Διδάγματα-αποστάγματα ζωής που πρέπει να πάρεις από τον Anthem Moss
Βρείτε μας στο
Πρόσωπα

Διδάγματα-αποστάγματα ζωής που πρέπει να πάρεις από τον Anthem Moss

Παλιότερα ήταν ο Κομφούκιος. Πιο μετά ήρθαν ο Έγγελος, ο Φόηερμπαχ, ο Άνταμ Σμιθ. Μετά ο Γκάντι. Σήμερα οι άνδρες-φιλόσοφοι εκλείπουν. Ευτυχώς που υπάρχει ο Άνθιμος Ανανιάδης!

Ως Έλληνες δεν έχουμε πολλά σύγχρονα πράγματα να περηφανευόαστε. Είναι το πεϊνιρλί με καλαμάκι, η Όλγα Τρέμη, ο Τάσος Αρνιακός, η Ικαρία και ο Άνθιμος Ανανιάδης. Ο γνωστότερος στας Ευρώπας και την Αμερική ως Anthem Moss, είναι ένας πολύ φιλοσοφημένος τύπος. Θα μπορούσε κάλλιστα να γράψει το savoir vivre μιας εστέτ αγριάδας, ενός μασκουλινισμού του Upper East Side.

Η πρόσφατη παρουσία του στην εκπομπή του πιο περήφανου τηλεοπτικού προϊόντος της χώρας, του εξαγώγιμου Αρναούτογλου με το 2Night Show μας υπενθύμισε ότι κάθε φορά που θα είμαστε στα σχοινιά εμείς οι άντρες, κάθε φορά που θα φτάνει η καταμέτρηση στο 9 και θα ψάχνουμε τη δύναμη να σηκωθούμε, η φωνή του θα αποτελεί το έναυσμα της αντεπίθεσης μας. Αρκούν μόνο 5 λεπτά για να νιώσεις μέσα στα ρουθούνια και τα λαγόνια σου τον Anthem Moss.

«Είμαι ο σύγχρονος Ντόριαν Γκρέι» 

Ο Όσκαρ Ουάιλντ έβαζε πολύ τα συναισθήματα του σε όσα έγραφε, άφηνε υπονοούμενα για τον συναισθηματικό του κόσμο, έστηνε μαρμάρινα κομψοτεχνήματα ψυχικών κόσμων αρρένων. Ο Anthem Moss θα μπορούσε να είναι ένας τέτοιος νέος, μια θεραπαινίδα της ανδρικής συμπεριφοράς.

 

«Έχω παίξει μπάσκετ πολύ στη ζωή μου, κι άμα μου τη βαρέσει πολύ θα γίνει χαμός»

Το μπάσκετ είναι άθλημα για άντρες. Κι άμα γίνει καμία στραβή χρειάζεται να δείξεις τσαγανό. Πόσες φορές έχεις ρίξει κανονικό ταπίδι και ο φλώρος με τις φαντεζί κινήσεις ζητάει φάουλ γιατί ο εγωισμός του δεν του επιτρέπει να δεχτεί ότι τον φυστίκωσες; Αυτά δεν περνάνε στο street basketball. Θα υψώσεις ανάστημα και σαν άλλος Γκάνταλφ θα φωνάξεις «You shall not pass.Όχι εδώ, όχι σήμερα». Τα χει πει κι ο Βαγγέλης Ιωάννου. Μαζί με τον Άνθιμο ίδρυσαν τη σχολή μπασκετικής επιδημίας ακαδημίας

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

«Το ακριβότερο δώρο που έκανα σε γυναίκα ήταν ένα πολύ ακριβό αμάξι»

Τα κοσμήματα, ένα δείπνο, τα λουλούδια είναι απλά πράγματα. Για τον Άνθιμο άλλα είναι τα καλά δώρα. Από αυτόν εμπνεύστηκε μάλιστα και ο Tyga για να δώσει στην Kylie Jenner το αμάξι 300.000 δολαρίων.

«Δε με απασχολεί να πληρώνω εγώ σε κάθε ραντεβού/ Υπήρχε μια γυναίκα που δε γινόταν να μην την αφήσω να πληρώσει»

Εδώ ο Anthem φάσκει κι αντιφάσκει, αλλά υπάρχει λόγος. Αν βλέπεις μια γυναίκα να μην μπαίνει καν στον κόπο να βάλει το χέρι στο πορτοφόλι μην το πάρεις στραβά. Σου προσφέρει άλλα πράγματα, οπότε άδειασε τις τσεπούλες σου. Αν όμως η τύπισσα απέναντι σου τον έχει τον τρόπο της και δε σε ψήνει ιδιαίτερα να προχωρήσει η κατάσταση, τότε το παίζεις κι εσύ τρελίτσα. Ο στόχος είναι προφανής: επειδή δεν σ΄αρέσει τελικά και δεν θες να της το δείξεις, την κάνεις να ξενερώσει μαζί σου.

«Ποτέ δεν θα με κατακτήσει μια γυναίκα»

Αυτό είναι αναντίρρητο στο μυαλό όλων. Απλώς πολλές φορές το μυαλό χρειάζεται μια σοφή φωνή να επαναφέρει στην βραχύχρονη μνήμη το σημαντικό. Ποια φωνή καλύτερη από αυτή του Άνθιμου; Μπάσα τόσο όσο, αισθαντική, υποβλητική, θα μπορούσες άνετα να κάνεις υπνοθεραπεία με τη φωνή του.

Δείτε το ρεσιτάλ «Ζαμπουνισμού» και φιλοσοφίας του Άνθιμου Ανανιάδη!