Τα έβαλε με το μηχανισμό του Κασιδιάρη: Η μάρτυρας δολοφονικής επίθεσης που κυνήγησαν άγρια οι Χρυσαυγίτες
Βρείτε μας στο
Πολιτική

Η ύπουλη «παγίδα» του Κασιδιάρη…

Ακολουθεί το παράδειγμα της Χρυσής Αυγής ο φυλακισμένος ναζί.

Έπειτα από ένα μεγάλο σίριαλ αναφορικά με το αν ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλίας Κασιδιάρης θα θέση ανοιχτά υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές ή όχι, την απάντηση έδωσε ο ίδιος με επίσημη ανακοίνωσή του μέσα από τις φυλακές όπου και εκτίει την ποινή του.

Ο Κασιδιάρης ξεκαθάρισε ότι θα βρίσκεται κανονικά στα ψηφοδέλτια του κόμματος που ο ίδιος έχει ιδρύσει. Όχι ως αρχηγός του αλλά απλά ως υποψήφιος. Μικρή σημασία έχει αυτό φυσικά: άλλωστε άπαντες γνωρίζουν ότι είναι ο ίδιος που κάνει κουμάντο. Βέβαια, για να γίνει πραγματικότητα και επίσημα αυτό θα πρέπει να υπάρξει η έγκριση του Αρείου Πάγου, γεγονός που για την ώρα φαίνεται να μην συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες: οι νομικές εκτιμήσεις λένε το κόμμα Κασιδιάρη θα «κοπεί» ως ένα ναζιστικό μόρφωμα και η ανοιχτή παρουσία του Κασιδιάρη σε αυτό στρώνει το χαλί σε αυτή την εξέλιξη.

Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις δημιουργείται ένα μεγάλο ερώτημα: γιατί ο Κασιδιάρης το ρισκάρει τόσο; Γιατί δεν επιχείρησε τελικά αυτό που πολλοί εκτίμησαν πως θα κάνει, δηλαδή να μην «βαρύνει» το σχηματισμό του με δική του υποψηφιότητα αλλά να είναι ο «σκιώδης αρχηγός» του μέσα από τη φυλακή; Άλλωστε, μπορεί ο ίδιος να λέει στην επίσημη ανακοίνωσή του πως η επίσημη κάθοδός του στις εκλογές είναι κάτι που το χρωστάει στους επίδοξους ψηφοφόρους του κόμματός του (500.000 εκτιμά πως είναι…), μπορεί να τονίζει πως σε περίπτωση που η υποψηφιότητα μπλοκαριστεί από τον Άρειο Πάγο θα γίνει προσφυγή στα ευρωπαϊκά όργανα, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν θα βρει νομικά άκρη και το κόμμα του θα κοπεί.

Η ύπουλη «παγίδα» του Κασιδιάρη...

Ο Κασιδιάρης ωστόσο φαίνεται να γνωρίζει πάρα πολύ καλά πως σκέφτεται ο κόσμος στον οποίο απευθύνεται. Είναι ένας κόσμος που πιστεύει πως η Χρυσή Αυγή υπήρξε ένα κόμμα που «τα έβαλε με το κατεστημένο», που πολέμησε τους «προδότες της πατρίδας» και εκείνοι το εκδικήθηκαν με φυλάκισεις και που σήμερα που ο Κασιδιάρης ανασταίνεται πολιτικά μέσα από τη φυλακή, ο πόλεμος αυτός συνεχίζεται. Η φασαρία που έγινε γύρω από το όνομά του τις τελευταίες μέρες μπορεί να μην διαφοροποιεί το νομικό στρίμωγμα στο οποίο έχει βρεθεί αλλά ισχυροποιεί περεταίρω το συγκεκριμένο προφίλ και τον ενδυναμώνει πολιτικά.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης πως το προσεχές φθινόπωρο έρχονται και οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Είναι δεδομένο πως ο Κασιδιάρης θα επιχειρήσει να κατεβάσει δημοτικούς συνδυασμούς σε κάθε μεγάλο Δήμο της χώρες και σε όλες τις μεγάλες περιφέρειές της επιχειρώντας να κερδίσει έτσι χώρο στην κεντρική πολιτική σκηνή. Σήμερα, παίζοντας το χαρτί του «διωκόμενου από το σύστημα» επιχειρεί να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά όλη αυτή τη φασαρία γύρω από το όνομά του κάνοντας έφοδο στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Άλλωστε, πριν η Χρυσή Αυγή γίνει κοινοβουλευτικό κόμμα το 2012 είχε καταφέρει πρώτα να μπει στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας τρία χρόνια νωρίτερα και με δημοτικό σύμβουλο τον Κασιδιάρη να ορθώσει τον ρατσιστικό της λόγο με αφορμή το έντονο μεταναστευτικό στοιχείο σε πολλές συνοικίες της Αθήνας.

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

Με βάση αυτή τη μεθολογία θα επιχειρήσει να στήσει ο Κασιδιάρης την νέα πολιτική του καριέρα και την εδραίωσή του ως ο κεντρικός εκπρόσωπος του ναζισμού στην Ελλάδα, εφόσον δεν μπορεί να μπει απευθείας στη Βουλή.