Η Barbara Argyrou είναι μόλις 18 ετών και φέρνει την ελληνική μουσική πιο κοντά στην Αμερική

Κάποιος θα την έλεγε Ελληνίδα Billie Eilish
Barbara Argyrou
19 Δεκεμβρίου 2021 | 09:00

Όταν μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω συνέντευξη με τη Barbara Argyrou, σκέφτηκα ότι είναι μια καλή ευκαιρία να μιλήσω με ένα πολύ νέο κορίτσι που τώρα εκδηλώνει το ταλέντο της στη μουσική, για να έχω να λέω στο μέλλον ότι την πέτυχα όταν διαμορφωνόταν.

Ακούγοντας το τραγούδι της Ukulele που κυκλοφορεί από τη Minos EMI/Universal, σκέφτηκα ότι σκεφτόμουν μπούρδες. Η Barbara Argyrou είναι ακατέργαστα κατεργασμένη, με την έννοια ότι αν αυτό που είναι σήμερα επιδέχεται τεράστιας προόδου, τότε το ταβάνι της κοπέλας δεν είναι για εδώ.

Είναι αναπόφευκτη η σύγκριση με την Billie Eilish και δεν ξέρω πόσο θα της αρέσει που το γράφω ή όχι, αλλά θα το αφήσω στην άκρη και θα αρκεστώ στο ότι μουσικά, σε επίπεδο μελωδίας που αποτελεί το βασικό στοιχείο στο μουσικό της ύφος, έχει κάτι που είναι διεθνές και όχι ελληνικό.

Σίγουρα το ότι η Barbara Argyrou πέρασε αρκετά χρόνια στις ΗΠΑ, της προσέφερε επιδράσεις και ακούσματα. Κι αυτή τα πήρε όλα μέσα της, τα άφησε να εκφραστούν και γίνεται μια γέφυρα ανάμεσα στην ελληνική μουσική και την αμερικάνικη.

Επίτηδες δε βάζω το Ukulele σε αυτό το σημείο για να το ακούσεις, γιατί θα περάσεις σίγουρα ένα μισάωρο στο repeat και δε θα διαβάσεις τη συνέντευξη που μου έδωσε.

– Πότε ξεκινάει η πορεία σου στη μουσική;

Ξεκίνησα να το κυνηγάω από πολύ μικρή ηλικία. Θυμάμαι πρώτη φορά είχα ανεβάσει βίντεο στο Youtube όταν ήμουν 12 ετών. Τόσο νέα! Το ξεκίνησα βέβαια σε κάτι ομαδικές συνομιλίες ή ομάδες στο Facebook, όπου ανέβαζα κάποια covers. Μετά ήρθε το Youtube, μετά το Instagram και στα 13-14 μου αποφασίζω να πάω στο πρώτο talent show. Δεν το ήξερε κανείς. Η μητέρα μου το έμαθε όταν μας τηλεφώνησαν στο σπίτι για να μας πουν πότε είναι η οντισιόν. Ήταν το Junior Music Stars.

Μετά από κει, μου έκαναν repost διάφοροι καλλιτέχνες όπως ο Snik, ο Toquel και άλλοι που είχα κάνει covers τραγουδιών τους και άρχισα να παίρνω feedback από εταιρείες που με ζητούσαν. Τότε βέβαια ήμουν σε πολύ μικρή ηλικία και δε γινόταν να υπογράψω συμβόλαιο, αλλά ήμουν προετοιμασμένη γι΄αυτό. Όταν έγινα 16 ετών πήγα στο Final 4 και ακολούθως ήρθε η πιο σημαντική μου ευκαιρία.

Με είχαν δει από την παραγωγή του America’s Got Talent επειδή έβαζα hashtags στα βίντεο που ανέβαζα στα social και μου έστειλαν mail ότι θα ήθελαν πολύ να με έχουν. Εγώ έπαθα σοκ, νόμιζα ότι μου έκαναν φάρσα.

Πήγα εκεί, πέρασα με 3 «Ναι» στην επόμενη φάση και όλα έμοιαζαν ιδανικά. Ήρθε όμως ο κορωνοϊός και δυσκόλεψαν τα πράγματα με τα ταξίδια, ακυρώθηκε η πτήση μου και δε μπόρεσα να πάω στην επόμενη φάση.

– Άρα εσύ πήγες εκεί με αεροπλάνο για την πρώτη οντισιόν, σε είδαν, σε πέρασαν, γύρισες Ελλάδα και θα ξαναπήγαινες με πτήση στις ΗΠΑ;

Ναι, έτσι έγινε. Αλλά η πτήση μου ήταν στο πρώτο διάστημα που τα κράτη ήταν πανικόβλητα, ακυρώνονταν πτήσεις η μία μετά την άλλη και δε μπόρεσα να βρεθώ ξανά εκεί. Αποκλείστηκα δηλαδή χωρίς να αποκλειστώ. Απλώς επειδή δε ζούσα στις ΗΠΑ και δε μπορούσα να πετάξω.

– Η προφορά σου και ο τρόπος που μιλάς είναι συμβατοί πάντως με την Αμερική.

Ναι, γιατί είμαι από την Αμερική, έχει καταγωγή η μαμά μου, ενώ έχω ζήσει αρκετά χρόνια εκεί.

– Ας μη μείνουμε σε αυτό που θα μπορούσες να ζήσεις, αλλά σε αυτό που έζησες. Στάθηκες δηλαδή μπροστά στην κριτική επιτροπή που έχει 4 πολύ μεγάλα ονόματα με παγκόσμια απήχηση;

Αυτό ήταν κάτι το…ουάου. Στεκόμουν μπροστά στη Σοφία Βεργκάρα, τη Χάιντι Κλουμ…

– Έτρεμαν τα πόδια σου;

Ήμουν πολύ αγχωμένη είναι η αλήθεια. Δεν το περίμενα να γίνει αυτό. Βρισκόμουν σε σοκ, δεν το πίστευα.

Menshouse.gr © 2024 - All Rights Reserved