5 δηλώσεις του Τζίμη Πανούση που έγραψαν ιστορία
Βρείτε μας στο

Δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη αφορμή.

Δεν έδωσε κάποιο πάτημα η επικαιρότητα, ούτε είναι η επέτειος της μέρας που μας άφησε.

Απλά ο Τζίμης Πανούσης μας λείπει πολύ.

Ειδικά σε καιρούς όπως αυτοί (με τόσα ερεθίσματα για την καυστική του σάτιρα) μελαγχολούμε ακόμα περισσότερο που δεν βρίσκεται ανάμεσά μας.

Και έτσι, χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένος λόγος, μονάχα επειδή αναπολούμε τον λατρεμένο μας Τζιμάκο, θυμόμαστε μερικές από τις ατάκες του που έγραψαν ιστορία.

Όπως, για παράδειγμα, οι εξής:

«Μην παίρνετε ναρκωτικά, δεν φτάνουν για όλους»

Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα

Σε μια εποχή όπου άρχιζε να υφίσταται για τα καλά το πρόβλημα των ναρκωτικών και η κοινωνία το αντιμετώπιζε με υστερία, ο Τζιμάκος τρόλαρε ακόμα και με αυτή την αφορμή. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη λοιπόν στον Σταύρο Θεοδωράκη προέτρεψε τους νέους (σε μια ατάκα που έχει σπάσει ρεκόρ ξεπατικώματος) να μείνουν μακριά τους, όχι για να μην πάθουν κακό, αλλά για να υπάρχει… επάρκεια του προϊόντος.

«@#&(*#!$^#, κάτω η χούντα του Νταλάρα»

Μετά από ένα εκ των δεκάδων δικαστηρίων με τον Γιώργο Νταλάρα (και αφού στο παρελθόν είχε ξεστομίσει το επίσης αξέχαστο «έχω τρία εκατομμύρια για ξόδεμα – Νταλάρας-Νταλάρας-Νταλάρας») καλείται να κάνει δηλώσεις μπροστά στις κάμερες. Κι αφού τις ξεκινάει σε κάποια… δική του ακαταλαβίστικη γλώσσα, συγγενή με τα ισπανικά, καταλήγει στο (διεθνές για τον ίδιο) συμπέρασμα «κάτω η χούντα του Νταλάρα».

«Δεν είμαστε να παίρνουμε βραβεία, είμαστε να παίρνουμε τα βουνά»

Έχοντας αναδειχθεί «άνδρας της χρονιάς» από σχετική γκλαμουράτη εκδήλωση, στέλνει με βίντεο το μήνυμά στο κοινό. Αντί όμως να το ευχαριστήσει για την αγάπη του, δηλώνει… αντιρρησίας βράβευσης. Και αφού δοκιμάζει το βραβείο πριν το απορρίψει, περνάει μια ανεπανάληπτη «πριονοκορδέλα» τους πολιτικούς αρχηγούς, τονίζοντας ότι «δεν είμαστε να παίρνουμε βραβεία, αλλά είμαστε να παίρνουμε τα βουνά».

«Μην πετάτε γιαούρτια στον Γιώργο, τα μαζεύει και τα πουλάει»

Έπειτα από την επίθεση που είχε δεχθεί ο Γιώργος Νταλάρας κατά τη διάρκεια συναυλίας του, το σχόλιο που όλοι περίμεναν -κακά τα ψέματα- ήταν πρώτα απ’ όλα το δικό του. Και ήταν τόσο αιχμηρό, όσο είχε διδάξει το (τεράστιο) παρελθόν με τον καλλιτέχνη. Υπονοώντας και πάλι λοιπόν ότι… προτεραιότητά του είναι η εμπορικότητα, ζήτησε από τον κόσμο να μην του πετάει γιαούρτια για να μην έχει την ευκαιρία μεταπώλησης.

«Εγώ τον σκότωσα»

Σε ένα από τα πολλά νομικά του τραβήγματα έκανε και μια από τις πιο λατρεμένες τρολιές του. Οδηγούμενος στον εισαγγελέα για το γεγονός ότι σε αφίσα παράστασής του εμφανιζόταν το σφυροδρέπανο αντί του σταυρού στη σημαία πέρασε με χειροπέδες μπροστά από τους συγκεντρωμένους δημοσιογράφους. Και ενεργώντας ως (υποτιθέμενος) κακοποιός, ομολόγησε φωνάζοντας ότι αυτός διέπραξε το… έγκλημα.