«Το Δικό μας Σινεμά»: Μουσικό ταξίδι στη «χρυσή»εποχή του Φίνου παρέα με τα πιο grande ονόματα
Βρείτε μας στο

Τι μπορεί να συμβεί σε καλλιτεχνικό επίπεδο όταν το δίδυμο της επιτυχίας Μιχάλης Ρέππας – Θανάσης Παπαθανασίου ενώνει τις δυνάμεις του με τους θεατρικούς παραγωγούς Ηλία Μαροσούλη και Άγγελο Κοταρίδη;

Η απάντηση βρίσκεται στην θεατρική επιτυχία της τελευταίας δεκαετίας που έχει καταφέρει να κάνει το κοινό να παραδέχεται πως πρόκειται για την κορυφαία παράσταση των τελευταίων ετών που σου χαρίζει κάθε είδους συναίσθημα με τη συγκίνηση και τη νοσταλγία να πρωταγωνιστούν.

 Αυτό είναι «Το Δικό μας Σινεμά». Μια παράσταση – αφιέρωμα στον Φίνο που σου επιτρέπει να… κρυφοκοιτάξεις στην προσωπική ζωή και την αλήθεια των μεγαλύτερων ονομάτων που έχτισε ποτέ ο ελληνικός κινηματογράφος.

Με την εξαιρετική Δέσποινα Βανδή να αποδεικνύει πως το μιούζικαλ της πάει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο και έναν Σπύρο Παπαδόπουλο να σου δίνει την αίσθηση πως παρακολουθείς live επεισόδιο των «Απαράδεκτων» στο κατάμεστο, καταπράσινο και πλήρως ανακαινισμένο θερινό Θέατρο Άλσος με τις 2.000 θέσεις, η επιτυχία ήταν εξαρχής εξασφαλισμένη.

«Το Δικό μας Σινεμά»: Μουσικό ταξίδι στη «χρυσή»εποχή του Φίνου παρέα με τα πιο grande ονόματα

Ωστόσο, οι συντελεστές φρόντισαν περάσουν την παράσταση σε άλλο επίπεδο με ερμηνείες, χορογραφίες –με την υπογραφή του Φωκά Ευαγγελινού- και τραγούδια βγαλμένα από άλλη εποχή να απογειώνουν την όλη αίσθηση. Και όλα αυτά με φοβερή εναλλαγή σκηνικών που δύσκολα θα πίστευες πως λαμβάνει χώρα μπροστά στα μάτια σου.

Περισσότερα από 700 κοστούμια των δεκαετιών του ’50, του ’60 και του ’70, σε κάνουν να νιώθεις πως μέσα σε μερικά λεπτά διένυσες δεκαετίες πίσω στον χρόνο ζώντας στα παρασκήνια των θρυλικών ελληνικών ταινιών έχοντας μια ανάσα μακριά σου τους πρωταγωνιστές που όλοι λατρέψαμε.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Τα grande ονόματα που τα δίνουν όλα επί σκηνής είναι πολλά, με τη χημεία τους να προκαλεί αίσθηση.

«Το Δικό μας Σινεμά»: Μουσικό ταξίδι στη «χρυσή»εποχή του Φίνου παρέα με τα πιο grande ονόματα

17 εξαίρετοι ηθοποιοί κάνουν το «Δικό μας Σινεμά» να «ζωντανεύει» το τότε με τον πιο γλυκό και νοσταλγικό τρόπο. Με 24μελές μπαλέτο, 12μελή ζωντανή ορχήστρα και 37 λατρεμένα θεατρικά τραγούδια σε νέα ενορχήστρωση, το υπερθέαμα αυτό δικαίως χαρακτηρίστηκε ως η επιτυχία της χρονιάς.

Θίασος μεγατόνων και υπόθεση με άρωμα ελληνικού κινηματογράφου

Δέσποινα Βανδή, Σπύρος Παπαδόπουλος, Γιώργος Κωνσταντίνου, Πηνελόπη Πιτσούλη, Ελένη Γερασιμίδου, Παύλος Χαϊκάλης, Κώστας Κόκλας, Κατερίνα Λέχου, Γιώργος Χρανιώτης, Μέμος Μπεγνής, Σίλβια Δελικούρα, Παρθένα Χοροζίδου, Ευγενία Σαμαρά, Μαριλού Κατσαφάδου, Μαριαλένα Ροζάκη, Γιώργος Τσούρμας και Γιάννης Ρούσος υποδύονται τους πρωταγωνιστές του χθες, με τη λάμψη του τότε να επανέρχεται και τους θεατές να παίρνουν μια πλήρη γεύση της ακμής και… της παρακμής του αθάνατου ελληνικού κινηματογράφου.

Οι πρωταγωνιστές μας, μας καλούν να ζήσουμε μαζί τους τα «χρυσά» χρόνια του ελληνικού σινεμά, με τις επιτυχίες, τις αγωνίες και τις ίντριγκες που έχτισαν και κατέστρεψαν καριέρες.

Βρισκόμαστε κάπου στο 1955 ακολουθώντας τους πρωταγωνιστές μας στα  καλλιτεχνικά τους βήματα την περίοδο που αρχίζει η άνοδος του ελληνικού κινηματογράφου.

«Το Δικό μας Σινεμά»: Μουσικό ταξίδι στη «χρυσή»εποχή του Φίνου παρέα με τα πιο grande ονόματα

Η δεκαετία του ’60 τους βρίσκει στο απόγειο της δόξας τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται, με την πτώση του ’70 να ακολουθεί και να μας βάζει για τα καλά στο κλίμα της τότε κινηματογραφικής πραγματικότητας.

Πώς η επιτυχία τους διαμόρφωσε τον χαρακτήρα τους; Πόσοι κατάφεραν να κρατήσουν αναλλοίωτο τον χαρακτήρα τους και ποιους «κατάπιε» η δόξα; Πώς βιώνει ένας καλλιτέχνης την πτώση από το ζενίθ στο ναδίρ;

Τα ερωτήματα αυτά απαντώνται με τον πιο συγκινητικό και νοσταλγικό τρόπο, με τα αθάνατα κινηματογραφικά κομμάτια που λατρεύουμε να ακούμε μέχρι σήμερα να «ντύνουν» το όλο σκηνικό.

Είστε έτοιμοι για το πιο νοσταλγικό μουσικό ταξίδι στη χρυσή εποχή του Φίνου;

Πληροφορίες για την παράσταση

Θέατρο Άλσος, Ευελπίδων 4, Κυψέλη – Πεδίον του Άρεως

Ημέρες και ώρα: Τετάρτη – Κυριακή, 21:00

Διάρκεια παράστασης: 160’

Τηλ. κρατήσεων: 210.8227471 & 210.8831487

Τιμές εισιτηρίων: 7,5€ – 70 € (ισχύουν ειδικές τιμές)

Επικοινωνία: [email protected]