Δύσκολη περίπτωση: Τα συμπτώματα της μετωποκροταφικής άνοιας απ’ την οποία πάσχει ο Μπρους Γουίλις
Βρείτε μας στο
Πρόσωπα

Δύσκολη περίπτωση: Τα συμπτώματα της μετωποκροταφικής άνοιας απ’ την οποία πάσχει ο Μπρους Γουίλις

Ο δημοφιλής ηθοποιός Μπρους Γουίλις πάσχει από μετωποκροταφική άνοια, ανακοίνωσε η οικογένειά του στα social media.

Με την ανακοίνωσή της αυτή, η οικογένειά του Μπρους Γουίλις ανέφερε ότι «ενώ τα νέα αυτά είναι οδυνηρά, από την άλλη πλευρά είναι μεγάλη ανακούφιση το γεγονός ότι πλέον υπάρχει μια σαφής διάγνωση». Η ανακοίνωση αυτή δημοσιεύθηκε από τα παιδιά του, τη σύζυγό του Έμμα Χέμινγκ και την πρώην σύζυγό του Ντέμι Μουρ στον ιστότοπο του «The Association for Frontotemporal Degeneration» και στη συνέχεια στον προσωπικό λογαριασμό της κόρης του στο Instagram έγραφε: «Η οικογένειά μας θα ήθελε να ξεκινήσει εκφράζοντας τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μας για την απίστευτη έκρηξη αγάπης, υποστήριξης και τις υπέροχες ιστορίες».

Τι είναι ουσιαστικά η μετωποκροταφική άνοια;

Με τον όρο «άνοια» περιγράφεται η κατάσταση που χαρακτηρίζεται από έκπτωση των νοητικών λειτουργειών σε βαθμό που επηρεάζεται η ικανότητα για ανεξάρτητη διαβίωση.
Όπως το Alzheimer έτσι και η μετωποκροταφική άνοια είναι νευροεκφυλιστική νόσος: στο νευρικό μας σύστημα αναπτύσσονται σταδιακά μοριακές και κυτταρικές μεταβολές οι οποίες οδηγούν στην καταστροφή των νευρικών κυττάρων. Τα συμπτώματα αντανακλούν τη δυσλειτουργία συγκεκριμένων περιοχών του νευρικού μας συστήματος.
Η μετωποκροταφική άνοια είναι μία από τις τέσσερις συχνότερες μορφές άνοιας… δυστυχώς, τείνει να εμφανίζεται σε νεότερες ηλικίες.

Ο Μπρους Γουίλις έχει αποσυρθεί από την υποκριτική για λόγους υγείας. Η καριέρα του ξεκίνησε στην τηλεόραση τη δεκαετία του 1980, κυρίως ως Ντέιβιντ Άντισον στην τηλεοπτική σειρά Moonlighting (1985-1989). Είναι γνωστός για τον ρόλο του ως Τζον ΜακΚλέιν στην ταινία Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει (1988) και των τεσσάρων συνεχειών της. Έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 60 ταινίες, συμπεριλαμβανομένων των Ο θάνατος σου πάει πολύ (1992), Pulp Fiction (1994), Color of Night (1994), Nobody’s Fool (1994), Οι Δώδεκα Πίθηκοι (1995), Το Πέμπτο Στοιχείο (1997), Αρμαγεδδών (1998), Η Έκτη Αίσθηση (1999), Άφθαρτος (2000), Αμαρτωλή Πόλη (2005), Lucky Number Slevin (2006), Red (2010), Moonrise Kingdom (2012), Οι Αναλώσιμοι 2 (2012), Looper (2012). Ο ηθοποιός έχει επίσης δώσει τη φωνή του σε ταινίες όπως Κοίτα ποιος μιλάει (1989), Beavis and Butt-Head Do America (1996), Rugrats Go Wild (2003) και Over the Hedge (2006). Ο Γουίλις παντρεύτηκε την ηθοποιό Ντέμι Μουρ το 1987 και έχουν αποκτήσει τρεις κόρες προτού πάρουν διαζύγιο το 2000. Από το 2009 είναι παντρεμένος με το μοντέλο Έμα Χέμινγκ με την οποία έχει αποκτήσει δυο κόρες.