Μετά το Van Gogh Alive έρχεται το Da Vinci Alive
Βρείτε μας στο
Πολιτισμός

Μετά το Van Gogh Alive έρχεται το Da Vinci Alive

Η φετινή σεζόν μας επιφυλάσσει μια ακόμα βιωματική εμπειρία υψηλών εντάσεων με τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι στο επίκεντρο.

Το 2017 ήταν μια χρονιά που ο Βαν Γκογκ είχε την τιμητική του. Δεν είναι μόνο το πρώτο κινούμενο-ελαιογραφία που κυκλοφόρησε, το Loving Vincent. Ούτε τα γυρίσματα για την ταινία με τον Γουίλεμ Νταφόε που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες. Είναι ότι είχαμε και την εξαιρετική εμπειρία με το Van Gogh Alive στο Μέγαρο Μουσικής.

Μια βιωματική έκθεση που στοχεύει στο να διεγείρει όλες τις αισθήσεις. Η παρουσία ειδικά στην αίθουσα με τις οθόνες που έδειχναν τους πίνακες του Ολλανδού καλλιτέχνη και περιέγραφαν τη ζωή του, ήταν σαν μια 4D εμπειρία.

Φέτος, τη σκυτάλη από τον Βαν Γκογκ παίρνει ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι, ένας πολύ πιο πολύπλευρος καλλιτέχνης και με εξίσου τεράστια φήμη. Ο Ντα Βίντσι βέβαια έχει λάβει στο παρελθόν την κινηματογραφική και μυσταγωγική του δόξα. Το «Leonardo Da Vinci – 500 Years of Genius» φέρνει μια αντίστοιχη εμπειρία με την Λαβρύς να είναι και πάλι στην οργάνωση της παραγωγής.

Για τον Ντα Βίντσι βέβαια έχουν ετοιμαστεί ακόμα περισσότερα πράγματα που θα κάνουν την έκθεση ακόμα πιο γεμάτη σε επίπεδο πληροφοριών και εικόνων. Φυσικά με τη Μόνα Λίζα του να βρίσκεται στο επίκεντρο. 

Με τη συνδρομή του Μουσείου Leonardo da Vinci στη Ρώμη, του Ινστιτούτου Lumiere Technology στο Παρίσι, αλλά και ειδικών από Ιταλία και Γαλλία, το Παλιό Αμαξοστάσιο στον Κεραμεικό θα φιλοξενήσει ένα πλήρες φάσμα δράσεων. Εκτός από το Da Vinci Alive, την εντυπωσιακή οπτικοακουστική εμπειρία με την τεχνολογία Sensory4, θα υπάρχουν εκθέματα με τις μηχανικές του εφευρέσεις, με 75 μοντέλα εξ αυτών να είναι φτιαγμένα σε φυσικό μέγεθος.

Παράλληλα, ο φημισμένος Πασκάλ Κοτ και το και το Lumiere Technology Institute θα κάνουν μια ενδελεχή επιστημονική παρουσίαση για το Χαμόγελο της Μόνα Λίζα και όσα κρύβονται πίσω απ΄αυτή τη δημιουργία. Συνολικά θα υπάρχουν 17 θεματικές ενότητες.

Info:

Μετά το Van Gogh Alive έρχεται το Da Vinci Alive
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ

Από 30 Νοεμβρίου 2018 έως 30 Μαρτίου 2019 Αμαξοστάσιο ΟΣΥ, Πειραιώς και Ερμού, Γκάζι

Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr

Τιμές εισιτηρίων από 8 έως 15 ευρώ. Οι κανονικές τιμές εισιτηρίων είναι: Ενήλικες: 15 €.  Παιδιά / Φοιτητές / Άνεργοι / 65+: 12 €

Η είσοδος στην έκθεση επιτρέπεται σε παιδιά άνω των τεσσάρων ετών.

Ωράριο Λειτουργίας: Καθημερινές: 13:00- 22:00 & Σαββατοκύριακα: 10:00 έως 22:00