Η Κατερίνα Λιόλιου δεν ανήκει στα «συνηθισμένα» πρόσωπα της ελληνικής μουσικής

Και φροντίζει να μη γίνεται ρουτινιάρικη συνήθεια με τη στάση της σε έναν κόσμο γεμάτο φως, αλλά και σκοτάδι.
Η Κατερίνα Λιόλιου δεν ανήκει στα «συνηθισμένα» πρόσωπα της ελληνικής μουσικής
11 Φεβρουαρίου 2021 | 11:43

Ο ελέφαντας στο δωμάτιο και το timing. Θα μπορούσε να είναι τίτλος κάποιου βιβλίου ή θεατρικού, αλλά είναι κάτι που βρίσκει εφαρμογή σε όσα θα διαβάσετε στην πορεία.

Την Κατερίνα Λιόλιου ήθελα να τη συναντήσω από κοντά και να κάνουμε μια ωραία συνέντευξη από τον περασμένο Νοέμβριο. Ήρθε όμως το lockdown και λόγω αντικειμενικών δυσκολιών επέλεγα διαρκώς να το αναβάλω, περιμένοντας για το παραθυράκι που θα μας έδινε την ευκαιρία.

Δυστυχώς αυτό δε συνέβη, οπότε βολευτήκαμε σε μια διαμεσολαβημένη κουβέντα. Μόνο που από την περίοδο που οραματίστηκα τη συνέντευξη μέχρι σήμερα, μεσολάβησαν για εκείνη κάποια πράγματα, ενδεχομένως επώδυνα, πράγματα που σίγουρα όμως πήραν την προσοχή μακριά από εκεί που η ίδια επιθυμεί να τη δίνει.

Έκανα αρκετή αναζήτηση και στο παρελθόν δε θυμάμαι να προσπαθεί να «πουλήσει» κάποια σχέση της, οπότε έφτασα αβίαστα στο συμπέρασμα ότι όσα της συνέβησαν σε επίπεδο έκθεσης το τελευταίο διάστημα, ήταν αποτέλεσμα ατυχίας και άλλων παραγόντων.

Αυτό είναι το timing. Ο ελέφαντας στο δωμάτιο είναι ότι δεν θα τη ρωτούσα ποτέ πράγματα προσωπικά, αλλά δε γινόταν να αποφευχθούν στη διάρκεια της συζήτησης, ερωτήσεις τόσο για το ζήτημα που την αφορά όσο και για τις γενικότερες αναταράξεις στον καλλιτεχνικό κόσμο λόγω των καταγγελιών.

Κι αν αυτό το τελευταίο δικαίως καταλαμβάνει αυτόν τον χώρο στη δημόσια σφαίρα, ως προς την Κατερίνα της όφειλα να επικεντρωθώ στην καλλιτεχνική της υπόσταση και στο νέο της τραγούδι Τα Συνηθισμένα, που κυκλοφόρησε στις 18 Ιανουαρίου σε στίχους-μουσική Χρήστου Σαντικάι και Γρηγόρη Βαξαβανέλη.

Της αξίζει και το δικαιούται επίσης να της δοθεί για μια από τις λίγες φορές να περιγράψει τον τρόπο που βλέπει τη μουσική, τους μουσικούς πειραματισμούς που έχει κάνει στην πορεία της ως τώρα και στο πώς βλέπει τον εαυτό της στο μέλλον.

Από τα λίγα που μπορεί ίσως κάποιος να υποθέσει για την Κατερίνα και να έχει δίκιο, είναι πως αποφεύγει να μιλάει πολύ όταν δεν τραγουδάει και αποφεύγει τα βαρύγδουπα. Οι απαντήσεις της δείχνουν έναν άνθρωπο που προσπαθεί να αναδείξει τη μουσική της, δίχως να αμελήσει την προστασία της προσωπικότητας  της. Έργο δύσκολο στο χώρο της, μα ως προς εκείνη όχι ακατόρθωτο μέχρι τώρα.

Menshouse.gr © 2022 - All Rights Reserved