Περιζήτητοι και επιτυχημένοι: Οι 5 youtubers που βγάζουν τη μέρα όσα λεφτά δεν θα δεις σε μια δεκεατία
Βρείτε μας στο

Γνωρίστηκαν στο κολέγιο στο Τέξας. Ο Κόντι, ο Κόρι, ο Κόμπι, ο Γκάρετ και ο Τάιλερ ήταν απλά μια πεντάδα αγοριών που τους άρεσε να παίζουν και να κάνουν trick shots. Αρκούσε ένα βίντεο για να βρουν την ιδέα των εκατομμυρίων και να κατακτήσουν το Youtube.

Πολύς κόσμος, ιδίως αυτός που δεν το χρησιμοποιεί επαγγελματικά, μπορεί να το κοροϊδεύει το Youtube, αλλά είναι σαν ένα κανάλι στην τηλεόραση, αλλά με πολύ μεγαλύτερο impact. Απλώς η τηλεόραση κάνει διάσημους κάποιους στον τόπο τους, ενώ τους Youtubers τους κάνει απλά γνωστούς σε πάνω από μία χώρες, εφόσον έχουν και μια παγκόσμια γλώσσα.

Οι πέντε τύποι που αναφέρθηκαν, είναι Τεξανάκια, Αμερικανάκια, είναι γιάνκηδες με όλη τη σημασία της λέξης. Πήραν μια κατεύθυνση πιο τεχνική στη ζωή τους, όμως έμελλε να τους ανοίξει ένας δρόμος που στο 2022 τους αποφέρει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια και ετοιμάζονται να κάνουν το πιο μεγάλο πρότζεκτ που έχει κάνει ποτέ Youtuber.

Οι Dude Perfect, όπως έχουν γίνει διάσημοι εντός ΗΠΑ, και αρκετά γνωστοί εκτός ΗΠΑ, φημίζονται για τα trick shots που κάνουν με τις μπάλες όλων των αθλημάτων.

Όλα ξεκίνησαν σε μια αυλή. Στην αυλή του σπιτιού του Τάιλερ, του Τάι, που είναι και ο πιο αναγνωρίσιμος, αυτός που έχει τη μπαγκέτα, ο πιο κεντρικός από τους πέντε.

Το βίντεο αυτό έχει πιάσει τα 44 εκατομμύρια views. Είναι λίγα για τα δεδομένα των βίντεο που  έχουν τα τελευταία χρόνια. Κάποια έχουν ακουμπήσει τα 100 εκατομμύρια, αριθμός που δεν απαντάται εύκολα σε youtube κανάλι, εκτός κι αν μιλάμε για μουσική.

13 χρόνια μετά, οι subscribers στο κανάλι τους είναι 58.5 εκατομμύρια, τα συνολικά views στα βίντεο τους έχουν πιάσει τα 5 δισεκατομμύρια και έχουν γίνει περιζήτητοι σε όλο τον κόσμο.

Κάθε χρόνο, τα έσοδα τους μόνο από το Youtube, υπολογίζονται στα 20-25 εκατομμύρια δολάρια, μοιρασμένα ισόποσα, άρα 5 εκατομμύρια έκαστος. Η περιουσία τους υπολογίζεται στα 50 εκατομμύρια δολάρια, ήτοι 10 εκατομμύρια έκαστος.

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

Από το 2009 μέχρι σήμερα έχουν φτιάξει ένα στούντιο, ένα μέρος όπου έχουν τα πάντα στη διάθεσή τους για τα βίντεο τους, ώστε να κάνουν ελάχιστα εξωτερικά γυρίσματα, με το κτήριο να θυμίζει κάτι από τον πύργο των Avengers.

Οι προτάσεις που δέχονται από τηλεοπτικά δίκτυα για να ενσωματωθούν τα βίντεο τους στα προγράμματα, είναι κάθε χρόνο διπλάσιες. Μόνο μια φορά ενέδωσαν Και τώρα, οι Dude Perfect ετοιμάζονται για το πιο μεγάλο πρότζεκτ που έχει συμβεί ποτέ μέσα από το Youtube.

Ανήκοντας στο τοπ-10 των Youtubers παγκοσμίως, οι Dude Perfect ανακοίνωσαν στο προτελευταίο τους βίντεο ότι ετοιμάζουν ένα θεματικό πάρκο αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων, όπου θα μπορεί ο κόσμος να πηγαίνει για να κάνει κι αυτός τα trick shots που έχουν κάνει αυτοί στα βίντεο τους.

Γήπεδο γκολφ, λίμνη, αυτοκινητόδρομος, γήπεδο ποδοσφαίρου και μπάσκετ, αυτό το πάρκο θα τα έχει  όλα και θα πληρωθεί από χορηγούς που βλέπουν στην πεντάδα μια φλέβα χρυσού. Και οι Αμερικάνοι δεν είναι τυχαίοι. Ξέρουν από ψυχαγωγία, από χώρους ψυχαγωγίας και βλέπουν τι θα τους φέρει πίσω την επένδυση και με το παραπάνω.

Μάλιστα, αυτό το πάρκο θα γίνει στο Τέξας λογικά, αλλά ήδη έχουν προτάσεις από άλλες πολιτείες και χώρες για να γίνουν κι εκεί αντίστοιχοι χώροι.

Το αποτύπωμα τους και η δημοφιλία τους είναι τέτοια, που ένας εξ αυτών, ένας από τους δίδυμους, ο Κόμπι, είχε την ευκαιρία να πετάξει με εμπορική πτήση στο διάστημα.

Όλο το αθλητικό στερέωμα τους παρακολουθεί φανατικά, ο Λεμπρόν είναι μεγάλος θαυμαστής τους και στο τελευταίο τους βίντεο είχαν καλεσμένο τον Λούκα Ντόνσιτς, σε ένα γύρισμα που έγινε μια μέρα πριν κάνει τη μυθική εμφάνιση με τους 60 πόντους, τα 21 ριμπάουντ και τις 10 ασίστ.

Εκείνοι ήταν η αιτία που εμφανίστηκε με καουμπόικη στολή πριν το ματς και που στη συνέντευξη Τύπου δήλωσε ότι έχει μια κερασφόρα σαύρα που θυμίζει βάτραχο, τον περίφημο horny toad του Τέξας.

Οι Dude Perfect είναι η πιο τρανή απόδειξη πως το να παραμένεις παιδί, μπορεί τελικά να είναι ο δρόμος προς την ευδαιμονία πάσης φύσεως. Δεν θα συμβεί σε όλους προφανώς. Αλλά κάποιες φορές, έρχονται ευκαιρίες που έχουν πάνω τους ένα άστρο και ανοίγουν ένα τεράστιο μονοπάτι.

Κάποιοι έχουν κάνει παιδιά από το 2009 μέχρι σήμερα, έχουν ωριμάσει, έχουν αλλάξει προτεραιότητες, δεν είναι και το πιο εύκολο να συντηρηθούν πέντε οράματα και να υπάρχει σύμπνοια, ιδίως όταν ο καθένας τους μπορεί να αποχωρήσει και να ζήσει μια πολύ καλή ζωή.

Αντιλαμβάνονται όμως και οι πέντε πως μέχρι στιγμής, έχουν να κερδίσουν πολλά περισσότερα ενωμένοι και με τον καθένα να κάνει αυτό που μπορεί.

Ένας από τους δίδυμους ασχολείται με το μάρκετινγκ του γκρουπ, ο άλλος με τα social media, ένας άλλος με τις ιδέες, άλλος με τα οικονομικά, άλλος με το brand συνολικά. Κι ως τώρα, ο δρόμος τους έβγαλε στον ποταμό Πακτωλό.