Ο «Σακίλ της επίθεσης»: To…βαρέων βαρών 26χρονο θηρίο που τα βάζει από παντού (Pics)
Βρείτε μας στο

Οι άνθρωποι που διαχειρίζονται το επίσημο σάιτ της Dreux ACομάδας στην οποία αγωνίζεται ο Γκοτιέ Εμβουμπί μάλλον θα πρέπει σύντομα να χρειαστεί να επισκεφθούν κάποιον οφθαλμίατρο. Ή να ψάξουν για άλλη δουλειά διότι δεν την κάνουν σωστά. Εκτός κι αν θεωρούν ότι υπάρχει άνθρωπος που θα δει το παρακάτω βίντεο και θα πειστεί ότι ο πρωταγωνιστής του έχει ύψος 1,79 και βάρος 89 κιλά.

Είπαμε, ο φακός προσθέτει κιλά, αλλά αυτά τα νούμερα λογικά ο θηριώδης Κονγκολέζος πίβοτ τα είχε όταν πηγαίνει ακόμη στο σχολείο! Στην πραγματικότητα (την οποία για κάποιο λόγο κάποιοι απέκρυψαν ή βασίστηκαν σε παμπάλαια στοιχεία) ο Γκοτιέ Εμβουμπί ζυγίζει κάτι παραπάνω από 110 κιλά και το ύψος του φτάνει το 1,92, όπως μας ενημερώνει η ιστοσελίδα της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Χάντμπολ, το οποίο διεξάγεται αυτές τις μέρες στην Αίγυπτο!

Το 26χρονο «θηρίο» πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο πρώτο ματς της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό στον θεσμό, γνωρίζοντας μάλλον αναμενόμενα, την ήττα με 28-22 στην πρεμιέρα από την Αργεντινή. Ωστόσο το ματς ήταν από εκείνα που όντως το αποτέλεσμα πέρασε σε δεύτερη μοίρα ενώ ελάχιστοι ήταν εκείνοι που ασχολήθηκαν με τους νικητές.

Σαν… κομήτης (και λόγω μεγέθους) ο Εμβουμπί συγκέντρωσε πάνω του όλο το ενδιαφέρον αφού ήταν η πρώτη φορά που αγωνιζόταν σε διεθνές επίπεδο και είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει μια ξεκάθαρη επίδειξη των ικανοτήτων του.

Όσοι, μάλιστα, μπήκατε στον κόπο να παρακολουθήσετε το πιο πάνω απόσπασμα (και σκαμπάζετε και λίγο από χάντμπολ, βέβαια) ίσως να διαπιστώσατε ότι ο Εμβουμπί το… κατέχει το τόπι και δεν κερδίζει τα πάντα στο γήπεδο χάρις στο ασύλληπτο για το συγκεκριμένο άθλημα (αλλά και τα σπορ γενικότερα) παρουσιαστικό του. Οι κινήσεις και η ταχύτητά του είναι πράγματι αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά, αλλά όπως και να το κάνουμε, ο άνθρωπος-βουνό ξεχωρίζει για το μέγεθός του.

Ο «Σακίλ της επίθεσης»: To…βαρέων βαρών 26χρονο θηρίο που τα βάζει από παντού (Pics)

Σε πρόσφατη συνέντευξή του χαρακτήρισε όνειρο που έγινε επιτέλους πραγματικότητα την παρουσία του με την εθνική ομάδα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Χάντμπολ. Με αυτό τον τρόπο, φορώντας το εθνόσημο και σκοράροντας μάλιστα 4 φορές στο ντεμπούτο του παρά το δεδομένο τρακ, τιμά και τους γονείς του. Γεννημένοι στην Κινσάσα, βρέθηκαν ως οικονομικοί μετανάστες στην Γαλλία όπου έφεραν στον κόσμο τον Γκοτιέ. Εκείνος στα 18 του χρόνια άφησε το τοπικό κλαμπ της Chartres στο οποίο έκανε τα πρώτα βήματά του και προσπάθησε να πετύχει κάτι καλύτερο.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Με βάση την εμφάνισή του στο Παγκόσμιο της Αιγύπτου μοιάζει απίστευτο ότι πέρασε αυτά τα 7-8 χρόνια καριέρας σε ομάδες της σειράς, αγωνιζόμενος σε ερασιτεχνικό επίπεδο μόνο και για λογαριασμό μόνο συλλόγων της 3ης και 4ης κατηγορίας της Γαλλίας.

Φαίνεται όμως ότι αυτό είναι κάτι που θα αλλάξει πολύ σύντομα. Η εμφάνισή του κόντρα στην Αργεντινή είχε και συνέχεια καθώς και στο ματς με την Δανία που ακολούθησε, ο ίδιος ξεχώρισε σκοράροντας ξανά 4 γκολ, παρά την πολύ βαριά ήττα με 19-39. Στις 19 Ιανουαρίου κόντρα στο επίσης αδύναμο Μπαχρέιν, το Κονγκό είχε πάντως την ευκαιρία να αποχαιρετήσει τη  φάση των ομίλων με μια νίκη, αλλά ούτε τότε τα κατάφερε. Ηττήθηκε και πάλι, αυτή τη φορά με 34-27, παρά τα 5 γκολ του Εμβουμπί.

 

Ο «Σακίλ της επίθεσης»: To…βαρέων βαρών 26χρονο θηρίο που τα βάζει από παντού (Pics)

Όσο για τον Εμβουμπί, μάλλον θα πρέπει να ετοιμάζει τις βαλίτσες του για άλλες (αθλητικές) πολιτείες, ενώ για την ώρα παραμένει προσηλωμένος στις υποχρεώσεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του. Πράγμα που όμως δεν τον εμποδίζει από το να απολαμβάνει την απρόσμενη δημοφιλία του και την διαρκώς αυξανόμενη βάση υποστηρικτών του.

Αναμφισβήτητα από όλους αυτούς που τον ανακάλυψαν και τον έχουν κάνει viral, ένας ξεχωρίζει. Και δεν είναι άλλος από τον «πολύ» Σακίλ Ο’ Νιλ!  Με ανάρτησή του ο μύθος του ΝΒΑ (που δεν ξεχνάμε το δικό του μέγεθος!), αναφέρθηκε στον Εμβουμπί, χαρακτηρίζοντάς τον «Σακίλ του χάντμπολ». Ίσως να μην κερδίσει κατά την διάρκεια της καριέρας του πολλούς τίτλους ο «γίγαντας από το Κονγκό», αλλά σίγουρα λόγια σαν κι αυτά αποτελούν ένα τεράστιο (καθόλου τυχαία επιλογή το κοσμητικό επίθετο) τίτλο τιμής!