Τζον Κένεντι

60+ χρόνια μετά, η νο1 συνωμοσία για τη δολοφονία του Κένεντι επιβεβαιώνεται: Ο Όσβαλντ εκτελούσε εντολές… (Vid)

Μετά τη δημοσίευση των εγγράφων από τον Τραμπ

Από το μεσημέρι της 22ας Νοεμβρίου 1963 μέχρι σήμερα, πολλά ερωτήματα σχετικά με τη δολοφονία του Τζον Κένεντι παραμένουν αναπάντητα. Ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις, οι θεωρίες συνωμοσίας δίνουν και παίρνουν. Εσχάτως, μάλιστα, η ιστορία αναζωπυρώθηκε.

Ο λόγος; Οι πρόσφατες δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ στον Κλέι Τράβις, ιδρυτή του “OutKick” (σ.σ. ιστοσελίδα αθλητικού και πολιτικού σχολιασμού που ανήκει στη Fox Corporation).

Οι δύο άνδρες συνταξίδεψαν με προορισμό τη Φιλαδέλφεια για το NCAA Wrestling Tournament, όπου συνομίλησαν για διάφορα θέματα.

Ανάμεσα σε αυτά ήταν και ο αποχαρακτηρισμός όλων των εγγράφων των υπηρεσιών πληροφοριών, γύρω από τη δολοφονία του Κένεντι.

Ερωτηθείς αν θεωρεί πως δράστης ήταν ο Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έδωσε καταφατική απάντηση.

«Πάντα το πίστευα αυτό, αλλά είχα βοήθεια. Νομίζω ότι τα έγγραφα αποδείχθηκαν κάπως μη θεαματικά και αυτό ίσως να είναι για καλό», προσέθεσε.

Αυτή είναι η μισή αλήθεια…

Αντικείμενο της επικρατούσας θεωρίας συνωμοσίας γύρω από το ζήτημα, ήταν η σχέση του Κένεντι με τον υπόκοσμο και η φημολογία περί Φρανκ Σινάτρα σε ρόλο μεσάζοντα.

Μία εκδοχή θέλει την οικογένεια του προέδρου να μην υλοποιεί κάποια υπόσχεση στη μαφία του Σικάγου, η οποία φέρεται να είχε σημαντική συμβολή στην εκλογική διαδικασία της 20ής Ιανουαρίου 1961 και την πρωτιά του αδικοχαμένου.

Βασίζεται σε μαρτυρία ενός άλλοτε γκάνγκστερ, του Μάικλ Φραντσίζ. Είναι αλήθεια όσα είπε; Πάντως ζει ακόμα…

«Πιστεύω ακράδαντα πως η μαφία ήταν πίσω από τη δολοφονία του Κένεντι. Μολονότι δεν ήμουν ενεργό μέλος τότε, μου είπαν ότι αυτοί εκτέλεσαν τον Κένεντι και δεν είχαν κανένα λόγο να μου πουν ψέματα», ήταν τα λόγια του.

Ο Φραντσίζ υποστηρίζει ότι δεν τηρήθηκε μία συμφωνία μεταξύ του υπόκοσμου και του Λευκού Οίκου, μέσω του πατέρα του προέδρου.

Φραντσίζ

Θεωρεί δεδομένο το γεγονός ότι ο Τζόζεφ Κένεντι γνώριζε ανθρώπους του δρόμου και πως είχαν υπάρξει σκέψεις για τη δολοφονία του.

Πιστεύει επίσης ότι ο Φρανκ Κοστέλο έσωσε τον πατέρα του προέδρου, ενώ εκτιμά πως αρκετοί εκνευρίστηκαν με το γεγονός ότι ο Ρόμπερτ Κένεντι τα έβαλε με τη μαφία.

Ερωτηθείς αν ο Όσβαλντ χρησιμοποιήθηκε γι’ αυτόν τον σκοπό, απάντησε: «Ναι. Δεν ξέρω αν συνεργάστηκαν απευθείας με τον Όσβαλντ ή με τον Τζακ Ρούμπι, ο οποίος σκότωσε τον Όσβαλντ, ενώ κρατείτο».

Το μόνο σίγουρο είναι τα έγγραφα των ερευνών περιέχουν στοιχεία που υποδηλώνουν πιθανή ανάμειξη του υποκόσμου. Υπήρχαν κίνητρα που είναι συνδεδεμένα με την καταστολή του οργανωμένου εγκλήματος από τον Κένεντι. Όλα έχουν μια λογική.

Επίσης υπάρχουν τεκμηριωμένες διασυνδέσεις μεταξύ επιχειρήσεων της μαφίας και της CIA, ιδιαίτερα σε συνωμοσίες κατά του Φιντέλ Κάστρο που θα μπορούσαν να συνδεθούν με τη δολοφονία.

Το γεγονός ότι ο Ρούμπι σκότωσε τον Όσβαλντ στις 24 Νοεμβρίου προκειμένου να τον φιμώσει αιωνίως, υποδηλώνει πως ενδεχομένως να ενεργούσε για την προστασία των συμφερόντων του υποκόσμου.

Να σημειωθεί ότι τα 80.000 αποχαρακτηρισμένα αρχεία δεν αναφέρουν ρητά ότι η μαφία ευθύνεται για το έγκλημα, ωστόσο επιτρέπουν το σενάριο που θέλει ανθρώπους της να παίζουν ρόλο εν γνώσει ή εν αγνοία της CIA.

Όσβαλντ

Κάποια από τα έγγραφα περιγράφουν πως η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες των Σοβιετικών και των Κουβανών στις διπλωματικές τους αποστολές, τις οποίες επισκέφτηκε ο Όσβαλντ κάποιους μήνες πριν από τη δολοφονία.

Αυτό το γεγονός πιστοποιεί ότι γνώριζαν ορισμένες από τις κινήσεις του, προτού ο Κένεντι πέσει νεκρός, προκαλώντας ένα τεράστιο σοκ που υφίσταται μέχρι σήμερα.

Πλέον αποδεικνύεται ότι η CIA και το FBI είχαν καταγράψει ότι ο Όσβαλντ είχε σκοπό να έρθει σε επαφή με την πρεσβεία της Σοβιετικής Ένωσης, αφού είχε ζήσει εκεί ως αποστάτης των ΗΠΑ από τον Οκτώβριο του 1959 μέχρι τον Ιούνιο του 1962.

Ορισμένα έγγραφα δε δείχνουν πως η αμερικανική κυβέρνηση ενδέχεται να είχε κρατήσει κρυφό ότι γνώριζε για εκείνον πριν από τη δολοφονία, προκειμένου να αποκρύψει την ολιγωρία συγκεκριμένων αξιωματούχων.

Τα αποχαρακτηρισμένα αρχεία ουσιαστικά εγείρουν ερωτήματα σχετικά με το γεγονός ότι η CIA απέτυχε να αποτρέψει το έγκλημα.

«Η αμερικανική κυβέρνηση απέκρυψε στοιχεία για να μην φανεί ότι η CIA παρακολουθούσε τον Όσβαλντ με αρκετά επιθετική επιτήρηση και αυτό συνέβη μόλις μερικές εβδομάδες πριν από τη δολοφονία», δήλωσε στο “Associated Press” o Φίλιπ Σένον, ο οποίος το 2013 έγγραψε ένα βιβλίο για το θέμα.

Εν κατακλείδι, η θεωρία συνωμοσίας που θέλει τη μαφία να βρίσκεται πίσω από τον φόνο του Κένεντι, «φωτογραφίζεται» στα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα…