Η Μαρία Καρλάκη είναι ένας πολύτιμος λίθος της ελληνικής μουσικής

Έχοντας πειραματιστεί με πολλά είδη μουσικής, η Μαρία ξανοίγεται σε μια νέα μουσική περιπέτεια
Η Μαρία Καρλάκη είναι ένας πολύτιμος λίθος της ελληνικής μουσικής
23 Απριλίου 2021 | 21:38

Με αφορμή το νέο της τραγούδι, που υπογράφουν ο Γιάννης Ζουγανέλης και ο Ηλίας Φιλίππου, η Μαρία Καρλάκη μας μίλησε για τη ζωή ενός καλλιτέχνη στην πανδημία, για τις μουσικές μεταβάσεις της, για το άλμπουμ που ετοιμάζει και τα ακούσματα της.

– Έχεις ακολουθήσει μια πορεία στα μουσικά δρώμενα κάπως πιο μοναχική, έχω την εντύπωση και με τρόπο που μου δίνει την εντύπωση ότι δεν είδες τη μουσική ποτέ ως επάγγελμα, αλλά ως χόμπι, ως κάτι που ήθελες να σε γεμίζει όταν το ένιωθες. Πέφτω καθόλου κοντά;

Πέφτεις αρκετά κοντά και χαίρομαι γι αυτό! Η μουσική είναι η ψυχή μου, είναι όλη μου η ζωή!  Κύριο μέλημα μου είναι να αισθάνομαι εγώ καλά όταν τραγουδάω και αυτό να το μεταδίδω στον κόσμο που με ακούει. Το νιώθω πιο αληθινό. Δε λειτούργησα ποτέ ανταγωνιστικά, δεν διεκδίκησα συγκεκριμένη θέση  στο χώρο. Εννοείται πως με ενδιαφέρει η εξέλιξη μου, αλλά κυρίως θελω να νιώθω καλά με αυτό που κάνω.

–  Είσαι αρκετά χρόνια στο χώρο και έζησες την άνοδο και την κάθοδο. Γνωρίζοντας πια όσα γνωρίζεις σήμερα, υπάρχουν πράγματα που αναρωτιέσαι γιατί δεν εξελίχθηκαν αλλιώς ή είσαι άτομο που κοιτάζει τα πράγματα, όπως κι αν έρθουν, ως ευκαιρίες;

Ισχύουν και τα δυο. Αναρωτιέμαι τι δεν πήγε καλά, σίγουρα όλα αυτά τα χρονια έκανα και λάθη, τα οποία όμως έγιναν μαθήματα και τώρα τα χρησιμοποιώ ως φωτεινούς σηματοδότες.  Παράλληλα όμως, είμαι αισιόδοξο άτομο, αντιμετωπίζω τα πράγματα όπως ερχονται και προσπαθώ να δω πάντα τη θετική πλευρα τους.

– Ορμώμενος από τον τίτλο του νέου σου τραγουδιού, ποια είναι αυτά που θα έλεγες ότι έκανες καλά και ποια αυτά που κατά τη γνώμη σου δεν έκανες καλά; Είτε αυτό αφορά τις μουσικές σου επιλογές είτε τις σχέσεις σου με ανθρώπους του χώρου;

Μου αρέσει η αναδρομή στο παρελθόν και η ανασκόπηση, τι έκανα καλά και τι όχι. Κυρίως με τις ανθρώπινες σχέσεις, επειδή είμαι πολύ δοτική σαν άνθρωπος και θέλω  πάντα να  προσφέρω απλόχερα  τη βοήθεια μου, όπου μπορω , ακόμη και σε όχι πολύ δικούς μου ανθρωπους. Τώρα, έχω μάθει πια να αναγνωρίζω ποιους αξίζει να έχω κοντά μου.

Όσον αφορά τη δουλειά μου, προσπαθώ διαρκώς να εξελίσσομαι, να βρίσκω ωραία τραγούδια και να κάνω σημαντικές συνεργασίες, όπως αυτη με τον Γιάννη Ζουγανέλη και τον Ηλία  Φιλίππου που υπογράφουν το νέο μου τραγούδι “Κάτι δεν κάναμε καλά”. Τα αποτελέσματα όμως  θα δείξουν τι έκανα και τι όχι καλά, στην μέχρι τώρα επαγγελματική μου πορεία.

Menshouse.gr © 2022 - All Rights Reserved