μυστικοί κόσμοι
Βρείτε μας στο

Το κυνήγι του χαμένου μας εαυτού είναι από εκείνα τα μη ορατά στοιχεία που μας σπρώχνουν κάθε μέρα για να κάνουμε πράγματα. Από τα πιο απλά, όπως το να σηκωθούμε από το κρεβάτι, μέχρι πιο πολύπλοκα. Όπως να αναζητήσουμε το παιχνίδι. Θα περίμενε κανείς ότι το παιχνίδι είναι απλό. Στον κόσμο των μεγάλων δυστυχώς δεν είναι. Ευτυχώς όμως υπάρχουν εκείνοι οι Μυστικοί Κόσμοι που κρύβουν τις πιο έντονες αναμνήσεις μας.

Και δε νομίζω ότι υπάρχει 30άρης τη σήμερον ημέρα που να μη βρει σε κάποια όμορφη ανάμνηση τον Ευγένιο Τριβιζά. Ένας από τους σπουδαιότερους μυθοπλάστες, ένας από τους καλύτερους παραμυθάδες. Όχι μόνο της Ελλάδας. Αλλά και για πολλές άλλες χώρες, μιας και τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί μέχρι και στα κινέζικα. Ο χώρος που έχει στηθεί αυτές τις μέρες στην Hellexpo στο Μαρούσι, και θα βρίσκεται εκεί ως τον Φεβρουάριο του 2018, παίρνει αυτή την ανάμνηση και την κάνει ένα τεράστιο κάστρο. Ένα κάστρο με πολλά δωμάτια. Κάθε δωμάτιο σου προσφέρει ένα γέλιο απ΄αυτά που έκανες δίχως κάποια ενήλικη συστολή.

Οι Μυστικοί Κόσμοι του Τριβιζά θα σε κάνουν ξανά παιδί

Ετοίμασε βαλίτσες για το διάστημα

Μόνο και μόνο το γεγονός ότι θα βρεθείς ανάμεσα σε τόσα πιτσιρίκια αρκεί για να μικρύνεις κι εσύ. Κι ας μην έχεις παιδί. Ας είσαι ένας σοβαρός δικηγόρος στην καθημερινότητα σου. Ας είσαι ένας σκληροτράχηλος τύπος. Ας είσαι εγώ που δεν έχω καμία σοβαρότητα στη ζωή μου και παλιμπαιδίζω ολημερίς. Εδώ είναι το παιχνίδι που θα έλεγε και ο Νίκος Πορτοκάλογλου. Όποιος κι αν είσαι, οι Μυστικοί Κόσμοι σε καταργούν και σε επανορίζουν.

Οι Μυστικοί Κόσμοι του Τριβιζά θα σε κάνουν ξανά παιδί

Ο Ζαχαρίας και η Γλυκερία παρουσιάζουν το ζαχαροπλαστείο τους και μιλούν για το πως γνωρίστηκαν.

Δεν ξέρω. Ίσως να φταίει το γεγονός ότι το αισθητήριο ενός παιδιού δεν είναι ποτέ επιτηδευμένο. Σου φέρνει όλη την αλήθεια. Ίσως να φταίει ότι η παρουσία μου ανάμεσα σε τόση πιτσιρικαρία μαγνητίστηκε. Μπορεί και να μην φταίει τίποτα απ΄αυτά. Μάλλον είναι ο χώρος. Πιστεύω ότι ακόμα και με συνομήλικους φίλους να πήγαινα θα ήταν το ίδιο και περισσότερο. Οι αταξίες θα έδιναν και θα έπαιρναν. Έτσι μάθαμε. Η γενιά μου κι εγώ. Να αγαπάμε την αταξία. Και Οι Μυστικοί Κόσμου μου προσέφεραν πολλές ευκαιρίες.

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

Είσαι το παιδί που έβλεπε έναν αστερία και του έλεγε «έλα να παίξουμε, μη φεύγεις». Είσαι το παιδί που προσπαθούσε να πιάσει ένα ψάρι για να γίνουν φίλοι. Που πήγαινε και έσφιγγε στην αγκαλιά του ένα σκύλο. Που ήθελε να σκαρφαλώσει στο δέντρο μαζί με τον κύριο σκίουρο. Αυτό το παιδί που τραγουδούσε για την αλεπού στο παζάρι. Περικυκλωμένος από τα μυθικά πλάσματα του Ευγένιου Τριβιζά αφήνεσαι στην περιπλάνηση σε παραμυθένιες περιπέτειες.  Συναντάς έναν μονόκερο, την Δόνα Τερηδόνα, τον Ζαχαρία και τη Γλυκερία, τον λαγό, τον ποντικό που ήθελε να αγγίξει ένα αστέρι και φυσικά την χώρα της Φρουτοπίας. Μυστικοί κόσμοι και μυστικά όντα που όταν ήσουν μικρός ήξερες πάντοτε που θα τους βρεις. Που καθώς μεγαλώναμε έμενα περισσότερη ώρα μέσα στην ντουλάπα μας.

Οι Μυστικοί Κόσμοι του Τριβιζά θα σε κάνουν ξανά παιδί

Στη λουλουδοχώρα ετοιμάζονται να χορέψουν ταραντέλα!

Και τώρα ξέρεις. Μια βόλτα από την Helexpo θα σε πείσει…μικρέ!

Πληροφορίες:

Λεωφόρος Κηφισίας 39, Μαρούσι, Από 3 Νοεμβρίου μέχρι 3 Φεβρουαρίου

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.