Η Φωτεινή Πετρογιάννη κοιτάζει το χριστουγεννιάτικο δέντρο και βλέπει κάθε βράδυ «Φιλαράκια»

Η Φωτεινή Πετρογιάννη είναι ένα από τα πιο αξιόλογα άτομα της τηλεόρασης
Φωτεινή Πετρογιάννη
22 Δεκεμβρίου 2021 | 09:38

Σε μια ερώτηση που της κάνω για το ότι στο χώρο της τηλεόρασης υπάρχει έντονα το πισώπλατο μαχαίρωμα και η ανυπόστατη φημολογία, μου λέει ότι δε σου χαρίζεται καλός λόγος σε αυτή τη δουλειά. Αλλά για τη Φωτεινή Πετρογιάννη μάλλον βγαίνουν αβίαστα τα καλά λόγια.

Είναι ένα από τα πρόσωπα της τηλεόρασης που δεν θα κρυφτούν από τα λάθη τους. Είναι ένα άτομο που δεν διστάζει να απολογηθεί και να δείξει πως μετανιώνει για κάτι που έκανε. Και μαθαίνει απ΄αυτό. Όπως μαθαίνει κι από τον τρόπο που αλλάζει ο κόσμος μας. Γι΄αυτό, όντως, δεν της χαρίζω κανέναν καλό λόγο. Τον κερδίζει με το σπαθί της η Φωτεινή.

Η Φωτεινή Πετρογιάννη βρίσκεται φέτος στο Πρωινό στον ΑΝΤ1 και παρόλο που μετά από αρκετά χρόνια βρέθηκε σε νέο εργασιακό περιβάλλον, αφού ήταν στον ALPHA, δεν δείχνει να έχει χάσει τον δρόμο της και την πορεία που έχει χαράξει για τον εαυτό της.

Για τη Φωτεινή Πετρογιάννη η φετινή είναι μια από τις πιο ήρεμες σεζόν της καριέρας της και σίγουρα έχει παίξει ρόλο η ηρεμία της προσωπικής της ζωής. Η ίδια άλλωστε λέει πιο κάτω ότι αυτά τα δύο αλληλοτροφοδοτούνται.

Η Φωτεινή Πετρογιάννη βρέθηκε στη δημοσιογραφία πιο γρήγορα κι από το γρήγορα, από τα 18 της κιόλας.

«Είχα από μικρή στο μυαλό μου το να γίνω δημοσιογράφος. Μ΄άρεσε να βλέπω ειδήσεις, να διαβάζω περιοδικά κι εφημερίδες…Κάποια στιγμή προέκυψε να δουλέψω με τον Μανώλη Καψή στον ALPHA το 2003. Τότε έκανε ένα talk show όπου καλούσε πρόσωπα της επικαιρότητας, πολιτικούς, καλλιτέχνες και είχε μαζί του μαθητευόμενους στην εκπομπή και κάναμε ερωτήσεις στους καλεσμένους.

Κάπως έτσι κατάλαβα ότι έκανα αρκετά καυστικές ερωτήσεις για την ηλικία μου. Το είδε κι ο Μανώλης αυτό και μου ζήτησε να μπω στην ομάδα του και να δουλέψω για εκείνον. Οπότε ξεκινήσαμε να δουλεύουμε μαζί».

Μετά το ξεκίνημα της, η Φωτεινή Πετρογιάννη έγινε μέρος μιας εκ των θρυλικότερων ενημερωτικών εκπομπώ της ελληνικής τηλεόρασης, των Αποδείξεων, που έκαναν θραύση σε κάθε τους επεισόδιο.

«Λίγο μετά ήρθαν στη ζωή μου οι αποδείξεις με το Νίκο Ευαγγελάτο. Εκεί μπήκα με τη μία στο σκληροπυρηνικό ρεπορτάζ. Πρωτογενές ρεπορτάζ, δύσκολο, με δουλειά 15 ώρες την ημέρα, με πολλά ταξίδια στην επαρχία.

Εκεί κατάλαβα ότι αυτό θέλω να κάνω. Οι Αποδείξεις ήταν και μια πολύ πετυχημένη εκπομπή. Θυμάμαι κάναμε μέχρι και 63% τηλεθέαση. Κάθε ρεπορτάζ ήταν μοναδικό. Ήμασταν διάσημοι χωρίς να είμαστε διάσημοι, χωρίς να μας ξέρει ο κόσμος.

Έχει τύχει να πάω σε κλαμπ στη Χαλκίδα και να με ρωτήσουν πού δουλεύω, να τους πω για τις Αποδείξεις και να κάθονται μετά να μου δείχνουν ένα ρεπορτάζ που είχα κάνει, όπου δε φαίνομαι, αλλά λέει το όνομα μου και ακούγεται η φωνή μου.

Κάναμε πολύ ωραία πράγματα, είχαμε τρομερή ομάδα, το ρεπορτάζ ήταν δύσκολο γιατί με κάποιο τρόπο “ακυρώναμε” από την καθημερινότητα των ανθρώπων διάφορα πράγματα. Δηλαδή όταν φτάνεις να δείξεις την σκοτεινή πλευρά στο σουβλάκι, παίζεις λίγο με τα ιερά και τα όσια του τόπου (γέλια)».

Σ΄εκείνη τη φάση της καριέρας της, δεν έλειπαν από την ημερήσια διάταξη οι ερωτήσεις για την αλήθεια των ρεπορτάζ της.

«Αποδομούσαμε την καθημερινότητα. Αλλά ήταν όλα αλήθεια. Τόσα χρόνια μετά με ρωτάνε αν ήταν όντως έτσι όπως τα παρουσιάζαμε. Δε θα μπορούσαν να μην είναι, γιατί αν έμπαινε στη μέση εισαγγελέας και ζητούσε να του δείξουμε αμοντάριστο υλικό που έδειχνε άλλα απ΄αυτά που λέγαμε, θα πληρώναμε μέχρι σήμερα τα πρόστιμα. Υπήρχε προφανώς μια τηλεοπτική υπερβολή στην αφήγηση, αλλά ήταν όλα αλήθεια».

Εννοείται πως δε γινόταν να μη ρωτήσω τη Φωτεινή για το αν σταμάτησε να καταναλώνει κάποια από τα πράγματα που αποδομούσαν στις Αποδείξεις.

«Μη με ρωτήσεις αν σταμάτησα να τρώω και να πίνω κάποια πράγματα, επειδή είδα από πρώτο χέρι τα κακώς κείμενα. Όχι, δε σταμάτησα να πίνω γάλα ή να τρώω σουβλάκι. Σε κάποια πράγματα έγινα πιο ψυλλιασμένη».

Τώρα, μετά από 18 χρόνια καριέρας ως δημοσιογράφος, η Φωτεινή Πετρογιάννη θέλει να είναι ήρεμη. Θέλει να βλέπει κάθε βράδυ τα Φιλαράκια και να ονειρεύεται ότι είναι κάποιος από τους ήρωες.

Menshouse.gr © 2022 - All Rights Reserved