόνα στον πολιτικό τόπο της χώρας.

Ώρα «ενηλικίωσης»: Η μεγάλη κίνηση του Αλέξη Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε, με τη διαγραφή Κουρουμπλή δείγματα «ενηλικίωσης», κερδίζοντας το χειροκρότημα απ’ όλους όσους δε διατηρούν και τις καλύτερες των σχέσεων με τον φανατισμό.

Σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα, ο Τσίπρας απέφυγε να κυλιστεί στη θελκτική λάσπη του λαϊκισμού- κι αυτό, ξαναλέμε, για μια χώρα σαν τη δική μας μόνο εύκολο δεν είναι.

Όποιος πιστεύει το αντίθετο, προφανώς τους τελευταίους αιώνες κατοικοεδρεύει στον Άρη και όχι εδώ…