Φώτης Ντούλος: Η ιστορία αυτοκαταστροφής του ανθρώπου που αρνείται ότι έκανε το τέλειο έγκλημα
Βρείτε μας στο

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο Φώτης Ντούλος, ο οποίος επρόκειτο να εμφανιστεί σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου για την εκδίκαση της υπόθεσής του.

Οι αστυνομικές αρχές που έσπευσαν στο σπίτι του τον βρήκαν αναίσθητο με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για απόπειρα αυτοκτονίας με μονοξείδιο του άνθρακα.

Ποιος είναι ο Φώτης Ντούλος και γιατί κατηγορείται

Σε ένα από τα λευκώματα των αποφοίτων του Κολλεγίου Αθηνών οι συμμαθητές του Φώτη Ντούλου γράφουν ότι εκείνος ο νεαρός θα διέπρεπε με ό,τι κι αν καταπιανόταν στη ζωή του.

Σχεδόν 35 χρόνια μετά, είναι ο αρνητικός πρωταγωνιστής ενός αστυνομικού θρίλερ στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, με όλες τις υποψίες για την εξαφάνιση της εν διαστάσει συζύγου του να πέφτουν πάνω του.

Ο Ντούλος έχει ήδη αφεθεί δύο φορές ελεύθερος με εγγύηση και η περίπτωσή του είναι από εκείνες που η κοινή γνώμη μοιάζει να έχει πειστεί για την ενοχή του. Η κοινή γνώμη, όμως, δεν δικάζει ούτε είναι δική της ευθύνη η συλλογή αποδεικτικών στοιχείων. Αυτή είναι δουλειά των αστυνομικών και ανακριτικών Αρχών που -για την ώρα- δεν έχει κατορθώσει να στοιχειοθετήσει υπόθεση δολοφονίας. Κυρίως επειδή το πτώμα της Τζένιφερ δεν έχει βρεθεί ως τώρα, πράγμα που ίσως ουδέποτε συμβεί…

Στην Ελλάδα η αίσθηση των ανθρώπων που γνώρισαν τον Ντούλο έχουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα και αίσθηση για το ποιόν του. Περιγράφουν έναν πειθαρχημένο και δουλευταρά -ως χαρακτήρα- άνθρωπο, που από μικρός είχε μάθει να κυνηγά τα όνειρά του και να πετυχαίνει με όσα καταπιανόταν. Όπως άλλωστε συνέβη με το θαλάσσιο σκι, σπορ στο οποίο μυήθηκε από την ηλικία των 10 ετών όταν και έκανε τα πρώτα «βήματά» του, ξυπνώντας χαράματα προκειμένου να μην χάσει ούτε μία προπόνηση, ούτε μία ευκαιρία για να γίνει καλύτερος.

Φώτης Ντούλος: Η ιστορία αυτοκαταστροφής του ανθρώπου που αρνείται ότι έκανε το τέλειο έγκλημα

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Και τα κατάφερε τόσο στον αθλητισμό, κερδίζοντας αρκετά μετάλλια και διακρίσεις στο αγαπημένο του σπορ, όσο και σε ακαδημαϊκό επίπεδο, αφού σπούδασε Μαθηματικά στο πανεπιστήμιο Μπράουν των ΗΠΑ και στη συνέχεια απέκτησε και μεταπτυχιακό τίτλο από το Κολούμπια! Πιάνοντας ακολούθως δουλειά σε μεγάλη εταιρεία στη Νέα Υόρκη, ο Φώτης Ντούλος έμοιαζε να εκπληρώνει το πεπρωμένο του και να κατακτά τις κορυφές που όλοι όσοι τον είχαν γνωρίσει, είχαν προβλέψει πως θα γίνει.

Έχοντας όλο αυτό το «πακέτο» και παράλληλα έναν ευχάριστο, χαμογελαστό και κοινωνικό χαρακτήρα, δεν είναι καθόλου περίεργο που ανάλογη επιτυχία είχε με τις γυναίκες. Τουλάχιστον μέχρι να βρει τον «έρωτα της ζωής του» στο πρόσωπο της Τζένιφερ, μια παλιάς συμμαθήτριάς του, με την οποία παντρεύτηκε απέκτησαν παιδιά και έδιναν την εικόνα οικογένειας η οποία αποτελούσε ενσάρκωση του σύγχρονου αμερικανικού ονείρου. Μεγάλο σπίτι (1500 τετραγωνικά μέτρα), πετυχημένες δουλειές, καλά χρήματα, σκύλος, γάτα, κουτσούβελα. American Dream.

Όλα αυτά άρχισαν να διαλύονται προς το τέλος του 2016. Εκείνα τα Χριστούγεννα ήταν η τελευταία φορά που το ζευγάρι με τα παιδιά του επισκέπτονταν την Ελλάδα, όπως τακτικά συνήθιζε, καθώς ο Ντούλος επέμενε να αποκτήσουν ελληνική κουλτούρα όλα τα μέλη της οικογένειάς του. Η εικόνα που έβγαζαν προς τα έξω, με τα πλατιά χαμόγελα στις ευχητήριες κάρτες ή στις φωτογραφίες που ανέβαζε η Τζένιφερ στο προσωπικό blog της αποδείχτηκε εξωραϊσμένη. Η ανακάλυψη από την πλευρά της μιας απιστίας του συζύγου της οδήγησε το ζευγάρι στη διάσταση, με την Αμερικανίδα στη συνέχεια να περιγράφει μια άλλη πλευρά, πιο βίαιη και σκοτεινή, του ανθρώπου με τον οποίο είχε μοιραστεί τη ζωή της.

Φώτης Ντούλος: Η ιστορία αυτοκαταστροφής του ανθρώπου που αρνείται ότι έκανε το τέλειο έγκλημα

Στις 24 Μαΐου 2019, στις 8.05 ακριβώς, μια κάμερα ασφαλείας καταγράφει την Τζένιφερ στο αμάξι της, μόλις είχε αφήσει τα παιδιά τους στο σχολείο. Αυτή, σύμφωνα με τις Αρχές, θεωρείται η τελευταία φωτογραφία της. Έκτοτε αγνοείται και παρά το γεγονός ότι τα προηγούμενα δύο χρόνια βρισκόταν μεν σε διάσταση, αλλά χωρίς τριβές και καυγάδες, όλες οι υποψίες έπεσαν στον πρώην σύντροφό της.

Έχοντας περάσει δύο φορές το κατώφλι του ανακριτή και αντιμετωπίζοντας το 38σέλιδο ένταλμα σύλληψής του, ο Ντούλος δεν φαινόταν να βρίσκεται σε ευνοϊκή θέση. Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», μπορεί ο δικηγόρος του να τον συμβούλευσε να αποχωρήσει από την διαδικασία της ανάκρισης, στο μεταξύ όμως η αστυνομία πρόλαβε να κατάσχει το κινητό του και η ανάλυση των δεδομένων έδειξε τις κινήσεις του εκείνη την μοιραία μέρα. Αντιπαραθέτοντας τα στοιχεία με εικόνα από κάμερες ασφαλείας, διακρίνουν τον ίδιο μέσα σε ένα κόκκινο φορτηγάκι ιδιοκτησίας ενός υπαλλήλου του, να κάνει πολλές στάσεις πετώντας σακούλες σκουπιδιών σε κάδους, αλλά κι ένα χαρτόκουτο σε υπόνομο, έχοντας στο πλάι του τη νέα σύντροφό του.

Κι αν αυτό από μόνο του δείχνει ύποπτο, το επόμενο στοιχείο μοιάζει ακόμη πιο επιβαρυντικό, καθώς στην δικογραφία φαίνεται να υπάρχει μαρτυρία εργαζόμενου σε πλυντήριο αυτοκινήτων, σύμφωνα με την οποία δύο μέρες μετά την εξαφάνιση της εν διαστάσει συζύγου του, ο Ντούλος επισκέφτηκε ζητώντας ειδικό καθαρισμό και επιμένοντας να αλλαχθούν τα καθίσματα του αμαξιού του.

Φώτης Ντούλος: Η ιστορία αυτοκαταστροφής του ανθρώπου που αρνείται ότι έκανε το τέλειο έγκλημα

Η έρευνα στους υπονόμους έφερε στο φως παραποιημένες πινακίδες αυτοκινήτου, αλλά σκάβοντας πιο βαθιά –και συγκεκριμένα στους χώρους όπου συγκεντρώνονται τα σκουπίδια της περιοχής- θα βρεθούν σφουγγάρια με το αίμα της Τζένιφερ και κομμάτια από ρούχα της. Και για να γίνει η κατάσταση ακόμη πιο ξεκάθαρη για το τι έχει συμβεί, ο υπάλληλος του πλυντηρίου αποκαλύπτει στην αστυνομία ότι δεν είχε πετάξει το παλιό σαλόνι του αμαξιού του οποίου ζήτησε αντικατάσταση ο πρώην σκιέρ. Υποδεικνύει το σημείο και εκεί ανακαλύπτεται DNA και αίμα το οποίο πέραν κάθε αμφιβολίας ανήκει στην εξαφανισμένη γυναίκα…

Όλο αυτό το διάστημα ο Ντούλος αρνείται τα πάντα. Προφανώς δεν επιμένει στην αρχική υπερασπιστική γραμμή του, ότι δηλαδή η εξαφάνιση ήταν έναν καλοστημένο κόλπο από την πρώην σύζυγό του προκειμένου να του ασκήσει πίεση ενόψει κάποιας δικαστικής διαμάχης για την επιμέλεια των παιδιών, αλλά συνεχίζει να υποστηρίζει την αθωότητά του. Είναι ο μόνος, ίσως, άνθρωπος πάνω στη Γη που ξέρει την αλήθεια. Ξέρει, επίσης, όμως πως χωρίς πτώμα δύσκολα στοιχειοθετείται η κατηγορία για δολοφονία. Ακόμη κι αν όλα τα στοιχεία μοιάζουν να φωτογραφίζουν τον ίδιο ως ένοχο…